Menu +

JUNIOŘI | Třebíč uhájila vítězství v bojovném utkání proti Velmezu

Reportáže
T ř e b í č - Po páteční výhře proti Světlé nad Sázavou čekala třebíčské juniory další prověrka, přijelo Velké Meziříčí. První třetina skončila nerozhodně 1:1, Třebíčští si vedení vzali zpět, ale soupeř opět srovnal. Vítěznou branku si připsal v poslední minutě prostřední části Bartoš a Třebíč tedy získala další tři body.
Sdílejte článek
 
6.kolo, neděle 29.9.2019
TRE TRE
3:21:1, 2:1, 0:0
VME VME
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Vedral (Bartoš, Mojdl), 29. A. Svoboda 40. Bartoš - 7. Havliš (Pacalová), 34. Burian. Rozhodčí: T. Mareček – J. Mareček, Suchý.. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 1.0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dobrovolný – Škrdlová, A. Svoboda, Patočka, Marek, Budín, Koňařík, Vlk, Dvořák – Válek, Mojdl, Vedral, Spilka, Makovička, Pacal, Bartoš, Trnka, D. Svoboda.
HHK Velké Meziříčí: Pestr – Pacalová, Burian, Karásek, Kardoš, Báňa, Daňhel, Kameník – Šandera, Procházka, Úlovec, Havliš, Klár, Zacha, Bartošek, Nesvadba.

Komentář k zápasu

Od začátku byli domácí aktivnějším celkem, Trnka našel zpoza branky mezi kruhy Patočku, jeho rána prolétla těsně vedle. Chvíli později se Bílé hvězdy již prosadili, na brankovišti byl z druhé dorážky úspěšný ZDENĚK VEDRAL a stav byl 1:0. Velké Meziříčí si přichystalo rychlou odpověď, po dvou minutých srovnal MATĚJ HAVLIŠ, který tečoval nahození od modré. Druhá polovina periody byla poměrně vyrovnaná, viděli jsme šance na obou stranách, ale branka nepadla.

V prvním střídání druhé periody se puk odrazil od betonu před domácího Vedrala, brankář Pestr však obstál při dorážkách. Po delší pasáži, kde bylo více nepřesností, si vzali vedení zpět hráči Třebíče. ADAM SVOBODA prostřelil brankáře na bližší tyčku - 2:1. Daleko od vyrovnání nebyl Burian, ten se dostal až před branku soupeře, kde ho vychytal betonem Dobrovolný. Třebíčští dostávali Velké Meziříčí pod tlak, jenže do brejku vyjel opět MARTIN BURIAN a tentokrát mířil přesně – 2:2. V poslední minutě prostřední části udeřil třebíčský JAN BARTOŠ a do kabin se šlo za stavu 3:2 pro domácí.

Čtyři minuty po započetí třetí třetiny se vyznamenal brankář Dobrovolný, který si poradil s nebezpečným pokusem Úlovce. Na druhé straně musel být velmi pozorný Pestr, jednu dobu kotouč poskakoval poblíž brankové čáry a o chvíli později Válek trefil tyč. Pět minut do konce periody se kotouč odrazil příhodně k hostujícímu Šanderovi, jeho pokus tři tyče netrefil a Třebíč stále vedla o branku. Závěr zápasu si domácí pohlídali, Velké Meziříčí nemohlo ani sáhnout ke hře bez brankáře, protože museli hrát oslabení, ve kterém Třebíčští po většinu času drželi puk na své straně.

Třebíčští junioři si upevnili první místo v tabulce, v pěti zápasech získali plný počet bodů - 15.

TABULKA:

1. SK H.Slavia Třebíč 15 bodů (5 zápasů)
2. HC Světlá n. Sáz. 9 bodů (4 zápasy)
3. Vajgar Jindřichův Hradec 6 bodů (4 zápasy)
4. HHK Velké Meziříčí 3 body (5 zápasů)
5. HC Chotěboř 0 bodů (4 zápasy)





Ohlasy trenérů

Radek Novák (Třebíč): Věděli jsme, že přijede tým, co bude velmi bojovat, což se taky potvrdilo a jsem rád, že jsme utkání dovedli do vítězného konce. Utkání jsme dohráli při přesilové hře, bohužel chybu jsme soupeře pustili do situace jeden na jednoho, takže nejlépe ten závěr zahraný nebyl. Zápas jsme museli odřít, odbojovat, abychom si zasloužili vyhrát. Hráli jsme na šest obránců a my jich dnes měli sedm, takže proto Adéla Škrdlová nehrála.

Štěpán Oberreiter (Velké Meziříčí): Třebíč má velmi dobrý tým, i já osobně ho dobře znám. Nepřijeli jsme s nějakým respektem, šli jsme do zápasu s odhodláním, dobře bruslit, rychle se dostávat ze třetiny, což se nám dařilo. Dařilo se nám to tak plnit až do konce, branka nebyla daleko... ale soupeř si to pohlídal a navíc jsme dohrávali v oslabení, takže jsme nemohli ani zkusit power-play. Tým musím pochválit za bojovný výkon, škoda toho laciného gólu ve druhé třetině, jinak to byl naprosto vyrovnaný zápas. Podle mě jsme si bod zasloužili... škoda.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024