Menu +

V bojovném utkání vstřelili Třebíčští jen jeden gól, na Prostějov to nestačilo

Reportáže
T ř e b í č - V sedmapadesátém kole Chance ligy přivítala Horácká Slavia na Zimním stadionu Města Třebíče - KHNP ARENĚ o play-off bojující Prostějov. Třebíčští se zkušenými hosty dlouho drželi krok a do vedení šli jako první trefou Vladimíra Brože. Jenže ve druhé třetině byli domácí hodně nedisciplinovaní a hosté toho dokázali využít k otočení skóre na 1:2. To bylo nakonec i skóre, kterým zápas skončil, ačkoli Bílé hvězdy se rozhodně nevzdaly a hráči dávali do hry hlavně srdce a velkou bojovnost. Ke srovnání skóre nevedla ani dlouhá závěrečná power-play.
Sdílejte článek
 
57.kolo, pondělí 18.2.2019
TRE TRE
1:21:0, 0:2, 0:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Vl. Brož (Nedvídek, Psota) – 29. Žálčík (P. Krejčí, Račuk), 37. L. Volf (Hanták, Račuk). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:7, navíc Forman a Bilčík (oba TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 827. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, T. Havránek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák – Ferda.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Havlík, Mikliš, Čáp, D. Kolář, P. Krejčí, Husa, Žovinec – L. Volf, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Hanták, Dvořáček – Venkrbec, V. Meidl, Prokeš.

Komentář k zápasu

Předposlední domácí zápas základní části čekal v pondělí hokejisty Třebíče proti sedmému celku soutěže – Prostějovu.

Domácí v bílých dresech sice úplný začátek měli horší, jak soupeř, ale první branka padla do sítě hostů. Nedvídek posunul kotouč na modrou čáru, kde stál obránce VLADIMÍR BROŽ a přesnou ránou na vzdálenější tyč překonal Neužila – 1:0. Jestřábi o pár minut později nastřelili pouze tyčku domácí klece, na druhé straně ke konci třetiny ujeli obraně Lukáš Paták a Tadeáš Král. První jmenovaný hledal před brankou Krále, ten však puk netrefil, což byla škoda. Jelikož branka byla zcela odkrytá a brankář by měl pouze minimální šanci na zákrok.

Začátek druhé periody byl docela vyrovnaný, možná o kousek nebezpečnější byli domácí. Ale Jestřábům se povedlo vyrovnat, když po ráně od modré z hole Krejčího, se puk odrazil před brankoviště a nejlépe se zorientoval LUKÁŠ ŽÁLČÍK – 1:1. Hosty branka evidentně nakopla a povedlo se jim orazítkovat opět tyčku, tentokrát v přesilové hře. Za domácí si vypracoval další šanci třetí útok, který v zápase byl opravdu vidět, Malec zadovkou hledal před poloprázdnou brankou Krále, ale tomu chyběl kousek, aby dosáhl na kotouč. Třebíčské zradila disciplína ke konci třetiny a hosté toho využili, když hráli přesilovku čtyři na tři. LUKÁŠ VOLF poprvé svoji prudkou střelou trefil Ondru Malce, ten ale i přes velkou bolest vstal a snažil se pokračovat v bránění, ale druhý pokus toho samého hráče Prostějova byl již přesný a celek Jestřábů vedl 2:1. V posledních sekundách ujel domácím hráčům Lukáš Žalčík, naštěstí pro domácí skvěle zakročil Dominik Svoboda vyrážečkou.

Třetí třetina nabídla ze začátku hned čtyři tresty, hosté dokonce hráli opět přesilovku čtyři na tři a poté i chvíli pět na tři. Ovšem ani jednou se prosadit nedokázali a tým z Vysočiny měl stále šanci na vyrovnání. Bohužel pro ně, tak přesilovky jim nešly tolik, jako soupeři. Když už přišla šance, tak Neužil podržel svůj celek pohotovými zákroky, v 52. minutě sice nevěděl moc, kde se kotouč nachází. Ale i přes dávku štěstí to ustál, jelikož se hrací předmět odrazil od jeho výstroje kousek vedle tyčky. Hosté se do útočných akcích téměř nedostávali, jejich soupeř byl aktivní a snažil se vyrovnat. Ale ani při hře bez brankáře se to Třebíči již nepovedlo a zápas vyzněl lépe pro Jestřáby! Ti otočili utkání ve druhé periodě a odváží se velmi důležité body pro udržení se v postupové osmičce.



Tiskovka po utkání Třebíč - Prostějov 1:2

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny