Menu +

Další vítězství! Třebíč porazila Frýdek po nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - V posledním domácím utkání Nadstavbové části zaznamenali hokejisté Třebíče další triumf. Svěřenci trenérů Nováka a Barvíře zdolali Frýdek-Místek 4:3 po samostatných nájezdech. Ten vítězný si na své konto připsal Šimon Szathmáry. Závěrečný zápas Nadstavby sehrají Horáci v sobotu na ledě Kadaně. Hned v pondělí je pak čeká ostrý start předkola play off.
Sdílejte článek
 
57.kolo, středa 4.3.2020
TRE TRE
4:3sn1:1, 2:0, 0:2 - 0:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Nedbal (Laš, Bittner), 26. Szathmáry (Bittner, Laš), 30. Nedvídek (Šťovíček, Kowalczyk), rozhodující samostatný nájezd Szathmáry – 7. Hladonik (Bartko), 45. Kafka (Tomi, Klimša), 53. Matiaško (Hladonik, R. Szturc). Rozhodčí: Pavlovič, Pilný - Zídek, Pechánek. Vyloučení: 5:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1015. Střely na branku: 39:46. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Mlčák, Čejka, Kowalczyk – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – D. Michálek, Václavek, Ferda – Podlaha, Král, Kratochvíl.
HC Frýdek-Místek: Suchánek – Haman, Jenáček, J. Michálek, Bartko, Hrachovský, Adámek, Rufer – Tomi, Klimša, Kafka – Matiaško, Hladonik, Szturc – Matěj, Kaukič, Eret – Motloch, Stuchlík, Geidl.

Komentář k zápasu

Úvod byl spíše takový nahazovací, ani jedno z mužstev se nějak nedralo dopředu. Přeci jen zápasy jdou rychle za sebou a hráči toho mají plné brusle, což se na začátku trochu projevilo.

Proto první branka padla spíše jako blesk z čistého nebe. Na konci 7. minuty se o ni postaral Jan Hladoník. Ten dostal do útočného pásma dobrou přihrávku a využil toho, že má kolem sebe místo. Svoji střelu přesně umístil nad beton,k tyčce Pavla Jekela, čím poslal hosty do vedení.

Hosté hráli v první dvacetiminutovce dvě přesilové hry a největší šanci měl při té první paradoxně třebíčský útočník Lukáš Nedvídek. Ten zachytil soupeřovu rozehrávku a na malou chvíli se ocitl tváří v tvář brankáři Suchánkovi, branku ale nedal.

Vyrovnat se Třebíči povedlo až necelé dvě minuty před koncem třetiny. Lašovu střelu dorazil za záda hostujícího brankáře Karel Nedbal, který si dobře sjel před branku, podpořil útok a branka mu tak byla zaslouženou odměnou.

Do druhé třetiny nastoupili mnohem aktivněji hosté z Frýdku. Místku a brankář Jekel se rozhodně nenudil.

Pak ale ve 26. minutě napřáhl od modré Šimon Szathmáry a Třebíč vedla!

Hosté mohli srovnat, když obránce Čejka vyhodil kotouč z vlastního pásma mimo hřiště, byla z toho další přesilová hra pro Rysy.

V přesilovce měl opět největší šanci třebíčský útočník. Tentokráte to byl Michal Vodný, jehož střela se otřela o břevno. Hned vzápětí Vodný fauloval a Třebíč šla do tří.

Ale nejlepší brankář Chance ligy měsíce února to spolu s obětavostí svých hráčů zvládl a Třebíč se ubránila.

Ve 30. minutě pak přišel další direkt od domácích. Mezi kruhy dostal nabito Lukáš Nedvídek a střelou pod vyrážečku zvýšil na 3:1.

Dvě velké šance pak přinesla 38. minuta. Nejprve nadvakrát nepřekonal brankáře hostů v dobré pozici Laš a následně Matiaško na druhé straně nepřekonal v samostatném úniku Jekela.

I závěrečnou třetinu začali lépe hosté, kteří stříleli prakticky z jakékoliv pozice, ovšem máloco prošlo až k třebíčskému brankáři.

Snížit Frýdku- Místku se povedlo až ve 45. minutě. Na Jekela uháněl osamocený Kafka, kterému se podařilo kotouč procedit mezi nohama brankáře.

Ve 47. minutě hrála první početní výhodu v zápasu také Třebíč. Ta svého soupeře sice zamkla v pásmu a kombinovala, branku jsme ale neviděli.

Hra se přelévala ze strany na stranu, až se najednou hostům povedlo vyrovnat. Ležící Jekel nejprve odolával soupeřovým dorážkám, ale na tu od Michala Matiaška byl už krátký, hosté srovnali.

Netrvalo dlouho a byl to znovu Matiaško, který mohl vrátit hostujícím barvám vedení. Zpoza branky totiž dostal, nikým neatakován, přihrávku před Jekela, který tentokrát uspěl a další kotouč za svá záda prozatím nepustil.

Necelé čtyři minuty před koncem si dvakrát vyměnili kotouč Psota s Lašem. Nadějně vypadající akci překonal až zásah hostujícího gólmana.

Utkání dospělo až do prodloužení, neboť jsme v Třebíči již další branku neviděli. V prodloužení měli sice více kotouč na hokejkách domácí, ale největší šanci měl hostující Kafka. Ten nadvakrát nepřekonal ležícího brankáře.

Dvacet vteřin před koncem prodloužení pak uháněl sám na bránu domácí Psota, ale ani ten branku nedal. Na řadu tak přišly nájezdy.

Nájezdy byly dlouhé, viděli jsme pěkné branky. Rozhodnutí přinesla osmá série a branka Šimona Szathmáryho, který nic moc nevymýšlel a střelou do horní poloviny branky zajistil Třebíči druhý bod za výhru v nájezdech.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dneska trochu hořeli v běžných situacích, které jsme prohrávali nebo jsme na ně špatně reagovali. Tím pádem jsme museli hodně puků získávat a bojovat o ně, což nás stálo síly. Oba týmy hrály dost ofensivně a na obranu se moc nemyslelo, oba týmy to mohly rozhodnout v 60-ti minutách, a to se nestalo. Dnes jsme spokojeni s oslabením, které jsme odehráli výborně. Prodloužení bylo o dvou šancích na obou stranách a nájezdy to byly opět loterie, ve kterých jsme byli šťastnější my a vítězství si nesmírně ceníme.

Vlastimil Wojnar - HC Frýdek-Místek: Do utkání jsme vstoupili v trochu pozměněné sestavě se sedmi juniory a kluci nezklamali, hráli výborně. Třebíč pod vlivem postupu předkola trošku polevila, takže my jsme nezačali vůbec špatně, měli jsme tam šance a dostali jsme se do vedení 1:0. Poté jsme opět bohužel nevyužili důležité přesilovky a otočilo se to na 3:1. Ale po druhé třetině jsme si řekli, že to nebalíme, a naštěstí se nám povedlo vyrovnat. Asi minutu a půl před koncem třetí třetiny měl Petr Kafka 100% gólovou šanci, kterou jsme mohli zápas rozhodnout. V nájezdech jsme nakonec prohráli jako 4 dny zpátky, ale musím říct, že kluci to dneska, přestože nám už o nic nejde, odjezdili a odehráli poctivě.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024