Menu +

Druhá výhra v přípravě! Třebíč porazila Žďár díky povedené první třetině

Reportáže
T ř e b í č - Proti druholigovému Žďáru začala Třebíč skvěle, už po první třetině vedla 3:0. Poté ale hosté přidali a ve druhé i třetí třetině uhráli remízu. Bílé hvězdy přesto přidaly druhou výhru v přípravě. Dvakrát se prosadili Ondřej Malec a Václav Krliš.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 11.8.2020
TRE TRE
7:43:0, 1:1, 3:3
ZDR ZDR
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Malec (Podlaha), 9. Krliš (Bittner, Psota), 14. Podlaha (Bittner, Psota), 21. Vaculík (Nedbal), 44. Havlát (Michálek, Podlaha), 45. Krliš (Kořének, Vodný), 59. Malec (Krliš) – 30. Kmošek (Beneš), 44. Pleva (Bureš), 49. Bureš (Pleva), 50. Kmošek (Čermák D.). Rozhodčí: Pokorný, Marek. Vyloučení: 2:4. Bez Využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 171. Střely na branku: -. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4, 7:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Chalupa, Nedbal, Szathmáry, Doktor, Furch, Zukal, Kříž – Malec, Nedvídek, Vedral, Krliš, Michálek, Mojdl, Vodný, Podlaha, Ferda, Havlát, Psota, Bittner, Kořének, Šťovíček, Vaculík
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Bazala, Půža, J. Čermák, Beneš, Vašíček – Bureš, Heinrich, Gregar, Chlubna, Prokš, Kmošek, Jícha, Kadleček, D. Čermák

Komentář k zápasu

Třebíčští vstoupili do utkání lépe, už ve 3. minutě Ondřej Malec zachytil v útočném pásmu puk a propálil brankáře Slámu. Domácí byli v úvodu lepší, o chvíli později neproměnil velkou šanci Krliš, ale nemuselo ho to mrzet. V 9. minutě ten samý hráč, Václav Krliš, pálil přesně po nahrávce Matěje Psoty a mohl slavit svůj první gól v dresu Třebíče. Horáci pokračovali v dominanci, Josef Podlaha ihned po návratu z trestní lavice propálil svižnou střelou Slámu. Kdyby nebylo žďárského brankáře, mohl být stav i vyšší, ale Sláma předvedl v závěru třetiny důležité zákroky.

Start do prostřední periody se povedl opět bílým hvězdám. Karel Nedbal vypálil od modré čáry, jeho ránu vyrazil Sláma před sebe, kde stál dobře připravený Ondřej Vaculík, který deset sekund po začátku třetiny pohodlně zakončil. Třebíč v průběhu zápasu střídala několik hráčů a zkoušela různé složení formací, čehož hosté využili. Po několika příležitostech se trefil Jakub Kmoška, který švihem překonal Pavla Jekela. Poté předvedl třebíčský gólman skvělý zákrok proti Lukáši Jíchovi, protože Jekel vyjel proti puku včas a odpálil ho do bezpečí. Do kabin se šlo po druhé třetině za stavu 4:1 pro domácí.

Poslední část nabídla doslova přestřelku! Čtyři minuty po začátku třetiny Martin Pleva v závaru doklepl puk za záda Jekela. Jenže Třebíč dokázala o 14 sekund později odpovědět, konkrétně Robert Havlát. Přesně o minutu později našel Kořenek rozjetého Václav Krliše, ten se dostal přes beka hostů a bekhendem propasíroval kotouč za záda strážce ždárské branky. Třebíč díky dvěma brankám po sobě vedla už 6:2, ale Žďár nad Sázavou se nevzdal. Do úniku se dostal hostující Lukáš Bureš, který sám před Jekelem nezaváhal a bekhendovým blafákem byl úspěšný.

A pro hosty bylo ještě lépe o minutu později, protože Jakub Kmoška z předbrankového prostoru mířil přesně, když po nahrávce Čermáka snížil z první na dvoubrankový rozdíl. Pět minut před koncem se zaskvěl domácí Jekel, ten fantastickým zákrokem sebral Jíchovi gól. Hostující útočník už zakončoval téměř do prázdné branky, ale domácí gólman tygřím skokem lapil puk před brankovou čárou. Žďár to dvě minuty před koncem zkusil bez brankáře, což mu ale nevyšlo. Krliš posunul puk Ondřeji Malcovi, který se nemýlil a přidal svůj druhý zásah v utkání.

Horácká Slavia tak zvítězila 7:4, další utkání by měla sehrát až v dalším týdnu, protože čtvrteční duel s na ledě Jihlavy byl zrušen.



Radek Haman - SKHL Žďár nad Sázavou 11.08

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč 11.08



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dneska jsme protočili všechny hráče, co máme k dispozici, ale nebyly tam vazby, protože každou třetinu hráli hráči s někým jiným. Náš cíl byl hrát v dobrém pohybu a hlavně dávat góly a co nejméně inkasovat. To poslední se nám bohužel nepovedlo, čtyři góly jsou moc. Nechci tímto shazovat hráče Žďáru, ty góly padly z našich chyb a laxnosti. Zápas nám ukázal další věci, na kterých budeme pracovat. Kluky jsme zatím nezatěžovali nějakou taktikou nebo systémem, na to je ještě čas. Jsme rádi, že jsme utkaní zvládli a dovedli do vítězného konce.

Radek Haman - SKHL Žďár nad Sázavou: Dnešní zápas byl pro obě strany dobrá příprava, pro nás po čtyřech trénincích první ostrý zápas. Musím mužstvo pochválit za druhou a třetí třetinu, jak to zvládli v patnácti lidech. Nějaké nedokonalosti byly, byl to první zápas, takže trochu syrovější, ale jsme spokojeni s nasazením a bruslením.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024