Menu +

Bílé hvězdy zvládly dramatický souboj s jestřábí letkou, kterou udolaly v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Svěřenci Kamila Pokorného letos už poněkolikáté uhájili domácí tvrz a stále zůstávají mezi svými mantinely neporaženi. Dnešní duel byl především brankářským soubojem mezi Pavlem Jekelem a Josefem Němečkem, který vyvrcholil v samostatných nájezdech. Ale pěkně popořádku. V přesilové hře změnil směr Valentovy střely Tomáš Jiránek a Jekel neměl žádnou šanci zasáhnout. Z totožné herní situace ale Třebíč srovnala. Otevřeného okénka v jestřábí obraně využil Vojtěch Šilhavý, jehož pokus z úniku propadl Něměčkovi mezi betony až do sítě. Ale jinak už byl Němeček velmi přesný. Dělbu bodů tak rozsekly maž samostatné nájezdy, kde v sedmé sérii rozhodl Erik Meluzín.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 19.10.2022
TRE TRE
2:1sn0:0, 1:1, 0:0 - 0:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Šilhavý (Hunkes, Malý), rozhodující samostatný nájezd Meluzín – 25. Jiránek (Valenta, Jansa). Rozhodčí: Svoboda, Kostourek – Kleprlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 832. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, J. Stehlík, Poizl, Hunkes – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Vodný, Holec – Mácha, Šilhavý, Malý – Mat. Novák, Svoboda, Meluzín.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček – Hamšík, Valenta, Benda, Malák, Pěnčík, Poledna, Zajíc – Hašek, T. Jáchym, Burian – Jiránek, Vlach, Jansa – Maruna, Venkrbec, Routa – Přibyl, Kotásek.


Aleš Totter po utkání TRE - PRO 2:1 sn

Kamil Pokorný po utkání TRE - PRO 2:1 sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to hodně těžký zápas ze dvou důvodů. První byl ten, že jsme nemohli chytit tempo toho utkání. Všechno bylo mdlé, pomalé a ospalé. Soupeř byl nepříjemný, konsolidovaný, takhle ho neznáme. Většinou hraje totální ofenzivu. Tentokrát přišel s jiným způsobem hry, výborně bránil, nepouštěl nás do šancí a střel. Důležitý moment bylo naše vyrovnání a fakt, že se do třetí třetiny nešlo za stavu 0:1, ale 1:1. Myslím si, že ve třetí třetině jsme trošičku, hlavně posledních deset minut byli kvalitnější a v závěru jsme měli šance, od Jakuba Stehlíka zvonilo břevno. Ale asi by bylo nezasloužené porazit soupeře, který dřel celý zápas takhle kvalitně, bylo pro nás hodně složité ho přehrát. V prodloužení jsme měli dvě šance a možná za to, že jsme v nastaveném čase byli o něco málo lepší, jsme si v nájezdech vystřelili ten bonusový bod. To už je ale vždycky loterie, nás podržel Pavel Jekel, dva naši nájezdníci se trefili, a za to jsme rádi. My jsme zvyklí hrát dobře z obrany, našemu systému věříme a s podobným stylem hry dnes přijel i soupeř, který byl hodně nebezpečný a nepříjemný v tom, že jsme se nemohli dostat do varu, nemohli jsme dostat do varu diváky, protože jsme neměli skoro žádné šance a žádný delší časový úsek v útočném pásmu. Celkově to dnes bylo takové ospalé, bylo to o jedné střele, která v šedesáti minutách nepřišla ani na jedné straně. Proto si myslím, že dělba bodů byla zasloužená. Za prodloužení a provedení nájezdů jsme si zasloužili druhý bod. Myslím, že jsme z toho dnes vymáčkli maximum a kabině děkuju za odvedený výkon.

Aleš Totter – LHK Jestřábi Prostějov: Byl to vyrovnaný a opatrný hokej. Dobývali jsme střední pásmo, měli jsme první šance i první přesilovku. Pak jsme si se soupeřem vyměnili góly v přesilovkách. Bylo to takové čekání na chybu, každý tým byl chvilku aktivnější. Odehráli jsme to na bod a i v prodloužení to bylo takové opatrné a musely rozhodovat až samostatné nájezdy. My jsme se v nich dostali k mečbolu, ale bohužel jsme ho neproměnili. Třebíč byla v zakončení šikovnější, takže bereme jenom bod. Pracovat s naším týmem je radost, i když neprožíváme dobré období, máme hodně zraněných, ale dokážeme pravidelně bodovat. Týmu chybí jen málo k tomu, aby takovéto zápasy překlápěl na vítězství. Tady v Třebíči není lehké body získávat, takže ten jeden bereme. Třebíč hodně drží střední pásmo a my jsme se tomu přizpůsobili. Nechtěli jsme ztrácet kotouče, takže jsme byli také opatrnější. Chtěli jsme bodovat, a to se nám povedlo, i když jen za jeden bod. Ale to, jak říkám, vycházelo z toho, že nikdo nechtěl otevřít hru. Měli jsme navíc jen dvě přesilovky, domácí jednu a speciální formace skončily své minizápasy 1:1. O dobrých přesilovkách Třebíče jsme věděli, mají to na gólech z přesilovek postavené, kór v domácím prostředí. Jen jeden náš vyloučený byl jeden z klíčů dnešního zápasu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024