Menu +

Z Vrchlabí se Horáci vrací bez bodu

Reportáže
První zápas v kalendářním roce 2021 se Třebíči nepovedl. Soubor trenérů Barvíře a Dolníčka padl na ledě Vrchlabí 2:4. Zlomovým momentem střetnutí se stala hra v nerovnovážném počtu hráčů, bílé hvězdy sice dokázaly využít dvě přesilovky, ale zároveň také třikrát inkasovaly při početních výhodách soupeře. Brankově se prosadili Ladislav Bittner a Lukáš Nedvídek.
Sdílejte článek
 
8.kolo, pondělí 4.1.2021
VRC VRC
4:21:0, 2:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Hozák (Urban, Jirků), 23. Urban (Jirků, Mrňa), 25. Linhart (Nouza, M. Kratochvil), 45. Chalupa (Urban, Jirků) – 31. Bittner (Zukal, Šťovíček), 57. Nedvídek (Vodný, Stehlík). Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Hnát, Horažďovský. Vyloučení: 8:6, navíc Hozák (VRC) 10 minut OT. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 40:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
HC Vrchlabí: Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Bučko, J. Moník – Chalupa, Heřman, Nouza – Machač, M. Kratochvil, Zeman – Hozák, Urban, Mrňa – Formánek, Pochobradský, F. Moník.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zukal, Furch, L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Stehlík, Kowalczyk – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Krliš, Bittner, Psota – Ferda, Kořenek, Š. Kratochvil – Křehlík, Michálek, Hrubec.

Komentář k zápasu

Soukup musel zasahovat hned v prvních vteřinách hry. Hosté dostali šanci skórovat ve třetí minutě, kdy Jirků špatně rozehrál. Vrchlabí poté dostalo možnost přesilové hry po vyloučení Hrubce. A neváhalo ji využít. V čase 4:07 otevřel skóre utkání Jiří HOZÁK, který prostřelil Jekela v brance. V šesté minutě dostal přihrávku Jirků, ale nebyl přesný při zakončení. Následně si Jekel vyjel z branky a schytal střelu přímo do masky. V 8. minutě se o střelu pokusil Linhart, jehož pokus ještě tečovat Moník, Jekel byl ale v brance úspěšný. Také Soukup si zachytal, střelu vyslal Stehlík. Stejný hráč zahrozil ještě jednou, tentokrát Soukup puk pouze vyrazil, následná dorážka od Bittnera byla mimo. Ve 12. minutě se domácím nedařil přechod z vlastního pásma. Když už se do útočného pásma dostali, těžko se jim vymýšlela kombinace. V 15. minutě se do šance dostal Šťovíček, Soukup puk vyrazil před sebe a následoval i následnou dorážku. Přišlo také vyloučení na domácí straně. HC Stadion se skvěle bránil a často museli hosté začínat od své branky. Vodného střelu poslal Soukup do rohu. Následovalo další domácí vyloučení, čehož ale Třebíč nevyužila. Do velké šance se ale po chybě Soukupa dostal Nedvídek. Jirků špatně rozehrál několik vteřin před koncem třetiny, ale domácí brankář znovu podržel svůj tým.

