Menu +

Oslabená Třebíč v Sokolově nestačila a prohrála 1:4

Reportáže
Do Sokolova Třebíč dorazila v poměrně dost oslabené sestavě. Přesto ji začátek zápasu zastihl v dobrém rozpoložení. Horáci byli během několika úvodních minut aktivnějším týmem, jenže gól ze svého snažení nevytěžili. Pak už hrál prim Sokolov, který si ještě do konce úvodního dějství vytvořil náskok 2:0. Na začátku prostřední periody sice snížil svým prvním gólem v sezoně Matěj Novák, to ale tentokrát bylo z třebíčské strany vše. Domácí Baník nakonec zvítězil poměrem 4:1.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pondělí 10.10.2022
SOK SOK
4:12:0, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Kružík (Kverka, Pohl), 16. Jiskra (Tomi, Kverka), 27. Zadražil (Jurčík, Osmík), 39. Kružík (Kverka, Jurčík) – 24. Mat. Novák (Doudera, Michalčuk). Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Belko, Baxa. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 538. Střely na branku: 22:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
HC Baník Sokolov: Habal – Klejna, Jan Novák, Pohl, Baláž, Krejčí, Weinhold, Rulík – Kružík, Kverka, Vracovský – Osmík, Zadražil, Jurčík – Tomi, Jiskra, Švec – L. Stehlík, Vrhel, Ton.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Poizl, Tureček, Forman, Furch, Doudera – Vodný, Dočekal, Bittner – Psota, Holec, D. Michálek – Ferda, Krliš, Svoboda – Ivo Sedláček, Michalčuk, Mat. Novák – Meluzín.

Komentář k zápasu

V prvních několika minutách zápasu v Sokolově měli navrch Třebíčští. Bílé hvězdy mohly také otevřít skóre, jenže nadějně vyhlížející příležitosti Psoty a Michálka skončily nevyužity. Poté začal přebírat iniciativu soupeř. První opravdová tutovka Baníku se naskytla Matěji Zadražilovi, ten ale v jasné pozici přestřelil. Mrzet ho to ovšem příliš nemuselo, o čtyři minuty později už totiž domácí tribuny jásaly. Jaromír Kverka dostal v mezikruží dost času i prostoru na to, aby zamířil a obávaný střelec nabídnutou příležitostí nepohrdl. Kverkova rána zapadla přesně za vzdálenější tyč. O necelou minutu bylo pro Třebíč ještě hůře. Další okénko v obraně potrestal Vít Jiskra, díky jehož trefě Baník vedl 2:0. Ve zbytku úvodního dějství už k ničemu zásadnímu nedošlo.

Druhé dějství začalo pro Třebíč slibně. Nejdříve putoval na trestnou lavici Ondřej Jurčík a Horáci tak měli výhodu přesilovky. Tu se jim ovšem i přes několik nadějně vyhlížejících situací využít nepodařilo. Přesto ke snížení na 1:2 z pohledu Třebíče došlo. Těsně po vypršení Jurčíkova trestu napřáhl na levém kruhu Matěj Novák, přičemž jeho pumelice skončila za Habalovými zády. Obrat se ale bohužel nekonal. Hned o tři minuty později zůstal v prostoru mezi kruhy hráč Sokolova znovu zcela sám. A znovu z toho byl gól v síti Třebíče. Tentokrát z hole Matěje Zadražila. Vrátit Horáky do zápasu mohl znovu Novák. Sám před Habalem ale tentokrát neuspěl. Pokus třebíčského odchovance skončil na betonech brankáře domácích. Následoval čtvrtý gól Baníku. Do ideální střelecké pozice si sjel Daniel Kružík, který nikým nehlídaný nedal Mičánovi šanci.

Branka na 4:1 definitivně rozhodla o dělbě bodů. Závěrečná třetina se už dohrávala především z povinnosti. Sokolov si hlídal svůj náskok a Třebíč síly na zvrat nenašla. Snaha Horákům upřít nelze, ta se ale tentokrát postupem času měnila v křeč. I proto k bodovému exportu ze západu Čech nedošlo.

Autor reportáže Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme si ukázali, jak se o body nebojuje a jak se nedají získat. Měli jsme špatný pohyb, pomalá rozhodnutí a byli jsme málo důrazní v osobních soubojích. Tím jsme ztráceli i sebevědomí. Soupeř byl v tomto všem lepší, přebrusloval nás a dnes zaslouženě vyhrál. My máme necelé dva dny na to, abychom se dali do kupy a ukázali našim fanouškům, že hokej hrát umíme a chceme se rvát o body.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024