Menu +

UST-TRE 3:4 pp: Třebíč bojovala do poslední vteřiny, výsledkem jsou dva body!

Reportáže
Ú s t í /n/L. - Ve 14. kole 1. hokejové ligy se Třebíč postarala o překvapení, když zápas v Ústí nad Labem dovedla až do prodloužení, v němž favorita na kolena srazil obránce Jiří Kučný. Horácká Slavia začala dobře a brankou Mráze otevřela skóre jako první. Domácí v druhé části srovnali na 1:1. Ve třetí třetině získali brzy domácí dvoubrankové vedení, ale v 53. minutě pozvedl prapor svého týmu Jiří Oliva a 35 vteřin před koncem třetí části se podařilo při power-play vyrovnat Lukáši Valkovi. V prodloužení spělo utkání k remíze, ale 22 vteřín před vypršením prodloužení přidal druhý bod na konto Třebíčských obránce Jiří Kučný.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 1.11.2003
UNL UNL
3:4p0:1, 1:0, 2:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a přihrávky: 34. Malínský (T. Sýkora), 44:46 Hodek (Pavlas, Koudelka), 45:22 Buďa (Lipina, Šaffer) - 13. Žiška (Mráz), 53. Oliva (Duba), 60. Valko (Kučný, Sobotka), 65. Kučný (Sobotka).
Rozhodčí: Florian - Richter, Sichrovský. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 4600.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Sáblík - Pavlas, Skuhrovec, Kříž, Evan, Drábek, Malínský, Mrázek - Hodek, Koudelka, T. Píša - Buďa, Lipina, Šaffer - Appel, Sýkora, Kudrna - Sedlák, Dragoun, M. Tvrzník.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - A. Černý, Meňhart, Horák, Kučný, Hrbáček, Pecka - Fryauf, Žiška, Mráz - Valko, Sobotka, Beroun - Topol, Oliva, L. Duba.

Komentář k zápasu

Pouze jedinkrát od svého návratu do 1. ligy dokázali hokejisté Slovanu porazit Třebíč, a to v loňské nadstavbové části těsně 2:1. V ostatních 4 domácích utkáních, včetně dnešního, odešli poraženi. Přestože oba soupeře dělilo v tabulce 9 míst a 18 bodů, na ledě to nebylo příliš znát. Spolu s třebíčskými hokejisty přijela i nepočetná skupinka fanoušků, kteří museli být s hrou i výsledkem svého týmu velmi spokojeni. Rekordní letošní návštěva 4650 diváků tak zažila spíše zklamání.

Slovan začal náporem a hned v 1. minutě měl po přesné přihrávce od Lipiny velkou šanci Buďa. Svůj tlak mohli domácí ještě umocnit dlouhou přesilovkou 5 proti 3, ale během ní si prakticky nevytvořili žádnou šanci. Poté převzali otěže zápasu do svých rukou hosté. Ve 13. minutě, po chybě ve středním pásmu, se na Sáblíka řítili Mráz a Fryauf, ale domácí brankář šanci zlikvidoval. O necelé 4 minuty později se už ale skóre měnilo. Hosté bleskově zatáhli kotouč do útočného pásma a Žiškova střela od modré, přestože ji Sáblík ztlumil, skončila v síti - 0:1. To byla pro domácí studená sprcha. Na tu do konce třetiny dokázal odpovědět pouze Hodek, ale jeho střela 8 vteřin před sirénou, zazvonila jen na tyč.

Od začátku druhé třetiny hosté kontrolovali hru. Dobře napadali rozehrávku domácích lvů a při sebemenší šanci hrozili brejky. Od 27. minuty Slovan přidal a hosté ho dokázali zbrzdit jen za cenu faulů. Přesilové hry ale dnes nebyly pro domácí výhodou, pouze Lipina ve 33. minutě rozezvučel po střele od modré tyč. O minutu později, v oslabení, vybojoval za brankou kotouč Sýkora, nahrál na modrou volnému Malínskému, který přesným volejem k tyči vyrovnal - 1:1.

Velkým tlakem domácích lvů začala i třetí třetina. Ve 45. minutě našel od zadního mantinelu Pavlas mezi kruhy najetého Hodka a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:1. Ihned po vhazování zavezl puk do pásma Šaffer, nahrál doleva Lipinovi, který našel u protějšího mantinelu volného Buďu. Třebíčský odchovanec si najel mezi kruhy a střelou zápěstím poslal domácí do dvoubrankového vedení - 3:1. Ochozy bouřily radostí a domácí hokejisté zřejmě začali být už myšlenkami v kabině. Z nepochopitelných důvodů zvolnili tempo a hosté toho dokázali využít. V 50. minutě musel řešit Sáblík sólo Valka a poté dali domácí hostům možnost několika přesilovek. Při té první se ještě ubránili, ale přesně vteřinu po návratu Evana na led snížil z bezprostřední blízkosti nikým nepokrytý Oliva - 3:2. Poté ještě domácí přežili minutu a půl trvající oslabení 3 proti 5, ale nedokázali si už poradit půl minuty před koncem s power play hostí. Sobotka vyhrál čistě vhazování, poslal na modrou Kučnému a jeho střelu v závaru doklepl do branky Valko - 3:3.

Do prodloužení vstoupili domácí s odhodláním získat prémiový bod, ale hráli už dost křečovitě. Nakonec jejich chybu využili hosté a po přečíslení ukončil zápas v 65. minutě Kučný - 3:4.



Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér HS Třebíč): "Nebyli jsme dnes v ideální sestavě a do Ústí jsme jeli hlavně s tím, že musíme dobře bránit a vstřelit nějaký gól. Oslabení do 3 na začátku nás do tempa určitě nedostalo, ale určitě nás psychicky pozvedlo. Když jsme to ubránili, cítili jsme, že bychom tu mohli i něco uhrát. Sice jsme vedli, ale potom jsme o to vedení přišli. Mužstvo bylo dobře naladěné a chtělo bojovat. Přesilovku 5 proti 3 jsme zahráli příliš nervózně, ale nakonec jsme dokázali góly dát a musím říci, že jsme měli i trochu štěstí. V prodloužení se to potom přiklonilo na naši stranu. Máme ohromnou radost a doufáme, že nás ten výsledek povzbudí a doma to potvrdíme."
Vít Borůvka (asistent trenéra HC Slovan Ústečtí lvi): "Nástup do utkání byl dobrý, tam jsme měli potom přesilovku 5 proti 3, bohužel jsme góly nedali a od 10. minuty soupeř převzal iniciativu a do konce 1. třetiny byl lepší. Z toho jsme se nakonec dostali a když jsme se dostali do dvougólového vedení, tak vlastní neukázněností a nedisciplinovaností jsme soupeři dovolili snížit na 3:2 a potom, v power play, to už byla i otázka štěstí. V prodloužení jsme vrhli riskantně všechno do útoku na druhý bod, ale prohráli jsme. Třebíč tu hrála velice dobře, ukázněně a trpělivě a body si odváží zaslouženě."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024