Na začátku druhé části se do šance dostal Heřman, ale trefil pouze vyrážečku Jekela. Neúspěšný byl také Bittner. Ve 22. minutě se o gól pokusil Machač, ale Jekel vyrazil puk betonem. Zeman chtěl dorážet, ale k úspěchu mu kousek chyběl. V čase 22:56 už to bylo 2:0, nahození Patrika URBANA si do vlastní branky srazil hostující obránce. Následovalo vyloučení na hostující straně, což znamenalo další šanci pro HC Stadion. Před Jekelem tečovali puk Heřman i Kratochvil, ale ani jednomu se nepodařilo dostat puk za brankářova záda. V čase 24:04 navýšil náskok Vrchlabí na 3:0 Tomáš LINHART, který střílel od modré čáry. Ve 26. minutě došlo k čistému hitu Nedbala na Machače, stejný hráč se také dostal do brankoviště hostů a zatápěl. Jekel musel několikrát odrážet střely, nejdříve proti Nouzovi použil vyrážečku, poté si poradil s Linhartem. V polovině utkání byl vyloučen domácí Pochobradský. A toho hned za deset vteřin Třebíč využila. V čase 30:28 snížil na rozdíl dvou branek Ladislav BITTNER, který byl dobře postavený v brankovišti. Bittner se pokusil o branku hned vzápětí, to už byl Soukup připravený. Ve 35. minutě přišlo vyloučení i s osobním trestem pro Hozáka, následovalo ho další na hostující straně. Nouza z levého kruhu trefil jen náruč Jekela. Na gólmana ujel sám Chalupa, ale nebyl úspěšný. Ve 39. minutě byl ještě vyloučen třebíčský Chalupa.

Nouza nahazoval k Jekelovi, ale až k němu puk nedošel. Poté již byli hosté v plném počtu. Furch zabránil dalšímu nahození od Chalupy. Ferda na modré čáře nenašel Stehlíka a hráli domácí hráči. Šťovíček střílel z levého kruhu, ale střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Ve 44. minutě byl vyloučen hostující Furch. Toho využil v čase 44:22 David CHALUPA, který Jekela prostřelil. Další nahození si Soukup pohlídal. Vodný na něj poslal střelu z levého kruhu. Ve 47. minutě Formánek trefil rameno Jekela. Domácí se sice dostali do pohody, ale jejich strategie přihrávat si nebo dávat si přednost v zakončení se jim moc nevyplatila. Mrňa hledal Chalupu, ale trefil jen domácího obránce. Soukup si pohlídal situaci v 53. minutě, kdy to zkoušel Michálek. Vrchlabský brankář je v dnešním zápase skvělý, Krliš proti němu neuspěl. Následovalo vyloučení na domácí straně. O chvíli později oslabil vrchlabský tým i Jirků, a v čase 56:33 toho hosté využili. Lukáš NEDVÍDEK propálil Soukupa. Hosté si vzali oddechový čas a Jekel se odebral na střídačku. Zpět v brance byl po necelé půlminutě. Domácí již byli v plném počtu a třebíčský brankář odjel znovu na střídačku. Bittner trefil jen dobře postaveného Soukupa. Ke konci zápasu přišlo ještě současné vyloučení Kajínka a Ferdy, ale branka již nepadla.





Ohlasy trenérů

Václav Baďouček - HC Stadion Vrchlabí: Jsem rád, že jsme po té vánoční pauze dokázali zvítězit, protože to nebylo úplně jednoduché. První třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá, ztráceli jsme spoustu puků, přišlo mi to tak, jako bychom se báli hrát. I přesto jsme ale odcházeli s vedením 1:0. Musím uznat, že po celý zápas jsme byli šťastnější a lepší a vyhráli jsme 4:2, což je pro nás důležité.

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní utkání jsme nezačali vůbec špatně. Myslím si, že jsme první třetinu byli lepší, i když výsledek byl pro domácí 1:0. Vytvořili jsme si plno gólových šancí, bohužel ta finální fáze a to řešení té situace nebylo od nás dobré. Druhá třetina byla vyrovnaná, dali jsme si ale vlastní gól na 2:0, trošku jsme tam na deset minut vypadli z tempa a trošku jsme se s tím rovnali, protože to pro nás byla, samozřejmě, rána. Postupem času jsme se do toho ale dostávali a myslím si, že dnes rozhodly přesilové hry. Soupeř ze čtyř nebo pěti přesilovek tři využil a nám se to nepodařilo ubránit. Gól ve hře pět na pět jsme nedali, takže domácí získali tři body. Náš výkon dnes nebyl tak špatný, ale bohužel nás trápí už delší dobu produktivita a koncovka, což se dnes opět potvrdilo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024