Menu +

Třebíčští na favorita nestačili a vysoko prohráli, jedinou branku vstřelil Kratochvíl

Reportáže
T ř e b í č - Motor potvrdil roli favorita a na třebíčském ledě vyhrál zcela zaslouženě. O svém vítězství rozhodl v podstatě během první půlminuty, kdy se prosadil hned dvakrát. Třebíčští se nedokázali zvednout a dokonce prohrávali 0:5. Snižující branku za domácí vstřelil Petr Kratochvíl a utkání skončilo čtyřbrankovým rozdílem. Ve středu čeká Bílé hvězdy utkání v Přerově.
Sdílejte článek
 
16.kolo, pondělí 21.10.2019
TRE TRE
1:50:3, 1:2, 0:0
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. P. Kratochvíl – 1. Holec (Christov, Suchánek), 1. M. Novák (Z. Doležal, R. Přikryl), 19. R. Přikryl, 31. Endál (Pavel, Karabáček), 36. Karabáček (Prokeš). Rozhodčí: Čech, Vrba – Polák, Roupec. Vyloučení: 1:3, navíc Suchánek (CEB) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 29:45. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (21. Jekel) – Kowalczyk, Nedbal, Forman, A. Rutar, D. Mikyska, Furch, Jenáček – Michálek, Šťovíček, Bittner – Vodný, Nedvídek, T. Havránek – Havlát, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Paták, Václavek, Ferda.
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Suchánek, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák – Babka, Šimánek, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý.

Komentář k zápasu

Utkání Třebíče s Českými Budějovicemi začalo pěkně zostra. Hned po úvodním buly se Jihočeši dostali do útočného pásma, puku se zmocnil u tyčky osamocený Miroslav Holec a útočník s bohatými extraligovými zkušenostmi neměl problém uklidit ho do odkryté klece. 0:1. Hororová první minuta pro Bílé hvězdy však ještě ani zdaleka neskončila. Okamžitě po dalším vhazování ve středovém kruhu zaváhal u zadního mantinelu brankář Svoboda načež se kus černé gumy dostal před branku k volnému Martinu Novákovi, který už měl snadný úkol. 0:2. Třebíčští se snažili bleskurychle reagovat. Do dobré šance se probil Kratochvíl, avšak červené světlo za Milanem Kloučkem nerozsvítil. Ještě lepší příležitost měl na své holi Ladislav Bittner, jeho zakončení však Milan Klouček přečetl. Tlak Třebíče sílil i proto si hostující kouč Prospal vybral po čtyřech minutách oddechový čas, aby své ovečky uklidnil. Hned poté se do šance dostalo duo Vodný – Furch, střílel přitom druhý jmenovaný. Mladičký zadák si nabruslil do útočné třetiny, převzal přihrávku od svého zkušeného parťáka a vypálil. Štiplavou střelu ale zblokovala českobudějovická obrana. Motor hrál v pohodě. Trpělivě si hlídal zadní vrátka a čekal na své příležitosti. Do jedné takové se před polovinou úvodního dějství dostal Václav Karabáček. Šikovný útočník pálil z mezikruží do teploměru Dominika Svobody, ten si tentokrát připsal velmi dobrý zákrok. Za domácí odpověděl solidní projektilem Kratochvíl, jenže jeho střela pouze vyprášila plastron Milana Kloučka. Dvanáctá minuta přinesla první vyloučení pondělního střetnutí. Za katr putoval Tomáš Havránek, domácí útočník se provinil vysokou holí. Početní výhody Jihočechů jsou letos velmi nebezpečné. Hned v úvodu třebíčského oslabení vytasil dobrý zákrok Dominik Svoboda, a to sice proti teči Jiřího Šimánka. Zbytek českobudějovické přesilovky už nic nebezpečného nepřinesl. V osmnácté minutě se do velké šance dostal Michal Vodný. Ten měl ideální střeleckou pozici, ale nezamířil přesně, skóre se tak neměnilo. A tak udeřilo na druhé straně. Opět totiž platilo otřepané nedáš – dostaneš. K puku se dostal Roman Přikryl, který nedal přesnou střelou Dominiku Svobodovi sebemenší šanci. 0:3. Nic dalšího se už během první periody nestalo. Do kabin tak šli mnohem spokojenější Jihočeši.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupil v domácí brance Pavel Jekel. Hráči Motoru jej hned vyzkoušeli, tvrdou ránu z kruhu vyslal Endál, Jekel byl ovšem pozorný. Třiadvacátá minuta přinesla ostrý faul na Lukáše Patáka. Rozhodčí jej ocenil trestem 2+10 minut. Bílým hvězdám se tedy naskytla početní výhoda. Ke střele se dostalo hned několik hokejistů v bílých dresech, ale Milan Klouček si poradil se všemi střeleckými pokusy. A tak znovu udeřilo na druhé straně. Krátce po skončený přesilovky domácích dostal přesnou přihrávku Lukáš Endál a zkušený forvard se nemýlil. 0:4. Snaha se Třebíči upřít nedala, ale klid v zakončení a občas ani přesnost tam zkrátka nebyly. České Budějovice naopak hrály s přehledem. Na hostech byla vidět uvolněnost, jenž plynula z jejich herní pohody a postavení v tabulce. Další nepříjemnosti připravili svěřenci Václava Prospala Pavlu Jekelovi šest minut před koncem prostřední části. Brankář ve sněhobílé masce tentokrát gólu ve své síti zabránil parádním zákrokem. Ale ani Jekel na vše sám stačit nemůže. O minutu později se před něj dostal Václav Karabáček, který snadno přehodil beton brankáře HST 0:5. Lavina útočných akcí hostů ale neskončila ani pátou trefou. Gól číslo šest mohl přidat Zdeněk Doležal, produktivní útočník tentokrát neuspěl. Alespoň trochu radosti na tváře třebíčských fanoušků přinesl v poslední minutě druhé části Petr Kratochvíl, jenž předvedl pěknou individuální akci a přesnou střelou do šibenice branky Milana Kloučka vystavil úmrtní list všem zdejším pavoukům. 1:5. To bylo zároveň skóre, jenž platilo po 40 minutách hry.

