Menu +

S Prostějovem to nevyšlo. Horácká Slavia prohrála 0:7

Reportáže
T ř e b í č - Zápas o pomyslných šest bodů třebíčští hokejisté nezvládli. Svěřenci Martina Sobotky a Jaroslava Barvíře prohráli na svém ledě s prostějovskými Jestřáby vysoko 0:7. Třebíčské partě se nepodařila především druhá perioda. Horáci ji nezvládli poměrem 0:4.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 28.12.2019
TRE TRE
0:70:2, 0:4, 0:1
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Ouřada (T. Jandus, Miškář), 5. Divíšek (Nouza, Hrníčko), 27. T. Jandus (Miškář, Muška), 34. Hrníčko (Divíšek, Muška), 39. Nouza (Divíšek, Hrníčko), 40. Žálčík (Miškář, L. Krejčík), 51. T. Jandus (Ouřada, Hamrlík). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1114. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:7.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (5. Do. Svoboda) – Glover, Forman, Nedbal, Kowalczyk, Jenáček, V. Čejka, Hlaváč – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Ferda, Bittner, T. Havránek – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Kunc – Podlaha, Václavek, Malec.
LHK Jestřábi Prostějov: Huf – Mrázek, Muška, Husa, P. Krejčí, Hamrlík, Březák – L. Krejčík, Račuk, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – T. Jandus, V. Meidl, Knap – M. Novák, Miškář, Ouřada.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili Třebíčští s americkou posilou z Brna Jackem Gloverem, ten ale sledoval, jak hned ve třetí minutě jeho celek prohrával. Po Jandusově střele se šikovně dostal přes beka Kryštof Ouřada, který kličkou do forhendu nedal šanci Jekelovi. A to nebylo vše. Po minutě a půl překonal Tomáš Divíšek bekhendem třebíčského brankáře mezi betony a Jestřábi vedli o dvě branky. Domácí na to zareagovali oddechovým časem a výměnou brankářů, Dominik Svoboda vystřídal Pavla Jekela. Bílé hvězdy si vytvořily mnoho velkých šancí, ale vše vychytal skvělý Huf.

Na začátku druhé periody mohl snížit Havránek, ten sám před brankářem udělal kličku do bekhendu, ovšem i tentokrát hostující gólman bezvadně zasáhl. A Prostějov trestal nevyužité šance Třebíče. Tomáš Jandus z levého kruhu propálil příklepem Dominika Svobodu. Stále byli aktivnější domácí, ti ve vlastním oslabení několikrát zahrozili, Michal Vodný dokonce všem ujel, ale pouze přestřelil.

Hosté byli v produktivitě jasně lepší, již čtvrtou branku přidal z hranice brankoviště Dominik Hrníčko. Od této branky byli hosté lepším celkem, od bílých hvězd to byla už křeč.

Divíšek sice nedokončil blafák, ale mrzet ho to nemuselo. Tomáš Nouza doklepl kotouč do prázdné branky. Devatenáct sekund před koncem prostřední třetiny byl důrazný Jaroslav Mrázek před brankovištěm a usměrnil černou gumu za Svobodu.

Utkání se poté spíše dohrávalo, hosté hráli naprosto klidně a čekali na chyby Třebíče. Té se také dočkali, v 51. minutě zakončil Tomáš Jandus přečíslení střelou pod lapačku a skóre již bylo pro domácí děsivé 0:7.

Zápas o pomyslných šest bodů ovládli Jestřábi a celku z Vysočiny utekli na rozdíl čtyř bodů.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěli jsme mít tlak, dát první branku, ale bohužel. My dostali z prvních dvou střel dva góly. Pak to chtělo aspoň kontaktní gól, ale ani to se nepovedlo. Po brance na 0:3 se to zlomilo a síly na zvrat moc nebyly. Do třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že nedostaneme velký debakl. Nechceme hledat výmluvy, že máme smůlu. Naše zakončení je špatné, nedáme sebevětší šance. Vypadli nám dva klíčoví hráči, Matěj Psota a Šimon Szathmáry, oba chytli angínu.

Ivo Peštuka - LHK Jestřábi Prostějov: Nám se to utkání hodnotí samozřejmě dobře. I když je pravda, že vstup do utkání jsme měli šťastný. První gól jsme dali po odraženém kotouči, ten druhý se štěstím bekhendem. Pak měla Třebíč obrovský tlak. O přestávce jsme našim hráčům měli co vytknout. Nicméně se nám povedl vstup do 2. třetiny. Tam jsme dali gól, což si myslím, že zápas rozhodlo. Oni pak hráli a my jsme měli to štěstí, že jsme dávali góly. Důležité pak bylo, že jsme nepolevili. Celkově si myslím, že jsme si body zasloužili.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024