Menu +

Pětiminutovka hrůzy stála Třebíčské všechny body, ve středu doma vyzvou Kladno

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hokejisté ve vloženém pondělním kole zajížděli do Kadaně, kde se jim, dá se říct, dlouhodobě nedaří. To se potvrdilo i tentokrát. Po první třetině sice svítil na ukazateli skóre stav 1:1, když se trefil domácí Maršoun a za hosty vyrovnával Havlát. Jenže začátek druhé třetiny byl pro hostující tým snad nejhorší pětiminutovkou sezóny. Od 21. do 26. minuty totiž inkasovali tři branky. Výpadek, který je v konečném součtu stál všechny body. Po čtvrté brance opustil třebíčskou svatyni Pavel Jekel a Dominik Svoboda už do konce utkání neinkasoval. Hosté nesložili zbraně, třetí třetinu vyhráli 2:0 a dokázali stáhnout tříbrankovou ztrátu na rozdíl jediného gólu brankami Rašky a Kuska. Na vyrovnání už ale nedosáhli, a tak odjíždí z Kadaně s prázdnou.
Sdílejte článek
 
28.kolo, pondělí 26.11.2018
KAD KAD
4:31:1, 3:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Maršoun (Rindoš, Šulek), 21. Klima K. (Chlouba, J. Holý), 24. Klima K (J. Holý, Wágner), 26. Šťovíček (Klima K., J. Holý) – 17. Havlát (Süss, Ferda), 41. Raška (Kusko, Süss), 59. Kusko (L. Horký, Nedvídek). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.
Sestavy
SK Kadaň: Kantor – Novák, Trefný, Seemann, J. Holý, J. Müller, Popela – Wágner, Kůs, Klíma – Chlouba, Klima, Šťovíček – Šulek, Rindoš, Maršoun – Helt, Tupý, Rezek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (26. Do. Svoboda) – D. Mikyska, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, R. Čermák, Vl. Brož – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, L. Horký – Malec, Tadeáš Král, Paták – Ferda, Havlát, Süss.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila lépe Kadaň, když téměř polovinu třetiny svého soupeře k ničemu nepustila. Probíhala pátá minuta zápasu, když Trhači dostali výhodu přesilové hry, ve které se do největší šance dostal Roman Chlouba, proti kterému byl úspěšnější Jekel a skóre zápasu se tedy neměnilo. Změna přišla přesně v půlce prvního dějství. Josef Rindoš vystihl Třebíčskou rozehrávku a přesnou zadovkou našel rozjetého Petra Maršouna, který střelou z první strhl vedené na domácí stranu - 1:0. O pár chvil rozhodčí signalizoval vyloučení jednoho z domácích hráčů, ale hosté ukázali gesto fair-play a trest zrušili. Tento skutek se jim vrátil v nejlepší možné podobě, když nenápadná střela Roberta Havláta skončila až za zády Pavla Kantora - 1:1. Za zmínku stojí také šance, kterou vypracoval Kevin Klíma, jehož střelu vyrazil Jekel před sebe, kde stál osamocený Martin Šťovíček, kterému se puk odrazil od brusle mimo střeleckou pozici.

Druhá perioda byla pro Kadaň jako z říše snů. Ihned v první minutě se po přihrávce Romana Chlouby prosadil Kevin Klíma, jenž s pukem zamíchal a poslal ho za záda bezmocného Jekela - 2:1 Tento gól byl pro Kevina Klímu prvním přesným zásahem v dresu domácích Trhačů. O necelé čtyři minuty později se Kevin Klíma radoval podruhé, když v samostatném úniku vymetl pavučinky v brance Pavla Jekela - 3:1. O dvě minuty později se domácí fanoušci radovali po čtvrté. Kevin Klíma přihrál mezi kruhy, kde byl připravený Martin Šťovíček, jehož přesná trefa vyhnala Jekela z branky - 4:1. Následovala přesilová hra domácích Trhačů, v které se do největší šance dostal třebíčský Vojtěch Střondala, kterého Pavel Kantor vychytal špičkou betonu. Třebíč po tomto oslabení přidala na aktivitě, z čehož vyplynuly dvě gólové situace, se kterými si Pavel Kantor poradil. Na konci třetiny dostala Třebíč další výhodu přesilové hry, kterou si Kadaň pohlídala a do šaten tedy odházela za tříbrankového vedení.

Třetí třetinu začala Třebíč prakticky stejně, tak jako Trhači periodu předchozí. Uběhlo 46 vteřin, když se po hezké akci prosadil Adam Raška - 4:2. Následovalo několik akcí na obou stranách, ale ani jedna ze skórem nepohnula, to vše se změnilo až v čase 58:24, když kontaktní gól vsítil Silvester Kusko - 4:3. Třebíč poté zkoušela hru bez brankáře, v té se do největší šance dostal jeden z kadaňských hráčů, jehož střelu zastavila tyčka. Trhači se poté zmocnili kotouče a drželi ho v útočné třetině a po vydařené druhé třetině si připisují důležité tři body.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes se mi zápas hodnotí velmi špatně. K utkání jsme přistoupili úplně jinak, než jsme chtěli. Prvních dvacet pět minut jsme vůbec nehráli náš hokej. I když jsme první třetinu uhráli na 1:1, tak jsme hráli opravdu něco, co nechceme. O přestávce jsme na hráče zvýšili hlas, nabádali jsme je k větší aktivitě, jenže oni jakoby to pochopili úplně opačně. Domácí nás za to potrestali třemi brankami během pěti minut po našem nedůrazu a špatném vracení se. Pak už jsme to nedohnali, i když jsme se snažili. Třetí třetinu jsme ještě chtěli se zápasem něco udělat, vyhráli jsme ji 2:0. Po dnešním zápase si musíme s hráči sednout, rozebrat si to a důrazně si o všem promluvit. A možná přijdou i nějaké změny, protože takto hrát a přistupovat k zápasu nejde.

Roland Wágner - SK Trhači Kadaň: Duel byl pro nás velice těžký. Třebíč dobře brání, má výborně propracovaný obranný systém. Všechny její lajny to hrají stejně. Hráči jsou zalezlí a těžko se přechází do útočného pásma. V první třetině jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví, že to přijde. Následující část se nám povedla excelentně. Myslím, že ty tři vsítěné góly to rozhodly. Během třetí dvacetiminutovky, ve které padly dvě přesné střely Třebíčských, jsem věřil, že to ubráníme. Do srovnání vlastně scházela asi minuta a půl. Petra Maršouna jsme přesunuli z první lajny do třetí, kde vystřídal Františka Wágnera. Právě první lajna ten zbytek utkání za stavu 4:3 perfektně ubránila a nepustila Horáckou Slavii do naší třetiny. Musíme si především dát pozor na drobnější chyby, jelikož si pak celý zápas zbytečně komplikujeme. Jsme rádi, že jsme nakonec tři body získali. Chtěl bych pochválit všechny hráče za bojovnost. Podle mého to bylo úplně jiné nasazení než v Ústí nad Labem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024