Menu +

Horácká Slavia bere ze zápasu se Sokolovem jeden bod. Bílé hvězdy prohrály v prodloužení 3:4

Reportáže
T ř e b í č - Utkání se Sokolovem se pro bílé hvězdy neslo ve znamení obratů. Třebíčští hokejisté prohrávali na začátku 2. periody se svým soupeřem už 0:2. Pak dokázal srovnat dvěma slepenými góly během třiceti vteřin Michal Vodný, přičemž když na začátku třetího dějství dokonal obrat Matěj Psota, bylo v KHNP ARÉNĚ veselo. Jenže hosté hned o minutu později znovu vyrovnali. To byl také poslední gól, který padl v základní hrací době. O druhém bodu pro Sokolov posléze rozhodl osm vteřin před koncem prodloužení Matěj Zadražil.
Sdílejte článek
 
33.kolo, sobota 21.12.2019
TRE TRE
3:4p0:1, 2:1, 1:1 - 0:1
SOK SOK
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Vodný (Nedvídek, Šťovíček), 31. Vodný (Bittner, Forman), 44. Psota (Forman, Havránek) - 3. Vrána, 22. Vrána (Kovařík), 45. Kverka (Bečvář, Šafář), 65. Zadražil (Přindiš). Rozhodčí: Doležal, Čáp - Král, Kotlík. Vyloučení: 2:7, navíc Kadeřávek (SOK) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1057. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Kowalczyk, Forman, Szathmáry, Hlaváč, Jenáček, V. Čejka – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, T. Havránek – Havlát, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Václavek.
HC Baník Sokolov: Fečo – Přindiš, Vodička, A. Rulík, J. Tomeček, Pařízek, Michálek, Kadeřávek – Švec, M. Zadražil, Bečvář – Vracovský, Kverka, Osmík – T. Rohan, Vrána, Kovařík – Kuběna, Šafář.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu se Třebíčským zrovna nevydařil, v oslabení nahodil jeden z hostů puk ze středního pásma na branku, Pavel Jekel ho v pohodě pokryl a chtěl rozehrát na vlastního beka, to se mu nepovedlo a Jakub Vrána zakončil lehce.

Sokolov hrál jednoduše a díky tomu měl i své šance. Třeba Matouš Hrubec dorážel velmi pohotově před brankovištěm, ale Jekel vytáhl skvělý zákrok betonem. Dvě minuty do konce třetiny vypálil Forman, Fečo jeho pokus jen vyrazil k Tomáši Havránkovi, který zakončoval bekhendem pod horní tyč, ovšem sokolovský brankář ramenem bezvadně zasáhl.

Do druhé periody vlétli opět hosté skvěle, po dvou minutách ujel po pravé straně Jakub Vrána a při situaci dva na jednoho zkusil střelu, která byla umístěna přesně na zadní tyč! Byl to tedy jeho druhý gól v utkání.

V polovině hrací doby dostal hostující Kadeřávek trest do konce utkání, navíc i další hráč Sokolova byl vyloučen, tudíž Třebíč měla výhodu přesilovky pět na tři. Tu využil Michal Vodný, který si na levém kruhu sjel blíž ke středu a zavěsil pod horní tyč. Po čtyřiceti sekundách v přesilovce pět na čtyři našel Ladislav Bittner před brankou Michala Vodného, jenž kotouč tečoval nad lapačku Feča. Rázem bylo tedy vyrovnáno, domácí se díky dvěma brankám po sobě dostali do tempa a diktovali hru. Branka ale nepadla a do kabin se šlo za stavu 2:2.

Lepší začátek do další třetiny měli tentokrát domácí, v přesilové hře vypálil od modré čáry Lukáš Forman a před brankovištěm ještě úspěšně tečoval Matěj Psota. Vedení Třebíče trvalo jen minutu a půl, jelikož Bačvář našel před brankou najetého Jaromíra Kverku, který nastavil do přihrávky hůl a puk skončil nad vyrážečkou Jekela. Brankové příležitosti byly pak na obou stranách, ale žádná z nich se neujala.

V prodloužení mohl celek z Vysočiny rozhodnout v početní výhodě, ta se domácím však příliš nevydařila a hosté po ní trestali. Matěj Zadražil si z levé strany sjel k brankovišti, poté rychle objel branku a překonal Jekela devět sekund před koncem nastavované pětiminutovky.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Začátek nám nevyšel, soupeři jsme darovali úvodní branku, kterou se hosté uklidnili. Sokolov byl v této části lepší, my jsme si k tomu pak něco řekli a do druhé třetiny jsme vstoupili lépe. Měli jsme lepší pohyb a díky přesilovkám jsme vyrovnali na 2:2 a vrátili se do zápasu. Jenže ve zbytku přesilovky jsme skoro nevystřelili… Kluci si musí uvědomit, že bez střelby to nepůjde. Musíme být důraznější u branky. Ve třetí části jsme sice šli do vedení, díky další početní výhodě, ale po individuální chybě jsme nechali soupeře vyrovnat. V prodloužení jsme v přesilové hře měli snad jen jednu střelu na branku, za což jsme pak byli potrestáni. Robert Havlát má naražená žebra, bližší informace zatím nemáme.

Karel Mlejnek - HC Baník Sokolov: Nám se vydařil vstup do zápasu, hlavně díky první brance, u které připouštím, že byla dost šťastná. Utkání dnes provázelo hodně trestných minut, v nichž jsme bohužel inkasovali dvě rychlé branky, díky kterým domácí vyrovnali stav. Myslím, že oslabení byla zlomovým bodem dnešního zápasu. Domácí měli ze hry více právě díky přesilovým hrám a rychlému forčekingu. Ale my jsme i tak hodně oslabení ubránili dobře, tohle bylo i klíčové k zisku dvěma bodům.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024