Menu +

Vedení 2:0 nestačilo. Třebíč si z Benátek veze jeden bod

Reportáže
T ř e b í č - Pondělní zápas zavedl bílé hvězdy na led dalekých Benátek nad Jizerou. Svěřenci Martina Sobotky a Jaroslava Barvíře vkročili do utkání skvěle, když už po osmi minutách vedli 2:0. Trefili se Hlaváč a Kunc. To ale bylo všechno. Další branky už Horáci nepřidali. Důležité střetnutí nakonec dospělo až do prodloužení, které rozhodl veterán Radek Duda. Bílé hvězdy si pak po porážce 2:3 odváží alespoň jeden bod. Skvělým výkonem se přitom prezentoval brankář Dominik Svoboda, který lapil 34 střel domácích.
Sdílejte článek
 
28.kolo, pondělí 2.12.2019
BNJ BNJ
3:2p1:2, 0:0, 1:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Průžek (Musil, R. Duda), 44. Bukač (Křepelka), 62. R. Duda (Schwarz) - 4. Hlaváč (Bittner, Havlát), 8. Kunc (Forman, Do. Svoboda). Rozhodčí: Pilný, Valenta - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 202. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Bukač, Kunst, Buchtela, Havlín, Niko, Hampl, Aubrecht – Šír, A. Musil, Průžek – R. Duda, Chrtek, Wiencek – Jiruš, A. Dlouhý, D. Špaček – Křepelka, Šafařovský, Drábek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Nedbal, Forman, Szathmáry, Hlaváč, Furch, Jenáček, Hort – Šťovíček, Tadeáš Král, Bittner – T. Havránek, Nedvídek, Vodný – P. Kratochvíl, Kunc, Michálek – Ferda, Havlát, Malec.

Komentář k zápasu

Důležité utkání na ledě Benátek nad Jizerou, které by pro oba soupeře sneslo přívlastek „šestibodové“, zahájil v třebíčské svatyni Dominik Svoboda, jenž dostal přednost před Pavlem Jekelem. Horáci začali náporem, hned od úvodu dávali jasně najevo, že chtějí odčinit nepodařený domácí zápas s Ústím nad Labem. Rány Šimona Szathmáryho a Lukáše Formana ještě změnu skóre neznamenaly, bílé hvězdy to však mrzet nemuselo, protože už ve třetí minutě se kus černé gumy dostal mezi kruhy, kde se jej zmocnil obránce Matúš Hlaváč a ten zamířil přesně 0:1. Benátečtí se hned snažili o odpověď. Brankáře Svobodu zasypali svými projektily Musil, či Průžek, avšak třebíčský muž s masku zavřel krám a puk za svá záda nepustil. Takže se opět potvrdilo staré známe hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. Třebíčští unikli do rychlého brejku 2/1, který vyřešil Michal Kunc přesnou střelou na vzdálenější tyč. Marek Schwarz byl bez šance. 0:2. Ale ani tímto momentem gólové hody první třetiny neskončily. Brzy na to se celek z Vysočiny provinil špatným střídáním, přičemž benátečtí dokázali nabídnuté přesilovky rychle využít. Ukázkovou kombinaci napříč útočným pásmem zakončoval přesnou střelou Jiří Průžek. Dominik Svoboda se sice natahoval, jak široký, tak dlouhý, ale nestačilo to. 1:2. O dvě minuty později dostaly Benátky další přesilovku, Během ní nejdříve ujel Michal Vodný, navrátilec do třebíčské sestavy však tváří v tvář Marku Schwarzovi neuspěl. To ho mohlo mrzet, protože hned poté šel na trestnou lavici další třebíčský hráč, Benátky tak měly k dispozici minutovou výhodu dvou mužů v poli. Červené světlo však i díky skvělým zákrokům Dominika Svobody a obětavosti před ním operující obrany rozsvítit nedokázaly. Největší příležitost ke srovnání stavu měl rutinér Radek Duda, jeho ostrá rána se nicméně otřela pouze o břevno. Takže místo gólové radosti začalo některým fanouškům pouze zvonit v uších. Dvě minuty před vypršením úvodní dvacetiminutovky dostala možnost první přesilovky také Třebíč. K ráně se odhodlal Šťovíček, jeho pumelice z kruhu zařízení minula. Víc už se toho během první periody nestalo. Hráči tak šli do kabin za příznivějšího stavu pro bílé hvězdy. Ty vedly na ledě svého soka 2:1.

