Menu +

Třebíčští rozstříleli Kadaň, už se těší na Jágra s Plekancem a spol

Reportáže
T ř e b í č - Předposlední venkovní utkání základní části Chance ligy nakonec zvládli hokejisté Horácké Slavie Třebíč na výbornou. V neoblíbené kadaňské hale nastříleli osm branek. První třetinu sice prohráli 1:2, ale pak dokázali odskočit až na 2:5. Nakonec chybělo jen málo, aby výsledek zaokrouhlili na desítku. Nejen hráči a trenéři, ale široká fanouškovská obec teď již upírá své zraky a myšlenky k sobotnímu zápasu, kdy na Zimní stadion Města Třebíče - KHNP ARENU přicestuje Kladno i s hvězdami Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v sestavě.
Sdílejte článek
 
58.kolo, středa 20.2.2019
KAD KAD
3:82:1, 0:2, 1:5
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Zabloudil (J. Svoboda, Šefl), 14. Wágner (Kůs), 47. Eliáš (Hajič, J. Svoboda) – 4. Ferda (Mlynář, M. Novák), 25. Vodný (Forman, Szathmáry), 31. Szathmáry (Nedvídek, Havlát), 41. Nedvídek (Havlát, Psota), 41. Střondala (Vodný), 47. Nedvídek (Psota, Havlát), 48. Tadeáš Král (Forman, Furch), 59. Havlát (Střondala, Forman). Rozhodčí: Luczków, Jechoutek – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 223. Střely na branku: 21:50. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:8.
Sestavy
SK Kadaň: Š. Lukeš – Novák, Šefl, Eliáš, Hajič, Foltýn, Cestr, Uřídil – Konášek, Kůs, Wágner – M. Zabloudil, Tupý, J. Svoboda – Maršoun, Rindoš, Homer – Zd. Zabloudil, Sommer, Vašíček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík, Furch – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, Střondala, P. Kratochvíl – Süss, Tadeáš Král, Paták – Mlynář, M. Novák, Ferda.

Komentář k zápasu

Utkání začalo lépe pro hosty, kteří šli do vedení již ve čtvrté minutě. Radim Ferda si v levém kruhu převzal puk, nabruslil si před Lukeše a střelou mezi betony otevřel skóre zápasu - 0:1. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, šance střídala šanci, ale gól k vidění nebyl. Vše se změnilo ve třinácté minut, když Jan Svoboda našel za obránci schovaného Matěje Zabloudila, který nic nevymýšlel a rychlou střelou zápěstím vyrovnal - 1:1. O pětaosmdesát vteřin později se Trhači radovali podruhé. Jaroslav Kůs našel dobře najetého Františka Wágnera, po jehož střele Jekel jen zakroutil hlavou - 2:1.

Druhou třetinu začala aktivněji Třebíč, z čehož vyplynulo i dvojnásobné vyloučení domácích. Hosté tuto výhodu využít nedokázali, ale vzápětí bylo vyrovnáno. Michal Vodný si vybruslil na vrchol kruhu a střelou mezi betony nedal Lukešovi šanci - :. Po této brance se aktivita hostů ještě zvýšila a zanedlouho bylo k vidění další vyloučení na domácí straně. Tuto přesilovou hru Třebíč sehrála daleko lépe. Šimon Szathmary vypálil od modré čáry a s pomocí betonu Štěpána Lukeše otočil vývoj utkání - 2:3. Do konce druhé třetiny se opět hrálo z jedné strany na druhou, ale žádný gól k vidění již nebyl.

Třetí dějství začala Třebíč gólem, když se ve třiatřicáté vteřině třetí třetiny prosadil Lukáš Nedvídek - 2:4. O sedmnáct vteřin později se hosté radovali znovu, když Vojtěch Střondala zakončoval za bezmocného Lukeše - 2:5. Trhačům se ještě na tento gól podařilo najít odpověď, konkrétně se prosadil Filip Eliáš - 3:5. Jenže Třebíč nic nevzdávala a ihned za osmadvacet vteřin vedení opět navýšila. Matěj Psota obral domácího hráče o puk a našel před brankou osamoceného Lukáše Nedvídka - 3:6. Trhačům byla poté nabídnuta přesilová hra, ve které se ale prosadili hosté. Tadeáš Král obkroužil domácí klec a zasunul puk za Lukeše - 3:7. Poslední slovo v utkání si vzal Robert Havlát, který dokázal využít přesilovou hru - 3:8.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: V Kadani se nám nikdy nehrálo lehce a i před dnešním utkáním jsme hráče nabádali k tomu, aby do utkání šli naplno, protože i Kadaň má dobré hráče a dokáže každého soupeře potrápit. V první třetině jsme šli do vedení, ale to nám spíš ublížilo. Zbytek třetiny totiž nebyl z naší strany vůbec dobrý. Jako bychom si mysleli, že zápas odehrajeme v suchém triku a celou třetinu jsme prohráli 1:2. Museli jsme s Jardou Barvířem proto v kabině hodně zvýšit hlas a připomenout hráčům základní věci. Pomohlo to a od druhé třetiny se naše hra zlepšila. Třetí třetina pak už byla zcela v naší režii. V sobotu nás čeká domácí zápas s Kladnem, které přicestuje i s hvězdami Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. V takovém utkání budou mít všichni o motivaci postaráno už jen tím, že nastoupí proti takovýmto hráčům. Další věcí je, že tenhle zápas pro nás bude rozlučkou s domácími fanoušky, kterým chceme za celou sezónu poděkovat co nejlepším výkonem. Tento zápas snad bude takovou malou náplastí za chybějící play–off, do kterého se nám nepovedlo postoupit. Věříme, že bude plný barák a výborná atmosféra. Těší se všichni hráči i my s Jardou Barvířem. Koučovat v takovém zápase se nepovede každému a každý den.

Miroslav Novák - SK Trhači Kadaň: První třetina se nám podařila, vyhráli jsme ji 2:1. Rozhodujícím momentem bylo ubráněné oslabení ve třech. Hráči naskočili ze střídačky a dostali jsme smolnou vyrovnávací branku. Následovalo nechtěné vyhození ze třetiny a byl z toho gól na 3:2. Začátek poslední části byl špatný, soupeř byl jasně lepší a zvítězil.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny