Menu +

Horáci otočili zápas proti Orlům a slaví vítězství

Reportáže
Druhé přípravné utkání postavilo hokejisty Třebíče proti nedalekému Znojmu. Šlo tedy o zajímavé měření sil s účastníkem mezinárodní bet-at-home ICE Hockey League. Orli se v zápase dostali do vedení zásluhou Tomáše Svobody, avšak na jeho trefu dokázal odpovědět David Michálek. Vyrovnaná bitva poté nakonec dospěla do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli Vojtěch Střondala s Matějem Psotou. A protože Jan Mičán vyzrál na všechny exekutory Znojma, zůstalo vítězství na Vysočině.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 12.8.2021
TRE TRE
2:1sn0:1, 1:0, 0:0
ZNO ZNO
Statistiky
Branky a nahrávky: 26. Michálek, rozhodující samostatný nájezd Střondala - 17. Svoboda T. (Němec V.). Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Forman, Furch, Mlčák, Gabrhelík, Chalupa, Zukal, Svoboda A. – Šťovíček, Bittner, Psota, Vodný, Nedvídek, Střondala, Krliš, Gajarský, Ferda, Křehlík, Michálek, Vedral, Michalčuk.
Orli Znojmo: Groh – Sedlák, Culkin, Southorn, Haman, Bartko, Tejnor, Walters – Svoboda T., Němec V., Ahl, Luciani, Matuš, Fejes, Gorčík, Prokeš, Köver, Kvasnica, Svoboda O., Oščádal, Pígl.

Komentář k zápasu

Orli získali úvodní vhazování, ale na kotouči se dlouho neudrželi, a posléze dokonce vyhodili na zakázané uvolnění. Bílé hvězdy měly první větší příležitost po odražené ráně Michala Vodného, kterou se snažil do sítě uklidit Lukáš Nedvídek, ale Dominik Groh našel černou pryž ve své výstroji.

V první čtvrtině úvodní periody rozhodčí poprvé zdvihl pravačku kvůli nedovolenému zákroku. Dominik Tejnor si za držení hole vykoledoval dvouminutový trest, a Horácká Slavia tak dostala šanci k otevření střeleckého účtu. Svěřenci Kamila Pokorného sice sevřeli bránící čtveřici do úzkého prostoru, ale ani jeden z pokusů se nakonec mezi tři tyče nevešel. Ihned po skončení trestu byl blízko k brance David Michálek, který však ve zmatku před Dominikem Grohem nespatřil kotouč včas.

Do slibné příležitosti se dostalo i Znojmo. Po několika zablokovaných pokusech se kotouč příhodně odrazil k Radimu Matušovi, jenž ale napálil kotouč jen do pohotového Jana Mičána. Matušova formace měla v krátkém sledu další šanci, ale třebíčský strážce svatyně dokázal i v leže zastavit tuto orlí letku.

Početní výhodu si poprvé v zápase vyzkoušeli i hosté. Za krosček byl poslán na trestnou lavici Lukáš Forman a třebíčští hokejisté šli poprvé do čtyř. Proti speciální formaci Znojma se však zaskvěl několika doslova gymnastickými zákroky fantastický Jan Mičán.

Formace, které složil Kamil Pokorný se čím dál více sehrávaly a k vidění byly velmi pohledné akce, kterým scházela jen gólová tečka. Nakonec se jako první radovali Orli. Ihned po vhazování adresoval Vojtěch Němec kotouč do mezikruží, kde číhal připravený Tomáš Svoboda, který poslal černý nesmyl do horní poloviny branky. Okamžitou odpověď měl na holi Adam Gajarský, ale jeho projektil orazítkoval jen brankovou konstrukci. Těsně před vypršením úvodních dvaceti minut se znovu vylučovalo. Za držení byl potrestán Vojtěch Němec.

Horácká Slavia začala druhou periodu v početní výhodě a dokázala se i usadit v útočném pásmu. Dominik Gorh však nadále odolával nájezdům družiny Kamila Pokorného. Především díky tomuto muži Orli přečkali početní nevýhodu bez újmy na skóre.

Projektil Filipa Hamana těsně před Mičánovou brankou díky jemné teči změnil směr, ale i s takto složitým úkolem si třebíčský hrdina věděl rady a reflexivně zasáhl. Na druhé straně musel Groh pravým betonem řešit svižnou ránu Lukáše Formana.

Horácká Slavia byla za svou aktivitu odměněna vyrovnávací trefou. V brankovišti Dominika Groha se strhla velká mela při snaze nalézt kotouč a nejlépe se z klubka hráčů zorientoval David Michálek, který uklidil černou pryž do odkryté klece. Bílé hvězdy navíc hned vzápětí mohly otočit celý zápas díky provinění Vojtěcha Němce proti pravidlům. Orli šli navíc i na krátkou chvíli do tří, ale i přes všechny tyto peripetie dokázali krušné chvíle přestát.

Znojmo ve druhém dějství sbíralo tresty jako houby po dešti. Další trest od rozhodčích obdržel střelec první branky Tomáš svoboda, ale ani on předčasně trestnou lavici neopustil. Své šance se dočkali i jihomoravští hokejisté. Po vyloučení Lukáše Zukala orlí letka obsadila pásmo, ale Jan Mičán náletům soupeře stále odolával. V samotném závěru prostřední části základní hrací doby se znovu trestalo a znovu byli neukáznění hosté.

Bílé hvězdy si většinu své výhody přenesly do třetí třetiny, do níž vlétly jako velká voda a moc nechybělo, aby se dostaly do vedení. Slibná herní pasáž Třebíče byla zastavena velmi tvrdým zákrokem na Adama Gajarského, kterého srazil k zemi Vojtěch Němec. Ten od rozhodčích dostal k tradičním dvěma minutám i desetiminutový osobní trest. Na ledě se po této situaci začalo přiostřovat. Oba celky si vytvořily několik velmi, ale velmi slibných příležitostí, kterým scházela pouze správná koncovka. V závěru šli hosté do čtyř, ale ani tato výhoda už se skóre zápasu nic neudělala.

V závěrečných nájezdech zazářil především Jan Mičán, který prokazoval skvělou formu a vychytal všechny střelce Orlů. Naopak za Horáckou Slavii se nádhernými trefami prosadili Matěj Psota a Vojtěch Střondala. Druhý jmenovaný se postaral o rozhodující nájezd.

Autor: Viktor Pavlovec



Jiří Beroun a Kamil Pokorný po utkání TRE-ZNO 2:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Přijel kvalitní soupeř, hlavně ve hře dopředu, chtělo to od nás dobrou defenzivu. Prvních deset minut jsme hráli slušně, druhá desetiminutovka pak patřila soupeři. Další dvě třetiny byly vyrovnané. Jediné, na co můžeme žehrat, jsou přesilovky, to musíme do sezóny doladit. Ze sedmi přesilovek nedat gól, to je v takto vyrovnaném zápase problém. Když se to pak zvedalo, tak jsme selhali v koncovce. V nasazení nemám hráčům co vyčíst. Pochválil bych brankáře Mičána, ale stejně tak i gólmana soupeře. Oba byli ozdobami zápasu, oba chytali velmi dobře.

Jiří Beroun – Orli Znojmo: Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, byl tam slušný pohyb. Od druhé třetiny jsme začali tahat nohy, z toho vyplývaly naše fauly a hra se rozkouskovala a nedostali jsme se už zpátky do zápasu. Že jsme hráli i v úterý, na nějakou únavu, na to se vůbec nedívám. Nedostupovali jsme hráče a pak jsme se po sobě jen dívali, kdo něco udělá.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024