Menu +

Vítězné tažení pokračuje! Třebíč zdolala Havířov

Reportáže
Mašina jede dál. Hokejisté Třebíče si dokázali poradit také s dalším soupeřem, družina trenérů Barvíře a Dolníčka přemohla silný Havířov 3:1, gólově se o to zasloužili Matěj Kořenek, Ladislav Bittner a Martin Šťovíček. Už tradicí je skvělý výkon brankáře Pavla Jekela.
Sdílejte článek
 
29.kolo, pondělí 14.12.2020
TRE TRE
3:11:0, 1:1, 1:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Kořenek (V. Němec), 27. Bittner (Krliš, Psota), 59. Šťovíček (Nedvídek, Vodný) – 27. R. Szturc (F. Seman). Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Měkýš, Vašíček. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 42:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Zukal, Nedbal, L. Chalupa, Stehlík, Tejnor, Kowalczyk – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Š. Kratochvil, V. Němec, Křehlík – Valík, Michálek, Kořenek.
AZ RESIDOMO Havířov: Groh – Kočí, Bořuta, Mrowiec, Kachyňa, Chroboček, L. Rutar, Rašner – Adamský, F. Seman, R. Szturc – Vašenka, Rudovský, L. Bednář – O. Procházka, Maruna, Doktor – Mrva, Mastič, Petriska.

Komentář k zápasu

Dohrávané utkání s Havířovem začalo ve svižném tempu. Pozornost hostujícího gólmana Groha vyzkoušeli Martin Šťovíček či Jakub Stehlík, který se blýsknul individuálním průnikem, ale ani jeden z těchto střeleckých pokusů v síti neskončil. Hosté zahrozili během přesilovky, ve které byl agilní zejména Lukáš Bednář, ale s jeho ránou si poradil pohotový Pavel Jekel. Jedenáctá minuta přinesla nepříjemný moment pro Václava Krliše, hrdina minulého zápasu s Kladnem zůstal po jednom ze soubojů na ledové ploše, ze které mu následně musel pomáhat lékař. Horáci se ale nenechali vykolejit, hned o minutu později vystřelil Vojtěch Němec, který trefil tyčku, přičemž puk se příhodně odrazil k Matěji Kořenkovi, jenž byl dostatečně pohotový a kus černé gumy dorazil do odkryté svatyně. 1:0. Druhý gól mohly bílé hvězdy přidat při následné početní převaze, avšak šance Šťovíčka ani Psoty v síti neskončily. Víc už se toho během první periody nestalo, Třebíčští si tak po úvodní dvacetiminutovce hýčkali náskok 1:0.

Ve druhém dějství zahrozil jako první AZet. Dorážky Szturce sice byly nebezpečné, nicméně Pavel Jekel svou svatyni uhájil. Při dalším závaru hostující první lajny si Horáci pomohli faulem, následnou přesilovku Havířova každopádně dokázala družina trenérů Barvíře a Dolníčka bez problémů ubránit. Pak přišla sedmadvacátá minuta, která byla opravdu divoká. Hosté nejdříve srovnali na 1:1 zásluhou Romana Szturce, jenže radost jim vydržela jen pár vteřin. Hned po vhazování totiž vybídl Václav Krliš ke skórování Ladislava Bittnera a domácí ostrostřelec se nemýlil. 2:1. Srovnat stav mohl Jakub Doktor, brankář Pavel Jekel si však s jeho prudkou ránou poradil. Na druhé straně pálil Křehlík, pumelice třebíčského mladíka skončila na betonech Dominika Groha. V závěru druhé periody dostal Havířov výhodu přesilové hry, Szturc ale na Jekela nevyzrál. Po čtyřiceti minutách hry proto Třebíč stále vedla poměrem 2:1.

Třetí třetina dlouho góly nepřinášela, zapříčinily se o to skvělé výkony obou brankářů. Pavel Jekel zneškodnil šance Adamského a Maruny, Dominik Groh se pro změnu vytáhl proti přečíslení, které zakončoval Dominik Valík. Bílé hvězdy předváděly koncentrovaný výkon, hosté se proto nedostali do souvislejšího tlaku. Zbývala jim tak jediná možnost, jak utkání ještě vyrovnat – hra bez brankáře. K tomuto kroku sáhl Jiří Režnar dvě minuty před vypršením základní hrací doby. Neúspěšně. Lukáš Nedvídek totiž vybojoval puk, naservíroval jej Martinu Šťovíčkovi a ten už měl snadnou práci. 3:1. Tímto výsledkem také zápas skončil. Třebíč si tak do tabulky připisuje další, nutno říci zasloužené tři body.

Autor reportáže - Pavel Mandát



Ohlasy trenérů

David Dolníček – SK Horácká Slavia Třebíč: Vstup do utkání se nám úplně nepodařil, prvních deset minut jsme tahali za kratší konec. Vedení po první třetině pro nás bylo strašně důležité, protože se nám hra úplně nedařila. Postupně jsme se zlepšovali, ale i přesto dokázal soupeř vyrovnat. Zlomový moment bylo to, že jsme dokázali rychle odpovědět. V poslední třetině si myslím, že jsme hráli už dobře, lépe na puku, vynutili jsme si nějaké fauly a vypracovali jsme si šance. Pro nás je to velmi cenné vítězství.

Jiří Režnar – AZ Heimstaden Havířov: Zápas se mi těžko hodnotí, po sobotním utkání jsme byli dobře naladěni a chtěli jsme tento výkon zopakovat. Třebíč je trošku jiný soupeř, bohužel nějaké věci nám nevyšly. Šancí jsme měli dost, ale nepřetavili jsme to v góly. Ve středu hrajeme s Přerovem, tak je potřeba, aby se někteří hráči zatáhli za nos a zvedli se ve výkonu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024