Třetí třetina započala snahami Třebíče o další snížení stavu. Pálili Nedbal nebo Paták, stav na světelné tabuli se nicméně nepohnul. Motor hrozil z rychlých brejků, tak jako Zdeněk Doležal. Na Pavla Jekela si ale nepřišel. Ve 47 minutě dostaly Bílé hvězdy možnost přesilovky. Početní výhoda se jim ale z počátku příliš nedařila. Zahrozit mohl naopak Motor, šance Jakuba Babky ovšem zůstala nevyužita. Ani následující průběh přesilovky gól v českobudějovické kleci nepřinesl. Takřka hned po jejím konci zamířil na trestnou lavici další českobudějovický hokejista. Tentokrát Zdeněk Doležal. V této početní výhodě pálili zejména obránci, jmenovitě Karel Nedbal s Lukášem Formanem. Jejich dělovky vypadaly nadějně, gól nicméně nepřinesly. Zbytek zápasu se už jen dohrával, Pavel Jekel sice ještě předvedl několik parádních zásahů, ale celkový ráz střetnutí se už nezměnil. České Budějovice si tak domů odvezly všechny tři body za vítězství 5:1.

Autor reportáže – Pavel Mandát



Tiskovka po utkání Třebíč - Č. Budějovice 1:5



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme do zápasu šli s tím, že potřebujeme co nejdéle udržet čisté konto a soupeře potrápíme. Bohužel ty dva odrazy nám ale vůbec nepomohly a najednou byl stav 0:2. Pak jsme měli tři, čtyři gólové šance, mohlo to být klidně 2:2 a mohlo se hrát od nuly. Jenže my jsme ty góly nedali a soupeř pak už byl lepší a v závěru první třetiny jsme po námazu dostali na 3:0, což nás asi definitivně položilo. Do poslední třetiny jsme nastoupili s tím, že je to příprava na další utkání. Chtěli jsme ji uhrát bez inkasované branky na 0:0, což se podařilo.

Václav Prospal – ČEZ Motor České Budějovice: Za ty roky víme, že se nám tady v Třebíči nehraje lehce. Měli jsme velmi šťastný start do zápasu, pomohly nám dva odrazy puku, po kterých jsme šli do vedení 2:0. Paradoxně nás to uspalo a Třebíč začala hrát. My jsme jí dali dost prostoru, ale v této fázi zápasu nás podržel brankář Klouček. Vychytal tam pár šancí a od té doby jsme byli lepší tým a po chybě v rozehrávce domácích jsme dali gól na 3:0. Ve druhé třetině jsme pak předváděli hokej, který bychom chtěli hrát. Ve třetí třetině jsme pak už pohlídali výsledek, ale kdykoli měl soupeř nějakou šanci, podržel nás brankař Klouček a tři body odsud jsou pro nás velmi dobré.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024