Menu +

Parádní začátek přinesl skalp našlapané Poruby

Reportáže
Tak tohle se povedlo! Ke čtvrtečnímu střetnutí dorazila do KHNP ARÉNY favorizovaná Poruba, avšak bílé hvězdy se jí nezalekly a podaly excelentní výkon. Ten gradoval zejména v úvodní periodě, během ní bylo na ledě jen třebíčské mužstvo. Horáci dominovali, kdežto porubský soupeř nevěděl, kam dřív skočit. Výsledkem byly čtyři branky v jeho síti. Postarali se o ně Lukáš Nedvídek, jenž si připsal dva zásahy do černého, potažmo Michal Vodný a Radim Ferda. Pátý zářez přidal minutu před koncem základní hrací doby Kořenek.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 20.8.2020
TRE TRE
5:14:0, 0:0, 1:1
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Nedvídek (Šťovíček), 14. Ferda (Chalupa, Havlát), 15. Vodný, 17. Nedvídek (Ferda, Šoustal), 59. Kořenek (Psota) – 57. Teper. Rozhodčí: -. Vyloučení: 6:7, navíc Pastor (POR) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: -. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Doktor, Szathmary, Zukal, Nedal, Chalupa, Furch – Vodný, Nedvídek, Šťovíček, Krliš, Bittner, Psota, Šoustal, Kořenek, Ferda, Malec, Michálek, Havlát, Vedral.
HC RT TORAX Poruba: Foltán – Urbanec, Slavík, Voráček, Teper, Kozák, Černý, Pastor – Jáchym, Hudeček, Sikora - Endál, Brodek, Stloukal - Dubský, Toman, Kanko - Korkiakoski, Morávek, Hotěk - Dani.

Komentář k zápasu

Kdo čekal ve čtvrtečním přípravném utkání s Porubou oťukávání, zmýlil se. Třebíčští na svého soupeře vletěli bez bázně a hany, přičemž odměna za jejich snažení na sebe nenechala dlouho čekat. Už po několika vteřinách vybídl Martin Šťovíček milimetrově přesnou přihrávkou ke skórování Lukáše Nedvídka a ten svůj úkol zvládl. Brzy přišly další šance na holích Třebíče, nebezpečně pálil Bittner, pozornost Foltána v brance soupeře otestoval rovněž stále zkoušený Chalupa. Ani v jednom z těchto případů se však skóre nepohnulo. To se stalo až mezi čtrnáctou a osmnáctou minutou. Dokonce hned třikrát. Postupně se trefili Radim Ferda Michal Vodný a znovu Lukáš Nedvídek. Horáci předváděli v této fázi zápasu jednoznačně lepší hru, než soupeř. Jejich vedení proto bylo zcela zasloužené.

Během druhého dějství se brankový příliv zastavil. Ale diváci se ani tak nenudili. Více se hry měla opět Třebíč, nicméně brankář Foltán tentokrát nekapituloval, třebaže k tomu měl několikrát blízko. Činil se taktéž Pavel Jekel, ten sice neměl tolik práce, ale i tak si připsal několik pohotových zákroků, které si vysloužily obdiv přítomných diváků. I proto se skóre zápasu ve druhé periodě nijak neposunulo.

Třetí perioda měla spíše dohrávací charakter. O osudu zápasu už totiž bylo jasno. Ze všeobecného klidu tak vystoupily snad jen střelecké pokusy Psoty a Šoustala na straně jedné či nebezpečné projektily Petra Kanka na straně druhé. Žádný z nich však brankovou síť nerozvlnil. Povedlo se to až v sedmapadesáté minutě Jakubu Teperovi. Porubský zadák prostřelil ránou od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Na dobré náladě Horáků to tak či tak nic nezměnilo. Zvlášť když se o minutu později prosadil Matěj Kořenek. Mladičký útočník uzavřel svou trefou gólový účet dnešního střetnutí. Třebíčští v něm přejeli Porubu poměrem 5:1.



Jaroslav Barvíř SK Horácká Slavia Třebíč 20.8.20

Martin Janeček HC RT TORAX Poruba 2011 20.8.20



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes z našeho pohledu výborný výkon, dali jsme krásný góly, první třetina nám vyšla nad rámec. Jsme si vědomi, že Poruba byla jednou na ledě, takže proto bylo obzvlášť těžký skočit do toho po karanténě, takže se nějak nepřeceňujeme. Druhá věc je zdravotní stav našich hráčů, nemyslím, že by Poruba hrála nějak zvlášť agresivně, to bylo ovlivněno úplně jinými lidmi. Byl bych rád, kdyby se na to někdo podíval a vyhodnocoval bohužel i tyto přípravné zápasy, protože ty čtyři páni, co dnes řídili zápas, to absolutně nezvládli a za tím si všichni stojíme v klubu. Zápas dneska nedohráli myslím čtyři hráči, více o jejich stavu budeme vědět zítra či dnes v noci. S výsledkem jsme spokojeni, kluci tvrdě makali a dřeli. Byly tam věci, které chceme do sezony zlepšit. Celý víkend teď máme volno, kluci si odpočnou a pak v pondělí začneme dál pracovat.

Martin Janeček - HC RT TORAX Poruba: Pro nás to byl druhý, první zápas, protože jsme byli v karanténě, což bylo na hře vidět. Trošku mě mrzí, že jsme se na začátku neuměli poprat s tou situací, že nás soupeř přebruslil, byl lepší a aktivnější. My jsme se v nějaké frustraci přestali soustředit na hokej a zaslouženě jsme prohrávali 4:0. Pak jsme zvedli tempo a bojovnost, ta hokejovost nám ještě chybí a já můžu akorát slíbit, že v sezoně budeme hodně dobré mužstvo a budeme vypadat úplně jinak.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024