Menu +

I do třetice bylo Vrchlabí nad síly Horáků. Třebíč padla 2:5

Reportáže
Vrchlabí letos není pro třebíčské hokejisty oblíbeným soupeřem. Bílé hvězdy se východočeskému celku postavily třikrát, přičemž z těchto tří měření sil vytěžily jeden bod. Tentokrát se hrálo u našeho soupeře a ráz zápasu daly první minuty. V nich se totiž domácí trefili hned dvakrát, čímž si zajistili náskok. V tomto duchu se poté nesl celý zbytek střetnutí. Třebíčská družina se sice snažila, ale soupeř byl vždy o krok napřed. Oba góly bílých hvězd nesou podpis Lukáše Nedvídka.
Sdílejte článek
 
46.kolo, středa 16.2.2022
VRC VRC
5:22:1, 1:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. T. Urban (Matýs), 5. P. Mrňa (P. Urban), 30. Nedbal (P. Urban, Machač), 51. Koffer (T. Kaut, Zeman), 53. T. Urban (Chalupa, Pochobradský) - 19. Nedvídek (Střondala, Sklenář), 47. Nedvídek (Bittner, Vodný). Rozhodčí: Zavřel Bejček - Beneš, Dědek). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. V oslabení:0:0. Diváci: 722. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Sestavy
HC Vrchlabí: Klouček – Linhart, Lytvynov, Kajínek, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Koffer, T. Kaut, T. Zeman – M. Machač, P. Urban, Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Poizl, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček, Zukal – Šťovíček, L. Bittner, Psota – D. Sklenář, Nedvídek, Střondala – Krliš, D. Michálek, Ferda – Gajarský, Vodný, Lang.

Komentář k zápasu

Do Vrchlabí je to pro Horáky dlouhá štreka. Jedna z nejdelších v rámci celé Chance ligy a jako by se tenhle fakt v úvodu zápasu projevil měrou vrchovatou. Třebíčští hokejisté měli možná ještě nohy v autobuse a už prohrávali 0:2. O první gól se v čase 03:03 postaral Tomáš Urban, který dostal dostatek prostoru na to, aby z pravého kruhu zamířil přesně nad Mičánovo rameno. O minutu později vyrobila třebíčská defenziva kiks při rozehrávce. Puk poté doputoval až k Pavlu Mrňovi a vrchlabský bijec ukázal, že umí nejen shodit rukavice, ale také přesně zakončit. Jan Mičán neměl na pohotovou a přesně mířenou ránu z mezikruží nárok. Uběhlo jen pár dalších chvil a Stadion se mohl radoval potřetí. Znovu u toho byl všudypřítomný Tomáš Urban, ten ale tentokrát na Mičána nevyzrál. Brankář Horáků vyrazil Urbanův pokus levým betonem. Pozvednout třebíčský prapor se snažil ten nejpovolanější – kapitán Ladislav Bittner. Bittnerův nadějně vyhlížející pokus však skončil jen na Kloučkově rameni. Pšenka nevykvetla ani Danielu Poizlovi, který to pro změnu zkusil ránou po ledě. Klouček byl na tuto variantu zakončení připraven. Na druhé straně roztočili před Mičánem kolotoč Zeman s Kofferem. Celá situace nakonec vygradovala valnou hromadou v třebíčském brankovišti, která jako lavina spolkla nejen několik hráčů, ale také puk. Skóre se tedy neměnilo. Udeřilo na druhé straně. Rychlý kontr do rozhozené obrany Vrchlabí vedl nevysoký, leč o to šikovnější Vojtěch Střondala, jehož naprosto ideálně narýsovaná přihrávka našla hůl Lukáše Nedvídka. No, a jeden z nejzkušenějších útočníků Horácké Slavie se v takových situacích povětšinou nemýlí. Platilo to i tentokrát, neboť Nedvídkovo zakončení odsoudilo Milana Kloučka do role přihlížejícího statisty. Stavem 2:1 ve prospěch domácích první třetina skončila.

Ta druhá přinesla na svém počátku mírnou převahu bílých hvězd. O vyrovnávací gól se snažili Sklenář či Michálek. Neuspěli. Nadějně vypadající pasáž celku z Vysočiny následně utnul faul Radima Ferdy, který se provinil podražením. Stadion si sice v přesilovce dlouho nevěděl rady, jelikož třebíčská defenziva pracovala spolehlivě. Pak se ale puk dostal na modrou čáru, kde v roli ostřelovače hlídkoval Karel Nedbal, který na svou třebíčskou minulost nikterak nedbal a přesně mířenou ránou zvýšil na 3:1 pro Stadion. Byl to jeden z klíčových momentů zápasu. Od té chvíle hledali Horáci protihru jen s velkými obtížemi. Naopak to bylo Vrchlabí, které neustále hrozilo. Patrně největší šanci měl na své čepeli v poslední minutě druhého dějství Patrik Urban, jehož ránu Mičán pouze ztlumil, načež kus černé gumy zůstal v brankovišti za dezorientovaným brankářem. Hrozící pohromu ale na poslední chvíli zažehnala pozorná defenziva.

Dějství s pořadovým číslem tři nabídlo tři trefy. Jako první zahrozil David Michálek, který ještě neuspěl. V následně přesilovce už ale udeřilo. Třebíčský realizační tým poslal na početní výhodu prakticky to nejlepší, co měl k dispozici a kýžený snižující gól na sebe nenechal dlouho čekat. Na konci pohledné kombinace byl opět Lukáš Nedvídek. Třebíč tímto okamžikem ožila. O vyrovnání se snažil Střondala, ten ale jen vyprášil betony Milana Kloučka. Když už se zdálo, že Horáci svírají svého soka do pověstné boxerské kravaty, přišel šok. Po velké chybě na modré čáře ujížděli domácí do přečíslení, kterého dokázali bezezbytku využít. Tomáš Kaut našel Filipa Koffera, jenž byl v zakončení nekompromisní. Když navíc o další dvě minuty později přelstil Mičána střelou z kruhu Tomáš Urban, bylo jasno. Stav 2:5 z pohledu Horácké Slavie nenabízel sedm minut před koncem základní hrací doby reálnou možnost pro zvrat. I proto se utkání už pouze dohrávalo. Možnost k reparátu dostanou Horáci v sobotu, kdy mezi mantinely KHNP ARÉNY vyzvou Litoměřice.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme měli velmi špatný vstup do zápasu, rychle jsme prohrávali 2:0. Sice jsme v první třetině měli nějaké šance, ale to domácí také. V závěru první třetiny se nám povedlo snížit na 2:1, ale to bylo v této části naše maximum. Druhá třetina byla od nás hodně špatná, domácí nás v ní ve všem přehrávali. Byli důraznější, lépe bruslili a v přesilovce dali gól na 3:1. Do třetí třetiny jsme změnili sestavu, dokázali jsme snížit na 3:2. Jenže vzápětí jsme udělali obrovskou chybu na modré a dostali jsme gól na 4:2. Pak začali domácí hrát o něco pasivněji, bylo znát, v jaké situaci v tabulce se nacházejí. V celém zápase jsme měli některé lepší momenty, ale na domácí, kteří hrají o život, naše uspokojení nestačilo. Jsme zklamaní. V celém zápase nás držel nad vodou Honza Mičán, který nám dával alespoň šanci na lepší výsledek. V sobotu hrajeme doma s prvním týmem tabulky a k tomu zápasu se musíme postavit úplně jinak.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024