Menu +

Dramatická bitva v Litoměřicích přinesla Horákům dva body. Nájezdy rozsekl Forman

Reportáže
V Litoměřicích sehráli hokejisté Třebíče dramatický zápas. Zejména druhá třetina měla grády, neboť v ní padlo hned pět branek. Kališníci vedli po čtyřiceti minutách hry 3:2. Ve třetím dějství ovšem srovnal Ladislav Bittner a šlo se do prodloužení. To o vítězi zápasu nerozhodlo, takže přišla řada na samostatné nájezdy. V nich rozhodl o druhém bodu pro Třebíč Lukáš Forman.
Sdílejte článek
 
12.kolo, sobota 15.10.2022
LTM LTM
3:4sn0:0, 3:2, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky:: 22. Slavíček (Kracík, Výtisk), 24. Guman (Jícha, Válek), 32. Zabloudil (Guman, Jebavý) – 23. Dočekal (Psota), 27. Dočekal (Bittner, Vodný), 46. Bittner (Psota), rozhodující samostatný nájezd Forman. Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Kokrment, Horažďovský. Vyloučení: 3:4, navíc Cikhart (LTM) 25 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1110. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: T. Král – Marcel, Veber, Výtisk, Holý, Jebavý, Šedivý, Hampl – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Zabloudil, Kuťák, P. Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Poizl, Tureček, Forman, Furch, Bořuta, Vodný - Dočekal, Bittner, Psota - Holec, Malý, Ferda - Meluzín, Šilhavý, Matěj Novák - Michalčuk, Matyáš Svoboda.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla v Litoměřicích především opatrný hokej, přesto bylo k vidění i pár šancí. A to na obou stranách. Do té první se dostal domácí Guman, ale z prostoru mezi kruhy na Pavla Jekela nevyzrál. Za Třebíč kontroval Bittner, kapitán Horáků svou ránou vyprášil lapačku Tomáše Krále. Poté měly bílé hvězdy k dispozici přesilovku, jenže největší příležitost měl na své holi paradoxně litoměřický Kracík. Ten si obhodil obránce, načež mířil na Pavla Jekela zcela sám. Neuspěl. V poslední minutě o sobě znovu dal vědět Ladislav Bittner, ale i tentokrát byl v souboji s elitní střelcem soutěže úspěšnější Tomáš Král.

Zatímco úvodní dějství branku nepřineslo, to druhé bylo na góly pořádně bohaté. Vše odstartoval v čase 21:34 Josef Slavíček, který dostal na kruhu dostatek prostoru k tomu, aby přesně zamířil a poslal Litoměřice nechytatelnou ránou do vedení. Radost ale kališníkům dlouho nevydržela. Hned během následující minuty roztočila v litoměřickém obranném pásmu kolotoč první formace Třebíče. V roli architekta celé akce se tentokrát objevil Matěj Psota, jenž přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Martina Dočekala. Ten už měl snadnou práci a puk neomylně uklidil do sítě. Ani stav 1:1 ale na světelné tabuli dlouho nevydržel. Ránu Josefa Jíchy sice ještě Pavel Jekel vyrazil, na dorážku Tomáše Gumana už byl ovšem krátký. Prakticky hned poté měli Horáci výhodu pětiminutové přesilové hry, ve které dokázali jednou skórovat. Svým druhým gólem v utkání srovnal na 2:2 Martin Dočekal . Do kabin šli nicméně spokojenější domácí, kteří se během druhého dějství trefili ještě jednou. Třetí gól kališníků měl na svědomí extřebíčský Matěj Zabloudil. Jeho pokus zaplul do horních pater svatyně Pavla Jekela.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla jednu branku. Ta padla k radosti fanoušků Třebíče mezi tři tyče, které hájil Tomáš Král. Úspěšným střelcem byl Ladislav Bittner, který tak vyrovnal na 3:3. Do konce základný hrací doby už žádný další gól nepadl. Hlavně proto, že obě mužstva vycházela ze zabezpečené obrany a nikdo nechtěl udělat osudovou chybu. Právě to byl důvod, proč v posledních deseti minutách nepřicházely ani šance. Rozhodnout tedy muselo nastavení, v němž Třebíč přežila přesilovku soupeře. Zejména díky obětavosti a samozřejmě jistotě jménem Pavel Jekel. Následovaly samostatné nájezdy, ve kterých o druhém bodu pro Třebíč rozhodl Lukáš Forman.

Autor reportáže Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to vyrovnaný zápas, první třetina skončila bez branek. Ta druhá pak byla na můj vkus až moc velkou divočinou. Udělali jsme tam pár okének a domácí mají zkušené hráče s instinktem zabijáka, kteří ty situace využili. Jenže branky jsme naštěstí dávali i my, pomohli jsme si i gólem v pětiminutové přesilovce a po dvou třetinách to bylo 3:2 pro domácí. O přestávce po druhé třetině jsme působili na hráče v tom smyslu, že zápas se dá zvládnout, udělali jsme změny a Michala Vodného jsme stáhli z obrany zpátky do útoku. Musel zase naskočit do obrany, protože stále máme hodně zraněných a úzký kádr. Třetí třetinu jsme tak odehráli na pět beků, kteří to parádně odmakali, a tři útoky. Zvládli jsme v prodloužení i krizovou situaci, kdy domácí hráli přesilovku čtyři na tři, ale všichni, včetně Pavla Jekela to skvěle ubránili. V nájezdech měli dnes navrch střelci nad gólmany, ale i tohle naši hráči, kteří jeli nájezd, zvládli excelentně. Se dvěma body jsme spokojeni, hráli jsme proti kvalitnímu soupeři a v naší situaci mají pro nás všechny velkou cenu.

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice:

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024