Druhé dějství odstartovalo šancemi domácích. Hned v první minutě pálil dvakrát nebezpečně Musil, nicméně Dominik Svoboda jeho střely lapil. Na druhé straně se do útoku vydal Forman. Zkusil zakončovat bekhendem, ale na Marka Schwarze si nepřišel. O chvíli později mířil na lavici hanby Szathmáry. Kombinace Benátek byly nebezpečné, avšak Třebíč si s nimi dokázala precizní obranou poradit. Ba co víc, sama mohla zahrozit. Lukáš Nedvídek střílel přes hráče. Marek Schwarz byl připraven. Utkání se i nadále odehrávalo ve vysokém tempu. Šance střídala šanci, a to na obou stranách. Do dobré možnosti se dostal těsně po polovině základní hrací doby třebíčský Havránek. Skóre se po jeho snažení neposunulo. To stejné platilo o chvíli později po akci Benátek. Při přečíslení 2/1 pálil Chrtek, jeho ránu zastavily betony Dominika Svobody. Šestatřicátá minuta přinesla tlak Horáků. Před brankou nebezpečně operovali Bittner s Králem. Marek Schwarz s vypjetím všech sil odolal. Pak o sobě opět dalo vědět asi nejnebezpečnější duo v dresu Benátek. Průžek nahrával a Adam Musil zakončoval. Jejich snažení ovšem skončilo na poslední třebíčské instanci jménem Dominik Svoboda. O minutu později zkusil své štěstí Ladislav Bittner, který svou střelou provětral lapačku domácího gólmana. Tohle bylo zároveň to poslední, co se ve druhé periodě stalo. Před třetí třetinou si tak Horáci hýčkali náskok jednoho gólu.

Hned na začátku třetího dějství se do velké příležitosti dostal Havránek. Třebíčský útočník najížděl sám na Schwarze, zkoušel střelu do horních pater brány leč neuspěl Nevedlo se ani Bittnerovi, jehož bomba tři tyče minula. To byla opravdu škoda, jelikož o pár vteřin později vystřelil od modré čáry Daniel Bukač, jeho ránu ještě někdo jemně tečoval, bohužel pro bílé hvězdy přesně mimo dosah strážce třebíčské svatyně. 2:2. Obrat mohl dokonat agilní Adam Musil, jemu však v gólové radosti zabránil excelentní zákrok Dominika Svobody. Po pěti minutách závěrečné periody odešel na trestnou lavici ex třebíčský Niko. Horáci dlouho kombinovali ve svém útočném pásmu, střílel Vodný, Bittner a v neposlední řadě Havránek. Zvláště šance posledně jmenovaného volala po gólu, jenže Havránkův pokus z mezikruží reflexivně vyrazil Schwarz. V padesáté minutě byl vyloučen třebíčský Tadeáš Král za držení. Svěřenci Valdemara Jiruše před Dominikem Svobodou nepříjemně kombinovali. Až jim v tom zabránil příkladně hrající kapitán Michal Vodný, ten obětavě vyhodil puk a zamezil tak dalšímu nebezpečí. Třebíč se ubránila. S blížícím se koncem základní hrací doby se ze zápasu stala spíše šachová partie. Logicky. Nikdo totiž nechtěl udělat chybu, neboť šlo setsakramentsky o hodně. Klíčový moment celého zápasu mohl nastal v 57. minutě. To byl vyloučen Lukáš Forman. Třebíčská obrana jištěna spolehlivým brankářem Svobodou naštěstí odolala. To byla také poslední důležitá věc, která se v základní hrací době odehrála. Šlo se do prodloužení.

První šanci nastaveného času měl na holi Průžek. Neuspěl. Posléze následovalo třebíčské přečíslení 2/1, které zakončoval Král, ani on však zápas nerozhodl. To se povedlo až z protiútoku Radku Dudovi. Benátecký veterán pálil přesně ke vzdálenější tyči a ukončil tak zápas . 2:3,. Třebíč se proto veze z ledu svého soupeře jeden bod.

autor reportáže: Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš - HC Benátky nad Jizerou: Nepovedl se nám vstup do utkání, kdy jsme spali a nebyli vůbec v zápase. Po první třetině jsme si v kabině něco řekli a od druhé třetiny se náš výkon zlepšil. Třetí třetina byla z naší strany výborná. Urvali jsme dva body v prodloužení, za což jsme rádi.


Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Z tohoto zápasu jsme nemuseli mít žádný bod, ale také jeden, dva i tři. Utkání začalo z naší strany velmi dobře. Měli jsme parádních prvních deset minut, vstřelili jsme dvě branky a vedli 2:0. Poté ale opět naše blbost. Špatné střídání, po kterém jsme dostali gól na 1:2. Poté jsme udělali další útočný faul a následně ještě vyhodili puk. Přesilovku soupeře pět proti třem jsme zaplaťpánbůh přežili. Měli jsme několik šancí, abychom soupeři odskočili na 3:1. Na mysli mám dva samostatné nájezdy. Své šance neproměníme a soupeř nás poté potrestá brankou na 2:2. V závěru jsme se klepali, protože jsme opět udělali dva fauly. Za ubránění přesilových her patří našemu mužstvu poděkování, stejně tak za získaný bodík. Bohužel naše nevyužité šance a všeobecně koncovka je naše stará bolest. Sice jsme měli pouze dvě přesilové hry, ale i v nich je potřeba více střelby. Bod nějak bereme, ale škoda, mohly být minimálně dva.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024