Menu +

Třebíčští v závěru mocně dotahovali, ale marně. Z Přerova jedeme bez bodu

Reportáže
T ř e b í č - SK Horácká Slavia Třebíč se v rámci sedmnáctého kola Chance ligy pokoušela přerušit nepříznivou sérii čtyř proher v řadě. Bohužel se to ani v MEO aréně nepovedlo. Třebíčští vstupovali do třetí třetiny s jednobrankovým mankem, svého soupeře přestříleli vysoko 15:4, ale skórovat se jim nepodařilo. V sobotu na náš led přijede Chomutov, kde se naši borci pokusí po dlouhé době bodovat.
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 23.10.2019
PRE PRE
3:21:1, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Moučka (Hejcman, Weinhold), 22. T. Doležal (Navrátil, Krisl), 36. Krisl (M. Kratochvil) – 8. Havlát (Paták, Nedbal), 23. Šťovíček (Nedbal, Nedvídek). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Hanzlík, Hranoš. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1585. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimonů) – Krisl (A), R. Černý, Weinhold, Zbořil (A), Čáp, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, M. Kratochvil – Popelka, T. Sýkora (C), Š. Kratochvil – Goiš, Süss, F. Dvořák – A. Hradil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Forman, A. Rutar, Jenáček, Nedbal (A), D. Mikyska, Furch, Hort – Michálek, Šťovíček (A), P. Kratochvíl – Vodný (C), Nedvídek, T. Havránek – Havlát, Tadeáš Král, Paták – Václavek, Bittner, Ferda.

Komentář k zápasu

Třebíčští začali utkání aktivním forčekingem, což dělalo domácím hokejistům problémy v rozehrávce. Ani jeden z týmů se ze začátku nedokázal dostávat do žádného kloudného zakončení. Až šestá minuta přinesla první šanci, ocitl se v ní Radim Ferda po přihrávce Jana Václavka z pravé strany útočného pásma, v předbrankovém prostoru ale neměl dostatek času a Klimeše nepřekonal. Netrvalo to dlouho a další šance celku z Vysočiny už skončila gólem. Přerovští se nedokázali dostat z obranného pásma a ROBERT HAVLÁT z hranice pravého kruhu dostal krásnou střelou kotouč do sítě. Hanákům se podařilo v druhé polovině třetiny odpovědět, Weinhold napřáhl od modré, jeho střelu Jekel vyrazil pouze do míst, kde stál JAROSLAV MOUČKA a ten pohotově zakončil do prázdné branky. Necelou minutu po gólu se za obranu hostů dostal Tomáš Sýkora, tváří v tvář Jekelovi, ale neuspěl.

Zubři začínali druhou třetinu v početní výhodě, kterou dokázali i zužitkovat. Hned od začátku uvěznili Horáky v jejich obranném pásmu, ke střele na Jekela se odhodlal Navrátil, první jmenovaný jeho střelu vyrazil, bohužel pro hosty do míst, kde stál připravený TOMÁŠ DOLEŽAL, jenž už si s Jekelem poradil. Krátce poté dostali výhodu početní převahy i Třebíčští a stejně jako domácí ji využili. Po vyhraném buly poslal Karel Nedbal puk na pravý kruh, kde stál připravený MARTIN ŠŤOVÍČEK a prudkou ranou překonal Klimeše. Hra se poté na pár minut uklidnila, až při tlaku domácích od modré vystřelil Jan Süss, jehož rána byla ztečována na tyč Jekelovy svatyně. Tlak přerovských pokračoval, ale obrana Bílých hvězd v čele s Pavlem Jekelem v brance odolávala. To změnil až necelých pět minut před koncem třetiny JIŘÍ KRISL, jenž po přihrávce Matouše Kratochvíla napřáhl zpoza levého kruhu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Rychle odpovědět mohl znovu Martin Šťovíček, po rychlém útoku podél levého mantinelu však trefil pouze brankovou konstrukci.

Hned po půl minutě poslední třetiny dostali Horáci výhodu v podobě přesilové hry, zatlačit Přerov se jim sice povedlo, nic vážnějšího ale nepřišlo. Třebíčští byli ve třetí třetině aktivnějším týmem a v její polovině přišla další početní výhoda, kterou však přerovští dokázali bez úhony přežít. I přes aktivitu hostů měli největší šanci poslední periody Zubři, jmenovitě Jaroslav Moučka, který sám ujížděl na Jekela, dokázal ho vymíchat, ale zasunout kotouč do branky už se mu nepodařilo. Dvě minuty před koncem základní hrací doby to Bílé hvězdy ještě zkoušely v šesti, domácí hokejisté však jejich power play dokázali ubránit a Horácká Slavia odjíždí z přerovské MEO arény bez bodů za prohru 3:2.

Autor: Michael Průcha



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (HS Třebíč): Tak mě se to hodnotí strašně těžko dneska, protože kdo na tom utkání byl, tak viděl, že lepší tým dneska prohrál a my jsme si ráno na poradě řekli s klukama, že dneska už to zlomíme, šli jsme do toho všichni na sto procent a kluci to i potvrdili na ledě, bohužel pro nás výsledkově špatný, bez bodu, ale kromě možná poslední přesilovky ve třetí třetině nemáme co vyčíst nemáme klukům co vyčíst vzhledem v sestavě, ve které jsme nastoupili. Hodnotí se mi to těžko, samozřejmě nás to trápí strašně, ale opravdu dneska klobouk dolů před klukama. Musíme se zmobilizovat a dát nějak věci dokupy, sestavu a jít do toho po hlavě zase v sobotu. Co my neproměníme... to je strašný a ten gól musí dát kluci na ledě, my ho nedáme ze střídačky a říkám, v sobotu do toho musíme nastoupit stejně, hrnout to 60 minut a jít si za třema bodama.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Třebíč byla lepší, my jsme hráli to, co jsme si řekli, jen ve druhé třetině. Tři body jdou dnes za Lukášem v bráně. Těch utkání je moc a respekt ke klukům, že se na ty zápasy dokážou fyzicky a psychicky připravit. Dnes jsme se ale psychicky nepřipravili. Ten hokej nám nevoněl a přizpůsobili jsme se tomu pouze ve druhé třetině, se kterou jedinou můžeme být spokojeni.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024