Menu +

Parádní obrat proti Rytířům! Třebíč bere za vítězství 3:2 další tři body

Reportáže
Týmového ducha dnes ukázali Horáci. Svěřenci trenérů Barvíře a Dolníčka sice po úvodních dvaceti minutách prohrávali s favorizovaným Kladnem 0:2, ale ani to je nepoložilo. Právě naopak. Ve zbytku zápasu totiž bílé hvězdy předvedly neskutečný obrat z 0:2 na 3:2, o který se postaral zejména Václav Krliš, který zaznamenal hned dva góly.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 12.12.2020
TRE TRE
3:20:2, 1:0, 2:0
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Šťovíček (Nedvídek), 51. Krliš (V. Němec), 54. Krliš (Bittner, Psota) – 13. Kubík (Plekanec, Melka), 18. Hlava (Račuk, Bílek). Rozhodčí: Dědek, Koziol – Otáhal, Gančarčík. Vyloučení: 2:4. Využití: Bez využití. V oslabení:0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zukal, Furch, Nedbal, L. Chalupa, Stehlík, Tejnor, Kowalczyk – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Krliš, Bittner, Psota – Křehlík, V. Němec, Š. Kratochvil – Kořenek, Michálek, Valík.
Rytíři Kladno: Košarišťan – S. Zacharčuk, Funk, V. Sorokin, Ticháček, Zelingr, Štochl – Melka, Plekanec, Kubík – Hajný, Pitule, Guman – Bílek, Račuk, Hlava – Šapovaliv, Filip, Š. Jelínek.

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl o něco opožděn, neboť kostka nad ledovou plochou odmítla spolupracovat. Jakoby snad ten opožděný start domácím borcům příliš nesedl. Z domácích zápasů Horácké Slavie jsme byli zvyklí na aktivitu od první vteřiny. Tu však v tomto utkání převzali Rytíři z Kladna.

Hned v úvodní minutě se do dobré pozice před Jekelem ocitl Adam Kubík. Třebíčský gólman si s jeho pokusem poradil. V 8. minutě podržel zkušeně kotouč v útočném pásmu Tomáš Plekanec a přes obránce našel přihrávkou znovu Adama Kubíka, jehož přesná střela pod víko se přesouvajícímu se domácímu brankáři těžko chytala, hosté se dostali zaslouženě do vedení.

Třebíč mohla se soupeřem srovnat krok v první početní výhodě, které má družstvo Barvíře a Dolníčka velice dobré, ale ani toto dnes nebyla zatím třebíčská parketa. Domácí borci se do toho nemohli dostat.

V 18. minutě přišel trest za špatnou rozehrávku zpoza branky, kdy Vojtěch Němec rozehrál pouze na hůl soupeře, kterým byl Nicolas Hlava, jehož střela nadvakrát skončila za brankovou čárou.

Uběhlo sotva 25 vteřin ze druhé třetiny a Martin Šťovíček uháněl sám na brankáře Košarišťana, ale snížit se mu nepodařilo. Stejně jako Kubík na kladenské straně, i Martin Štovíček potřeboval druhý pokus ke vstřelení gólu. Ve 23. minutě využil prostor na pravém kruhu a dobře umístěnou střelou nad lapačkou vstřelil první branku Třebíče.

Dvě minuty na to se do dobré pozice dostal po přihrávce Němce Michal Vodný, v dobré pozici ale branku nedal. Totéž platilo o střele hostujícího Jelínka, která skončila na tyči.

Minutu před koncem jel sám na gólmana opět Šťovíček, ale znovu neuspěl. Pak ještě nebezpečně střílel Plekanec, proti jeho střele Jekel vytáhl pohotový zákrok betonem.

Třebíč byla v závěrečné třetině aktivnějším týmem na ledě. Proto, když si v 51. minutě dojel do rohu pro kotouč po vlastní střele Vojtěch Němec a nahrál Václavu Krlišovi, který prostřelil brankáře Košarišťana snad mezi rukou a tělem, bylo to vyrovnání naprosto zasloužené.

V 54. minutě Třebíč dokonala fantastický obrat a opět u toho byl Václav Krliš, který dostal v ideální pozici nabito od Ladislava Bittnera a nemýlil se!

Kladno to ještě v závěru zkusilo v šesti bez brankáře, skóre se ale neměnilo. Třebíč vyrovnaný duel překlopila na svoji stranu a připsala si další body do tabulky. Z třebíčského stadionu se pro sopeře stává nedobytná tvrz.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas hodnotíme ve dvou pohledech, první třetina byla strašná, druhá a třetí třetina spokojenost. Mysleli jsme si, že soupeře přehrajeme kombinací bez pohybu a po dvaceti minutách jsme na to narazili. Ty dva góly jsme soupeři darovali, nebyl tam totiž žádný odpor z naší strany. Po první třetině jsme si to s klukama v klidu řekli bez nějakých větších emocí a chtěli jsme se vrátit k té hře, která nás zdobila poslední dobou. Myslím si, že následující dvě třetiny jsme byli lepším týmem.

David Čermák – Rytíři Kladno: Z našeho pohledu to byl dnes velmi špatný výkon, myslím si, že ani to vedení nebylo zasloužené. My jsme hráli špatně a Třebíč si zasloužila vyhrát. Celý zápas jsme dělali úplně zbytečné chyby, fauly a prostě jsme se si to vítězství absolutně nezasloužili.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024