Menu +

Třebíč v prvním mistráku padla na ledě Motoru 3:2

Reportáže
T ř e b í č - V prvním mistrovském utkání Třebíčští zavítali na led silných Českých Budějovic. A vedli si více než sympaticky. Hned při svém prvním mistráku v dresu HST se prosadil Denis Kusý a po první třetině jsme vedli 1:0. Domácí ale vývoj utkání otočili a vedení si posléze ubránili. Z ledu Českých Budějovic si tak po prohře o jediný gól nevezeme ani bod.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 11.9.2019
CEB CEB
3:20:1, 3:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. J. Veselý (Šimánek, Plášil), 35. J. Veselý (Pýcha, J. Kloz), 36. Prokeš (Plášil, Vydarený) – 10. Kusý (V. Čejka), 42. Forman (T. Havránek, Nedvídek). Rozhodčí: Skopal, Hucl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5708. Střely na branku: 40:14. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, Z. Doležal – Šimánek, R. Přikryl, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Jenáček, Nedbal, Forman, Padrnos, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Paták – Havlát, Michálek, P. Kratochvíl.

Komentář k zápasu

O první zajímavější situaci zápasu se postaral Lukáš Endál, který se snažil agilně natlačit na brankáře Jekela. Budějovický útočník byl zastaven levým betonem. V úvodu zápasu celkově moc šancí k vidění nebylo. Domácí fanoušky zmrazila až střela Denise Kusého, jež skončila přesně v horním růžku, a Třebíč překvapivě vedla 1:0. Motor se po inkasování osmělil a byl lepším celkem, na hostující defenzivu si ale zatím nepřišel. Za zmínku stojí Pýchova střela v přesilové hře, která se otřela o tyčku a od ní zpět do hry. Stále tedy bez vstřeleného gólu na českobudějovické straně.

Zkraje druhé periody se Českobudějovičtí dočkali své první trefy a bylo srovnáno. Jan Veselý byl před brankovištěm agilní a kotouč se štěstím procpal až za brankovou čáru. Od té doby byl Motor zpátky ve hře. Na hřišti dominoval a především aktivní Lukáš Endál třebíčského gólmana pořádně trápil. Se závěrem třetiny se znovu prosadil Jan Veselý a Jihočeši se ocitli poprvé ve vedení. Svůj tlak záhy přetlavili i ve třetí přesnou trefu. Radek Prokeš navázal rychlou trefou nad beton - 3:1.

Poslední dvacetiminutovka ale naopak vrátila zpět do hry Třebíč. Jmenovitě to byl Lukáš Forman, jenž dostal kotouč za Kloučkova záda. Oproti očekávání se třebíčský tlak zatím nestupňoval, naopak Motor zkoušel hrozit v přesilové hře. Avšak bez kýženého úspěchu. A hostující tým se nemohl dostat k zakončení, které by Kloučka jakokliv vyvedlo z míry, ani v následujích okamžicích. Třebíč zkusila i hru v šesti, vyrovnávací branky se však nedočkala. Prospalovi svěřenci se tak mohou radovat z prvních třech bodů sezony!





Ohlasy trenérů

Václav Prospal - České Budějovice: Pro nás důležité vítězství v prvním zápase. Celá první třetina byla z naší strany nervózní. Chtěli jsme mít výborný vstup do utkání a dobrý pohyb prvních deset minut. To se nám nepovedlo, trochu s námi zamával i první gól. Druhá třetina byla dobrá - začali jsme bruslit, pohybovat se, forčekovat. Za to jsme si to zasloužili. Třetí třetina byla úplně obráceně. Soupeře jsme nechali hrát, dělali jsme fauly. Momentům zápasu se trochu otočilo a nakonec, když můžu mluvit o velké střelecké převaze, tak rozdíl byl nakonec jednogólový. Museli jsme blokovat hodně střel, abychom tři body uhájili. Prostor pro zlepšení určitě je.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu favorita. Chystali jsme se na to, že musíme byt silní v osobních soubojích a před bránou. To se nám dařilo v první třetině. Ve druhé a třetí třetině jsme začali zbytečně zmatkovat a odhazovat puky. Nebyli jsme kompaktní a měli jsme tři zbytečné fauly. Soupeř v druhé třetině odskočil na 3:1, což zápas rozhodlo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024