Menu +

Třebíčští v Litoměřicích nenavázali na vítěznou šňůru, prohráli o 4 góly

Reportáže
T ř e b í č - SK Horácká Slavia Třebíč se v desátém kole vydala na led silných Litoměřic. A po čtyřech výhrách v řadě přišel první náraz, když na ledě kališníků Horáci prohráli 4:0. Třebíčští tak nepřerušili sérii proher právě na ledě Litoměřic, naposledy zde bodovali v únoru 2017. Už v pondělí budeme moci vše napravit, na náš led přijede Kadaň!
Sdílejte článek
 
10.kolo, sobota 5.10.2019
LTM LTM
4:01:0, 1:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. M. Beran (Jánský), 29. Vitouch (Jánský, M. Beran), 43. Korkiakoski (Voženílek), 45. Vitouch (M. Beran, Kangas). Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Flegl, Janíček. Vyloučení: 6:6, navíc Malec (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 912. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 4:0.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Mlčák, Klejna, Dajčar, Strejček, Marcel, Kukla – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Jícha, Střondala, Jánský – M. Beran, Přikryl, Šik – Štohanzl, Vitouch, Kangas – D. Sklenář.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (45. Do. Svoboda) – D. Mikyska, Nedbal, Forman, Hort, Jenáček, Furch – Michálek, Šťovíček, T. Havránek – Vodný, Nedvídek, Bittner – Malec, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Havlát, Václavek, Podlaha – Paták.

Komentář k zápasu

Utkání začali aktivněji domácí, hned v úvodu se do šance probojoval Jánský, jeho střela z mezikruží ale mířila mimo branku. Poté se ke slovu dostala i Třebíč, ta si připsala několik střel na Škorpíka, nejnebezpečnější pokus vyslal z pravého kruhu Havránek, domácí brankář ale střelu vyrazil. V polovině třetiny si nebezpečnou dorážku připsal Střondala, jeho pokus Jekel zlikvidoval.

Vzápětí se znovu Škorpík vyznamenal. Nejprve vyrazil střelu Havránka, poté dokázal zneškodnit i dorážku Šťovíčka. Ve 14. minutě si Třebíč vybojovala početní výhodu, v níž se do přečíslení dva na jednoho dostali Šťovíček a Vodný. Prvně jmenovaný to vzal na sebe a z bezprostřední blízkosti zakončoval střelou. Domácí gólman jeho pokus dokázal vyrazit a udržet tak bezbrankový stav.

Oživení před koncem třetiny si pro diváky připravili Strejček a Malec, jejich boxerský souboj ale skončil remízou. V čase 17:01 si Stadion vzal vedení. Peter Jánský vystřelil z pravého kruhu, jeho střelu ale Jekel vyrazil pouze na hokejku Matěje Berana, jenž uklidil kotouč do prázdné branky. Minutu před koncem se do brejku dostal Voženílek, svou kličkou ale hostujícího brankáře nepřekonal.

V úvodu třetiny si šanci vypracoval Střondala, jeho skrytou střelu ale Jekel vyrazil mimo dosah dorážejících hráčů. O pár minut později se při přesilové hře zjevil mezi kruhy Strejček, střelu litoměřického obránce ale dokázal Jekel skrýt v lapačce. Ve 28. minutě kališníci odskočili na rozdíl dvou branek. Beran křižnou přihrávku našel před brankou osamoceného Davida Vitoucha, který dokázal překonat přesouvajícího hostujícího brankáře.

Stadion nepolevoval ve svém tlaku. Do obrovské šance se po přihrávce Kadlece dostal Voženílek, jeho pokus ale Jekel zastavil na brankové čáře. Horácká Slavie si před koncem druhé třetiny zahrála přesilovou hru, ve které se před Škorpíka dostal Kratochvíl. Domácí brankář jeho střelu skryl ve své lapačce a stále tak držel čisté konto.

Poslední část hry začali lépe domácí z čehož pramenilo i zvýšení vedení na 3:0. Kadlec našel Markuse Korkiakoskiho, který doklepl kotouč do prázdné branky. O dvě minuty později se znovu radovali domácí. Matěj Beran našel před brankou Davida Vitoucha, litoměřický útočník se nerozpakoval a vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Do několika šancí se dostala i Horácká Slavia, na výborně chytajícího Škorpíka ale recept nenašla a z Kalich Areny tak odjíždí bez bodu. Litoměřice porazily Třebíč 4:0.



Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice: Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. Mohlo být rozhodnuto už po druhé třetině, ale neproměnili jsme tam mnoho šancí. Cítili jsme, že zápas máme pod kontrolou, a třetí gól byl asi zlomový. Jsme rádi, že jsme odčinili Přerov, jsme i rádi za nulu pro Škorpíka.

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme neodehráli dobrý zápas. Po těch čtyřech výhrách jsme si asi začali myslet něco, co není pravda. My nikoho nepřehrajeme žádnou velkou hokejovostí, ale tvrdou prací, dobrým bruslením, jednoduchou hrou a dodržováním taktiky. Dnes nám tohle všechno chybělo. Soupeř byl od druhého gólu lepší a měl větší chuť po vítězství, hrál kompaktněji, což naše hra také postrádala. Po zápase jsme si s hráči o tomhle všem něco řekli a teď už se musíme zkoncentrovat na pondělní zápas s Kadaní.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024