Menu +

Byly blízko tři body, nakonec mají Horáci jeden. Bodovali ale podeváté v řadě!

Reportáže
K l a d n o - Na ledě Kladna Horáci předvedli opět bojovný výkon. I když šli domácí do vedení, za Třebíč se prosadili Stehlík a Nedvídek. Už to vypadalo, že si Horácká Slavie odveze všechny tři body, ale 48 sekund před koncem srovnal Tomáš Plekanec. V nájezdech se prosadil za Bílé hvězdy jen Nedvídek a Kladno tak bralo bod navíc. Nicméně Třebíč bodovala podeváté v řadě a aktuálně je na čtvrtém místě. Na první Vrchlabí ztrácí jen dva body.
Sdílejte článek
 
26.kolo, pondělí 1.2.2021
KLA KLA
3:2sn0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Guman (Marosz, Zacharčuk), 60. Plekanec (Marosz, Melka), rozhodující samostatný nájezd Guman – 34. Stehlík, 43. Nedvídek (Psota, Stehlík). Rozhodčí: Petružálek, Souček – Kotlík, Tvrdík. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 38:13. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
Rytíři Kladno: Košarišťan – Frye, Mikliš, Kehar, Snuggerud, S. Zacharčuk, Suchánek, Zajíc – Melka, Plekanec, Machala – Guman, Marosz, Bílek – Filip, Machač, Jágr – Hajný, Račuk, Hlava.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zukal, Stehlík, L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Kowalczyk, Vodička – Šťovíček, Bittner, Psota – Hrubec, Nedvídek, Krliš – Křehlík, Michálek, Ferda – Malý, Brabenec, Oščádal.

Komentář k zápasu

Za Horáky nastoupil i mladíček Jakub Brabenec, který přišel z Komety Brno. Ze začátku měli více ze hry domácí, Jekel ale pokusy Gumana a Bílka pohotově zastavil. V deváté minutě jel zcela sám na brankáře Kladna Martin Šťovíček, jeho bekhendový pokus však Košarišťan chytil do lapačky.

Na začátku prostřední periody nebezpečně střílel bek hostující Vodička, ale neuspěl ani on a ani na druhé straně Marosz proti Jekelovi. Stav zápasu se měnil ve 24. minutě, kdy Marosz zachytil rozehrávku soupeře a na pravém kruhu našel přesně Tomáše Gumana. A ten se nemýlil.

Ale po deseti sekundách bylo vyrovnáno! Od modré vystřelil obránce Jakub Stehlík, puk brankář Košarišťan sice vyrazil, ale od jeho spoluhráče se puk odrazil do branky. Horácká Slavia ve třetí části otočila dokonce skóre. V přesilové hře našel Matěj Psota kapitána Třebíče Lukáše Nedvídka, který se opřel do puku z první a zavěsil po břevno.

Horáci poté vyrazili k několika únikům, ale ani jeden nevyřešili zrovna nejlépe. Kladno se do většího tlaku dostalo až v posledních minutách. Při hře bez brankáře se v brankovišti nejlépe zorientoval Tomáš Plekanec a 46 sekund před koncem vyrovnal.

V prodloužení hrály Bílé hvězdy početní výhodu, ve které si vytvořily pár zajímavých možností, ovšem žádná v síti neskončila. Na řadu tak přišly nájezdy. Na branky jsme si museli počkat až do páté série, poprvé se trefil Guman. Lukáš Nedvídek ale střelou do šibenice udržel naději pro svůj tým. Jeho následný pokus ale už úspěšný nebyl, naopak Tomáš Guman podruhé skóroval, když se jeho pokus došoural lehce za brankovou čáru.

Kladno tak nakonec bralo dva body a Třebíč se musela smířit s jedním bodem. Ovšem celek z Vysočiny bodoval už podeváté v řadě. Další duel čeká Horáky ve středu, kdy přijede Frýdek-Místek.





Ohlasy trenérů

Jiří Burger - Rytíři Kladno: Dvě třetiny jsme nehráli špatný hokej, projevila se tam ale naše slabost v neproměňování šancí. Měli jsme jich dost. Ve třetí třetině nás trochu přibrzdilo vyloučení a to, jak jsme inkasovali při hře pět na tři. Už jsme neměli takový tlak, ale minutu před koncem se nám podařilo vyrovnat. Za ubránění oslabení v prodloužení jsme si vítězství zasloužili.

David Dolníček - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dnes nepředvedli náš nejlepší výkon. Trochu jsme tahali nohy a herní projev nebyl úplně nejlepší. Přesto jsme bojovností a obětavostí drželi nadějný stav až do konce. Domácí ale při powerplay vyrovnali, myslím, že zaslouženě. V prodloužení nám nevyšla přesilovka a nájezdy pak strhli domácí na svoji stranu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024