Menu +

Třebíčští dlouho trápili favorizovaný Motor, nakonec podlehli o jediný gól

Reportáže
T ř e b í č - V Českých Budějovicích čekal na hokejisty Horácké Slavie těžký úkol. Obrat o body jednoho z favoritů celé soutěže i počtvrté v sezóně. I když Bílé hvězdy prohrávaly, dokázaly průběh utkání otočit dvěma góly z hokejek Tomáše Havránka a Roberta Havláta z 1:0 na 1:2. Jenže vedení na straně Třebíče vydrželo jen dvě minuty. Rozhodující trefa přišla až v předposlední minutě zápasu, kdy dal výsledku konečnou podobu domácí Jakub Babka. Hostům už chyběl na vyrovnání čas, a tak z jihočeského ledu nevezou nakonec bod žádný.
Sdílejte článek
 
56.kolo, sobota 16.2.2019
CEB CEB
3:21:0, 1:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Endál (M. Novák, Plášil), 35. M. Novák (Pavlin, Gilbert), 59. Babka (Kutlák, Z. Doležal) – 26. T. Havránek (Nedvídek, Vl. Brož), 33. Havlát (Nedvídek). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Votrubec, Doležal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6279. Střely na branku: 27:20. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák, Plášil, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený – M. Novák, Gilbert, Endál – Babka, Bradley, Beránek – Z. Doležal, R. Přikryl, Heřman – Doktor, Dančišin, Dunn.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, T. Havránek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák – Ferda.

Komentář k zápasu

Jak už to tak při domácích zápasech Motoru bývá, i v tom proti Třebíči měli domácí hokejisté lepší vstup do utkání než soupeř. První velkou šanci měl Doležal, ovšem ještě neuspěl. Pak sudí vylučoval a speciální formace Budějovických opět zaúřadovala. Lukáš Endál posílal křižnou přihrávku, přičemž kotouč si srazil třebíčský Psota přímo do vlastní branky - 1:0. Stejnou možnost, tedy proměnit početní výhodu, měli i hosté. V pěti proti čtyřem se ale k ničemu nedostali, a tak se pokračovalo za hubeného náskoku Jihočechů. Ke konci první dvacetiminutovky byly k vidění ještě dvě větší šance na obou stranách. Jenže jak Pýcha, tak ani Kratochvíl z dobrých pozic brankovou konstrukci netrefili.

I druhá třetina na svém začátku nabídla dobré šance pro oba týmy. Nejprve mohl skórovat Tomáš Havránek, který stál v optimální střelecké pozici, jenže kotouč nezpracoval vůbec ideálně. V obranném třebíčském pásmu pak mohl skórovat Plášil, ovšem ani on v zakončení neuspěl. Hostující hráči se následně usadili v útočném pásmu a dlouho se snažili o kombinaci a různé střelecké pokusy. Ujal se až ten od Tomáše Havránka, který z první trefil, kam potřeboval. Svěřenci Václava Prospala se dlouho nedostali do výraznější šance, a to ani při hře v pěti proti třem.

A to Třebíč potrestala. Robert Havlát vjel do útočného pásma a nenápadnou střelou rozvlnil síťku za Kváčovými zády. Podobná situace se záhy opakovala také na druhé straně. Opětovně vyrovnaný stav zařídil Martin Novák, jenž se trefil střelou ze zápěstí. Vrátit vedení na domácí stranu mohl Endál společně se spoluhráči z elitní formace. Právě on zavezl kotouč do pásma, kde si Motor vytvořil obrovský závar, zužitkovat jej však nedokázal.

Na úvod posledního dějství ujel domácí obraně Michal Vodný. Kváča svůj beton ale včas natáhl a třebíčskou šanci zlikvidoval. Českobudějovičtí na soupeře tlačili, jenže šance ne a ne přijít. Vědět o sobě dal až Endál, když se z křídla cpal do zakončení. Ovšem Svoboda zaklekl a jeho pokus bezpečně schoval ve výstroji. Jihočeský celek byl stále aktivnější, ovšem hostující obrana se činila. A stejně tak Svoboda v brance. Velkou euforii v Budvar aréně odšpuntoval až Jakub Babka, který se trefil zhruba minutu před koncem.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Jedna věc je porážka, která nás dnes velmi mrzí. Tou druhou je ale předvedená hra, která byla z naší strany velmi dobrá. Většinu zápasu jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem a byly i pasáže, v nichž jsme byli lepší. Prohrát gólem z předposlední minuty nás však hodně mrzí. Hráčům dnes ale musím poděkovat. Celý zápas dřeli, bojovali a podali výkon na hranici svých možností. Postup do play-off je ještě teoreticky možný, ale i kdyby nebyl, my budeme hrát tuto soutěž naplno až do poslední vteřiny posledního zápasu, rozhodně nic nevypustíme. Hrajeme pro diváky, za jméno klubu a každý hráč i za své jméno na dresu a třeba i o svoji budoucnost. Každý zápas dáme do hry všechno.

Václav Prospal - České Budějovice: Pro nás jsou to důležité tři body. Utkání z naší strany nebylo až tak povedené. Dali jsme šťastný první gól, ale bohužel jsme nepřidali druhý a třetí, aby pro nás bylo utkání jednodušší. Malinko jsme přestali hrát a dobře bruslící soupeř toho využil. Cením si, že jsme našli cestu za vítězstvím v padesáté deváté minutě, i když se nám v zápase tolik nedařilo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny