Menu +

TRE-HAV 1:1pp – O infarktový závěr se postaral Sobotka

Reportáže
T ř e b í č – Hráči Horácké Slavie na svém ledě přivítali Havířovské Panthery, kteří se snažili oplatit domácím porážku 0:3 z první série zápasů letošního ročníku 1. ligy. Po úvodním oťukávání se hrál rychlý a útočný hokej, který však ani po dvou třetinách gól nepřinesl. Zatímco z domácích byla na ledě - kromě jiných - nejvíce vidět úderná řada Valko-Sobotka-Beroun, z řad hostí prim hráli útočníci Ivan a Říha, kteří se také postarali o úvodní branku utkání. 23 sekund před koncem normální hrací doby se o prodloužení zasloužil excelentní Martin Sobotka; ale i přesto, že v nastavených pěti minutách měli domácí výhodu dvojnásobné přesilovky, oba celky se nakonec rozešly smírně 1:1.
Sdílejte článek
 
15.kolo, středa 5.11.2003
TRE TRE
1:1p0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
HAV HAV
Statistiky
Branky: 59:37 Sobotka (Valko, Beroun) - 42. Říha (Zdráhal, Rimmel). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Meňhart, Horák, Kučný, Hrbáček, Mazanec - Fryauf, Žiška, Mráz - Valko, Sobotka, Beroun - Topol, Oliva, Duba - Lála, Bouz.
AZ RESIDOMO Havířov: Vojtek - Chmelíř, Rimmel, Karlíček, Vavruša, Šmíd, Zavrtálek - Studený, Dvořák, Volák - Syřínek, Kočara, Saj - Zdráhal, Říha, Ivan.

Komentář k zápasu

Míla Topol

Průnik Miloslava Topola havířovskou obranou

V brance hostí nastoupil zkušený Martin Vojtek, naproti hájil branku domácích jako již tradičně Filip Luňák. Utkání začaly oba celky poměrně opatrně. V prvních pěti minutách diváci neviděli prakticky žádné pěkné šance, až na pokus Sobotky s Berounem a na druhé straně protiútok Voláka. Prvním vyloučeným byl obránce Panterů Rimmel, který předtím "nezištně" přenechal kotouč třebíčskému útoku, jenž pak musel likvidovat za cenu hákování. Přesilovka však vyzněla naprázdno, poněvadž Vojtek - za vydatné pomoci svých dalších čtyř spoluhráčů - s přehledem zlikvidoval několik rozpačitých pokusů domácích. Zatímco v první polovině třetiny byli Třebíčští o malinko aktivnější a lehčeji se dostávali před Vojtka, hosté s nimi posléze srovnali krok. Vážněji však zahrozil ve čtrnácté minutě havířovský Ivan, který otečkoval tyčku Luňákovy svatyně. Navíc šli vzápětí domácí do oslabení za hrubost obránce Černého a museli se bránit. Podobně jako předtím Třebíčští, tak i Panteři početní výhodu zcela promarnili a Luňáka vůbec nezaměstnali. Do konce třetiny se předvedli Sobotka ve spolupráci s Kučným a všudypřítomný Valko, který se neostýchal prokličkovat celé kluziště a důrazně prověřit Vojtkovu vyrážečku. Na druhé straně se opět předvedli Říha s Ivanem. Posléze vytvořil učebnicovou akci domácí Topol, který rychle pronikl podél mantinelu do útočného pásma, předložil před branku najíždějícímu Olivovi, ale ten tísněn obráncem Vojtka nepřekonal. První část hry tak skončila smírně 0:0.

Hned po zahájení druhé třetiny se za Vojtkovou brankou bravurně uvolnil ze sevření Fryauf a předložil puk dopředu, ale Vojtek se ošálit nenechal. Na další průnik Valka s Berounem pro změnu důrazně odpověděl útočný tandem Říha – Ivan a hra tak dostala rychlý spád. Ten byl pro domácí umocněn další přesilovkou, kdy si šel na trestnou lavici sednout Karlíček,a tentokrát se jim podařilo rozehrát pěknou kombinaci, která vygradovala dělovkou obránce Meňharta, avšak ani odražený kotouč dotírající Beroun a Sobotka do panteří klece nepropasovali. Hosté již hráli ve třicáté minutě v plném počtu, kdy se nekontrolovaně vyřítili přes osamoceného Hrbáčka Volák s Dvořákem, ale jeho střelu Luňák vypíchl do bezpečných míst. Na druhé straně okamžitě kontroval Oliva, který přenechal puk za sebe Dubovi, ale tentokrát Vojtkovi pomohla zvonící tyčka. Minutu na to si však šel Duba odpočinout na trestnou lavici a Havířovští pevně sevřeli domácí v zámku a Luňák se musel otáčet. Horkokrevné Pantery však zchladil rychlý brejk Sobotky a Valka, kterého nedovoleně zastavil Dvořák, takže se na další dvě minuty poměr sil otočil. Pro domácí však i tato přesilovka vyšla naprázdno. Těsně před koncem třetiny byl ještě vyloučen třebíčský Mráz, avšak i tentokrát se šlo z ledu za bezgólového stavu.

Martin Fryauf

Ledový tajfun v podání Martina Fryaufa

Třetí dějství zahajovali tedy domácí v oslabení, ale s přehledem získávali cenné sekundy smělými průniky až před samotného Vojtka. Posléze se však panteři usadili v útočném pásmu, Zavrtálek předložil po modré Ivanovi, ale ten se postaral nikoliv o gól, ale o poměrně kuriózní situaci: jeho tvrdá metelice prolétla nad Luňákovým levým ramenem a nezastavila se ani o ochranné plexisklo, které nevydrželo a vysypalo se na led. Technická přestávka tak vyhnala hráče do kabin a až po deseti minutách se mohlo pokračovat ve hře. Z nucené pauzy však vytěžili hosté: několik sekund po vhazování pálil tvrdě od modré Ivan, Luňák pouze vyrazil, ale třebíčský obránce už nestačil puk odpálit do bezpečí, čehož využil Říha a nekompromisně doklepl puk poskakující před bezmocným Luňákem do sítě a využil tak přesilovku – 0:1 ve 42. minutě. Čas však neúprosně běžel, domácí útočili na všech frontách, diváci mohutně povzbuzovali nebo naopak tajili dech - především při akcích dnes perfektně hrajících Sobotky, Valka a Berouna. Hosté však odpovídali četnými protiútoky, z nichž byl velmi nebezpečný průnik Říhy po Rimmelově přesném pasu na modrou. Dvě minuty před koncem třetiny již drama gradovalo, domácí vyvinuli mohutný nápor, Vojtek se překonával, půlminutu před sirénou se již Luňák nedočkavě zdviženou hokejkou hlásil o svoje odvolání, ale sotva zamířil ke střídačce, tribuny třebíčské arény mohly radostně vybuchnout nadšením! V rohu kluziště urputně vybojovali puk Valko s Horákem a ten přesně našel před bránou číhajícího Sobotku. Vojtek se tentokrát nestačil přemístit a excelentní Sobotka konečně zamířil do černého – perfektní spoluprací vyrovnáno na 1:1 neskutečných 23 sekund před koncem třetí třetiny! Stadión mohutně burácel a za pár odpočinkových minut se šlo do dramatického prodloužení.

V 62. minutě Havířovští ujeli do brejku, ale tvrdou ránu Voláka Luňák za pomoci tyčky odrazil. Vojtek na druhé straně už-už zvedal ruce a publikum bylo na pokraji infarktu. Nad domácími však stáli všichni svatí. Hra se bleskurychle přesunula na druhou stranu a ačkoli měl dnes Sobotka velký den, gól ve spolupráci s Bouzem nepadl. Další smršť připravili Panterům opět Beroun, Bouz a Valko. Hostům už nezbylo než překročit pravidla a nabídli domácím přesilovku a vzápětí i dvojnásobnou. Vše viselo na Vojtkovi a třech havířovských mušketýrech. Gól však již nepadl a obě mužstva se po urputném boji rozešla smírně.

-ik-





Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér HC Havířov Panthers): "V dnešním zápase se hodně bojovalo a v závěru jsme udělali chybu my a ta nás stála tři body. Měli jsme snad i více gólových šancí a snad to nebude znít nadsazeně, když řeknu, že jsme si zasloužili vyhrát. Málem jsme naopak ještě prohráli. To se však stává – mohli jsme dát předtím klidně tři branky, měli jsme tam samostatné nájezdy. Na hráče se nezlobím, stane se to. Myslím si, že jsme o body přišli, nikoliv že jsme je získali."
Roman Mejzlík (asistent trenéra SK HS Třebíč): "Na začátku to bylo hodně opatrné, bylo vidět, že oba mančafty potřebují body. Řekl bych, že ve druhé třetině jsme měli víc ze hry my – samozřejmě soupeř tam měl situace dva na jednoho - my jsme měli šance, ale u branky jsme byli zbytečně moc techničtí, chtěli jsme to dohrávat až do hezkého konce… Mám pocit, že jsme tam mohli dřív střílet a že střelba mohla být pohotovější. Pak jsme inkasovali gól hned po té pauze, ale věřili jsme, že gól dáme a dotáhneme to. Jsem rád, že se k nám štěstí v závěru přiklonilo a škoda, že ten gól v prodloužení nepadl. Hráči podali velice dobrý výkon, jejich sebevědomí se lepší, pomohl nám i zápas v Ústí. Začínají si věřit a nepodléhají už tomu, že když prohráváme, že se se zápasem nedá nic dělat."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024