Menu +

Horáci ve Znojmě mocně dotahovali, nakonec však těsně padli

Reportáže
V pořadí třetí přípravné utkání zavedlo bílé hvězdy do Znojma, kde byla na programu odveta vzájemného utkání proti Orlům z minulého týdne. Když Jihomoravané vedli těsně po polovině zápasu 3:0, vypadalo to na jasnou záležitost, avšak třebíčský soubor nesložil zbraně. Výsledkem bylo snížení na 2:3, které vrátilo svěřence trenérů Pokorného a Barvíře zpátky do zápasu. K vyrovnání však nakonec chyběla i trocha toho štěstí. Znojmo se všemi zahraničními akvizicemi zvítězilo 4:3. Další přípravné utkání sehraje Třebíč ve čtvrtek na ledě Prostějova.
Sdílejte článek
 
, úterý 17.8.2021
ZNO ZNO
4:31:0, 2:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Střondala (Forman), 44. Mlčák (Gajarský), 59. Forman (Střondala) - 10. Bartko (Gorčík), 22. Luciani (Sedlák), 27. Fejes (Luciani), 51. Ahl (Němec V., Svoboda T.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 917. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.
Sestavy
Orli Znojmo: Kantor – Culkin, Sedlák, Southorn, Haman, Tejnor, Bartko, Walters, Stránský – Svoboda T., Němec V., Ahl, Luciani, Matuš, Fejes, Gorčík, Prokeš, Köver, Kvasnica, Svoboda O., Oščádal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Forman, Furch, Mlčák, Gabrhelík, Chalupa, Zukal, Svoboda – Šťovíček, Bittner, Psota, Vodný, Nedvídek, Střondala, Krliš, Gajarský, Ferda, Křehlík, Michálek, Vedral, Michalčuk.

Komentář k zápasu

Do odvetného přípravného zápasu nastoupili lépe domácí. Prakticky celou první polovinu úvodního dějství hře dominovali, postupně se však neprosadili ani Radek Prokeš ani Tomáš Svoboda. První gól klání padl v desáté minutě, kdy Jan Bartko prohodil puk od modré nepříliš prudkou střelou, jež zapadl za záda hostujícího gólmana Jekela. Horácká Slavia se snažila vyrovnat, ale i když díky zvýšené aktivitě ve druhé polovině první třetiny dominovala, k vyrovnání nedošlo.

Druhou dvacetiminutovku stejně jako tu první začalo lépe Znojmo. Ve dvaadvacáté minutě využil chyby v třebíčské obraně Anthony Luciani, jenž nikým nebráněn neměl velkou práci se zakončením. Do třetice následně skóroval za Orly Hunter Fejes, jenž ve dvacáté sedmé minutě využil přesilovou hru.

Podobně jako v první třetině však druhá polovina dějství patřila Třebíči. Ve třiatřicáté minutě podařilo snížit Vojtěchu Střondalovi, který po ideální přihrávce využil přečíslení dvou na jednoho. Další gól se však Horákům přidat nepodařilo, do poslední dvacetiminutovky tak nastupovaly týmy za stavu 3:1 pro Znojmo.

Příliš nepříznivý stav však nevydržel dlouho, již čtyři minuty po startu poslední třetiny snížil na rozdíl jedné branky Jan Mlčák, jehož pumelice od modré i s trochou štěstí doklouzala přesně mezi betony znojemského gólmana. Orli zareagovali v padesáté první minutě, kdy dvougólový náskok domácích znovunastolil Filip Ahl, jenž neměl velkou práci s doklepnutím puku do odkryté brány. Na konečných 4:3 pro Orly ještě za Třebíč snížil Lukáš Forman, který v tandemu se Střondalou využil přečíslení dvou na jednoho.





Ohlasy trenérů

Jiří Beroun - Orli Znojmo: Prvních čtyřicet minut jsme měli dobrý pohyb, ale málo střelby. Potom jsme polevili, Třebíč přidala a my začali dělat chyby. Spíš jsme ale v zápase viděli více pozitivních věcí. Oproti utkání v Třebíči jsme některé věcí změnili. Náš pohyb byl lepší, byli jsme silnější na kotouči a měli méně oslabení. Ve čtvrtek máme další zápas, kde si zase něco vyzkoušíme. Před sebou máme deset dní, kdy budeme trénovat naplno, aby kluci šli do ligy dostatečně připravení a i s nějakou zdravou únavou. Sestavy měnit nebudeme. Věřím, že kluci jsou natolik zkušení, že i když uděláme nějakou změnu, podají stejně kvalitní výkon.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme neodehráli špatně, měli jsme v ní několik dobrých šancí, které jsme ale bohužel neproměnili, a v jejím závěru jsme inkasovali. Ve druhé třetině nás srazil gól, který byl kuriózní. Od té doby jsme po zbytek třetiny byli spíš v defenzivě a Znojmo bylo v této části hry lepší. Ke cti hráčů slouží, že ve třetí třetině jsme z toho ještě udělali zápas, snížili jsme z 3:0 na 3:2 a šli jsme i za vyrovnáním. Bohužel jsme soupeři dali možnost dvou přesilovek a jednu z nich Znojmo využilo. My jsme pak v závěru už jen korigovali. Přesilovky jsme dnes, myslím, hráli líp, než v prvním zápase, jednu jsme i využili, ale stále je na čem pracovat. Mrzí mě, že ten kuriózní gól nás tak vykolejil. Celkově si myslím, že Znojmo vyhrálo zaslouženě hlavně za druhou třetinu, zejména v útočné fázi hry bylo velmi dobré a nebezpečné.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024