Menu +

Třebíčští rozstříleli Frýdek-Místek, Lukáš Dostál vychytal čisté konto

Reportáže
T ř e b í č - V devatenáctém kole Chance ligy čekala Horáckou Slavii odveta zápasu s Frýdkem-Místkem, kterému Bílé hvězdy hodně dlužily. V prvním vzájemném utkání totiž utržily v hale Polárka vysokou porážku. Dnes ale soupeři vše vrátily i s úroky. Skóre otevřel Vojtěch Střondala v přesilovce v čase 09:16 a hned o pět vteřin později, tedy v čase 09:21, se mohl radovat podruhé - 2:0, když po buly pláchl obraně a Nicka Malíka zostudil střelou po ledě mezi betony. Na třetí gól se čekalo až do osmadvacáté minuty, kdy využil další přesilovku jemnou tečí Lukáš Nedvídek. Na 4:0 upravil z úniku Silvester Kusko. Na 5:0 pohotově dorážel Adam Raška a na šestý gól si parádně nabruslil Tomáš Mlynář a překonal nešťastného Malíka v čase 57:59, čímž uzavřel skóre utkání.
Sdílejte článek
 
19.kolo, sobota 27.10.2018
TRE TRE
6:02:0, 1:0, 3:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Střondala (Bilčík, Raška), 10. Střondala, 28. Nedvídek (Raška, Szathmáry), 45. Kusko (Nedvídek), 57. Raška (R. Čermák, Bilčík), 58. Mlynář (J. Čejka, Tadeáš Král). Rozhodčí: Barek, Obadal – Lukš, Doležal. Vyloučení: 6:9, navíc Zahradníček (FRM) 10 minut OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1018. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 6:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Bilčík, R. Čermák, Vl. Brož, Szathmáry, V. Čejka, Nedbal, Furch – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – J. Čejka, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák.
HC Frýdek-Místek: Malík – Husák, Žovinec, Zahradníček, Bartko, Krisl, D. Stránský – Kofroň, Mikulík, Hladonik – Rudovský, Novotný, Peterek – Raška, Przybyla, Martynek – J. Kalus, Klimša, Christov.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování slavnostního utkání vyhráli domácí hokejisté. Králův střelecký pokus dokázal Malík pravým ramenem vyrazit. Následovaly dvě velké šance třebíčských hokejistů. Nejprve ukázal Lukáš Nedvídek svou šikovnost při hře s kotoučem, když se elegantně zbavil dotírajícího obránce a ohrozil Malíkovu svatyni. Poté Silvester Kusko těsně před Malíkem změnil směr letícího kotouče a hostující brankář měl plné ruce i nohy práce, aby zastavil nebezpečný kotouč. Bílé hvězdy pokračovaly v dobývání hostující branky a vybojovaly si přesilovou hru pět na tři. A Horácká Slavia se v početní výhodě činila. Nejprve vložil do Bilčíkovy střely svoji hůl Vojtěch Střondala, který tak nasměroval kotouč do hostující klece. Vojtěch Střondala se však s jednou brankou nespokojil a po chybě soupeřovy obrany potrestal i druhé vyloučení Frýdku - Místku. Vylučovalo se také na druhé straně. Vladimír Brož odešel na trestnou lavici za hákování. Horácká Slavia však zahrozila i v oslabení. Prudkou ranou se prezentoval Silvester Kusko. Třebíč se sice ubránila, ale netrvalo dlouho a domácí šli znovu do čtyř. Dvě minuty si šel za držení odpykat Nedbal. Bílé hvězdy se v čele s Lukášem Dostálem srdnatě bránily a neinkasovaly. Bartko obdržel luxusní přihrávku, ale na skvěle chytajícího Dostála si nepřišel.

Střondala se v úvodu druhé periody připomněl rychlou střelou zápěstím. Husák obdržel dvě minuty za krosček. Toto oslabení už však hokejisté Frýdku - Místku ubránili. Horácká Slavia měla na ledě příliš mnoho hráčů. Tento technický přestupek rozhodčí potrestali dvěma minutami. Už se zdálo, že Przybyla uklidí kotouč do odkryté třebíčské klece, ale Dostál se rychle přesunul a sebral hostům jistý gól. Frýdek - Místek tak vyšel i z další přesilové hry naprázdno. Po chvíli měl rozhodčí znovu vztyčenou pravačku. Tentokráte se však vylučovalo z hostujících řad. Za podražení byl poslán na trestnou lavici Stránský. Horácká Slavia byla dnes v početních výhodách k nezastavení. Szathmáry posunul kotouč na Adama Rašku, jehož ránu těsně před Malíkem ještě lehce tečoval Lukáš Nedvídek, který tak ještě vylepšil třebíčské statistiky v přesilových hrách. Frýdek - Místek měl s bráněním hokejistů Horácké Slavie velké problémy a znovu fauloval. Hosté zahrozili v oslabení, ale Dostál bravurně zasáhl a stále si držel čisté konto. V této početní výhodě už se domácí neprosadili. Adam Raška nebezpečně pálil z mezikruží, ale Malíkův beton se nacházel na tom nejsprávnějším místě. Na Bartkově nahození si smlsla Dostálova lapačka. Královu ránu si Malík pohlídal.

Frýdek - Místek se na začátku třetí periody pokoušel o korekci skóre, ale Dostál znovu ukázal své kvality a nepustil za záda jediný kotouč. Krislův pokus skončil v lapačce třebíčského maskovaného hrdiny. Za napadení si šel odpykat dvouminutový trest Milan Mikulík. Početní výhoda Třebíče netrvala ani třicet sekund. Za sekání byl vyloučen Adam Raška a poměr sil na ledě se vyrovnal. Hra ve čtyřech více vyhovovala domácímu mužstvu, které se dokázalo prosadit. Lukáš Nedvídek adresoval přihrávku Silvesteru Kuskovi, který přesnou ranou mezi Malíkovy betony zvýšil už na 4:0. Pak přišla přesilovka Frýdku - Místku, která však netrvala dlouho, jelikož byla přerušena faulem hostujícího celku. Po vypršení domácího trestu fauloval Hladonik a Frýdek - Místek šel podruhé v zápase do tří. S vypětím všech sil se hostům povedlo oslabení ustát. Novotný sekl pronikajícího útočníka Horácké Slavie a rozhodčí ho obratem poslali na trestnou lavici. Bílé hvězdy další úspěšnou trefu v početní výhodě nepřidaly. Nakonec se však třebíčští fanoušci vytoužené páté branky dočkali. Čermákova bomba se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Adama Rašky, který napálil kotouč do klece Frýdku - Místku. Bílé hvězdy stále neměly dost a přidaly i šestou branku. Jakub Čejka našel v mezikruží skvěle postaveného Tomáše Mlynáře, který prudkou ranou rozvlnil Malíkovu síť. Horácká Slavia už si zbytek utkání pohlídala a za výhru 6:0 si připsala důležité tři body do tabulky.



Tisková konference po utkání TRE - FRM 6:0



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Musím dnes všechny hráče pochválit, jelikož skvěle pracovali po celých šedesát minut. Na zápas jsme se připravili a hráči plnili pokyny, které jsme jim dali. Podařilo se nám využít přesilovou hru pět na tři a vzápětí také pět na čtyři. Za stavu dva nula jsme chtěli hrát trpělivě a dobře bránit. Věřili jsme, že ještě nějaké branky přidáme. I přes velkou ofenzivní sílu soupeře, jsme neinkasovali. Skvěle chytal Lukáš Dostál, který zavřel branku a zlikvidoval veškeré šance soupeře. Dnes zaslouženě bereme tři body. Dobrým pohybem jsme si vynutili fauly soupeře a díky tvrdé práci hráčů si odnášíme tři body. Dva slepené góly nám na začátku zápasu výrazně pomohly. Já jsem rád, že kluci plnili naše pokyny a dokázali zodpovědně bránit.

Vlastimil Wojnar - HC Frýdek - Místek: Utkání se mi hodnotí velmi těžce, jelikož jsme šestkrát inkasovali a nevstřelili jsme ani jednu branku. Výsledek je silně ovlivněn naší nedisciplinovaností. Dostali jsme tři branky v oslabení, jednu branku při hře čtyři na čtyři a ty další dva góly nám do sítě spadly, jelikož jsme byli velmi frustrovaní. My máme ve všech zápasech strašně moc vyloučených hráčů. Velmi naši hru ovlivnily dva slepené góly, které jsme inkasovali v první třetině. Při tom druhém gólu došlo k velkému zkratu v naší obraně. Pak už se utkání špatně otáčí. Takto kvalitní soupeř si už utkání dokázal pohlídat. Naše prohrané zápasy jsou však více o nás, než o našich soupeřích.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024