Menu +

Bílé hvězdy ve třetí třetině srovnaly stav utkání a zápas dovedly až do samostatných nájezdů, ze kterých berou bod

Reportáže
T ř e b í č – Horácká Slavia si odváží z ledu prostějovských Jestřábů cenný bod. Diváci na prostějovském zimním stadionu se dočkali první branky až v závěru druhé periody. Bílé hvězdy srovnaly necelých pět minut před koncem řádné hrací doby. Rána Vlastimila Bilčíka se zastavila až v prostějovské síti. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů především díky famóznímu Dominiku Svobodovi, který zlikvidoval neuvěřitelných jednačtyřicet střel soupeře. Domácí byli v této dovednostní soutěži šťastnější a získali bonusový bod navíc.
Sdílejte článek
 
42.kolo, sobota 5.1.2019
PRO PRO
2:1sn0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 37. Mikliš (Venkrbec, Čáp), rozhodující samostatný nájezd Čáp – 56. Bilčík (Havlát, Střondala). Rozhodčí: Přikryl, Obadal - Měkýš, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1834. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Žovinec, J. Zdráhal, Čáp, D. Kolář, Bažant, Mikliš – Račuk, Starý, Nouza – Karpov, Venkrbec, Prokeš – L. Luňák, V. Meidl, Dvořáček – Matýs, Fajkus, Krejčiřík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Bilčík, Furch – Vodný, Střondala, P. Kratochvíl – Kusko, Nedvídek, Psota – Malec, Tadeáš Král, Paták – M. Novák, Škvrně, Havlát.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli hokejisté Prostějova. Ránu Jana Starého zastavil Svoboda svým betonem. Psotovu střelu z úhlu si Neužil pohlídal. Račuk našel skvěle postaveného Nouzu, který však svoji šanci neproměnil. Svoboda si připsal veledůležitý zákrok, když zlikvidoval šanci Karpova. Vlastimil Bilčík se provinil proti pravidlům a obdržel od rozhodčích dvouminutový trest. Úvodní přesilová hra se však domácím hokejistům nepovedla a skóre utkání tak zůstávalo neměnné. Jan Starý ve své další šanci znovu narazil na připraveného Svobodu. Szathmáryho bekhendový pokus mezi třemi tyčemi neskončil. První přesilovou hru si zahrála také Třebíč. Na trestnou lavici si šel odpykat dvouminutový trest Matěj Bažant. Bílé hvězdy ale svou početní výhodu v branku nepřetavily.

Jestřábi ve druhé periodě znovu uspěli na vhazování a hnali se do útočného pásma. Račukova střela se otřela o boční konstrukci branky. Král hned dvakrát prověřil brankáře Neužila. Po střele Brože vznikl před Neužilovou brankou velký zmatek. Prostějovský maskovaný hrdina však zachoval chladnou hlavu a kotouč dostal do bezpečí. Následně fauloval Matěj Psota a Jestřábi měli k dispozici druhou přesilovou hru. Domácí se však ani tentokráte nedokázali střelecky prosadit. Proti ráně Karpova nechal Svoboda vyniknout své betony. Jestřábi se řítili do přečíslení, ale špatnou přihrávkou o svoji brankovou příležitost přišli. Paták velmi nebezpečně vypálil, ale Neužil byl na správném místě a kotouč vyrazil. Za zdržování hry zamířil na trestnou lavici Paták. Třetí přesilovou hru už Jestřábi zužitkovali. Matouš Venkrbec s Ondřejem Miklišem se dostali ke kotouči před Svobodovou brankou a druhý jmenovaný ho dokázal poslat za záda třebíčského strážce branky. Horácká Slavia dostala příležitost ke srovnání. Rozhodčí poslali na trestnou lavici prostějovského Karpova.

Bílé hvězdy si část své přesilové hry přenesly do třetí třetiny. Horácká Slavia se sice neprosadila, ale zanedlouho mohla na led znovu poslat svoji přesilovkovou formaci. Dvěma minutami byl totiž potrestán Marek Račuk. Třebíči se však dnes v přesilových hrách nedařilo. Szathmáryho rána mířila mimo tři tyče. Luňák nabil Venkrbcovi, který však netrefil branku. Žovinec vybídl ke střele Račuka, kterého však vychytal Svoboda. Szathmáry se znovu dostal ke střele z kruhu, ale Neužil skvěle zasáhl a dál si držel čisté konto. Dvořáčka ve velké šanci vychytal Svoboda. Bílé hvězdy necelých pět minut před koncem základní hrací doby srovnaly stav utkání. Robert Havlát nabil Vlastimilu Bilčíkovi a ten ranou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Ondřej Malec fauloval soupeře, ale Jestřábi se v početní výhodě neprosadili. Po šedesáti minutách platilo mezi oběma celky vyrovnané skóre 1:1.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, kde si vítěznou branku připsal Zdeněk Čáp.

Autor: Viktor Pavlovec



J. Barvíř po utkání Prostějov - Třebíč 2:1SN



Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal - LHK Jestřábi Prostějov: Jsem rád za to, jak jsme zápas odehráli v obraně. S čím nejsem spokojený je koncovka, která byla stejně žalostná jako v Ústí. Rád bych pozval naše fanoušky na středeční utkání s Frýdkem, protože i kvůli velké marodce budeme potřebovat Vaši podporu v bitvě o play-off. Děkujeme!

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Prostějov dnes ukázal kvalitu při hře na kotouči, výborně kombinoval, což nám dělalo problémy. Chtěli jsme hrát naši hru, ke které jsme se ale nedostali, proto jsme to během utkání změnili na hru ze zajištěné obrany. Prostějov nás svou ofenzivní silou a dobrou kombinací dostával pod tlak. Dali jsme šťastný gól a získali jsme bod, za který jsme rádi, navíc u soupeře, který není náš oblíbený a se kterým máme negativní bilanci. Když už jsme uhráli ten jeden bod, strašně jsme chtěli i ten druhý, což se nám bohužel nepodařilo. Jeden bod ale i tak bereme, potřebujeme se teď dobře připravit na Kadaň a získali s ní tři body, abychom se dostali tam kam všichni chceme. Adama Rašku jsme zatím nenahradili, chyběl hlavně v přesilovkách, kde zaimprovizovali a budeme na nich muset dál pracovat, aby si to vše znovu sedlo a abychom v nich byli úspěšní i bez Adama. Skvělou práci odvedl Dominik Svoboda a díku němu jsme byli pořád v zápase. Ten rozhodující gól nedokážu na takovou dálku zhodnotit, ale oba rozhodčí ve stejném okamžiku ukázali, že to gól byl, takže asi byl.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024