Menu +

Bílé hvězdy v Praze nestačily na svou jmenovkyni a z hlavního města se vrací bez bodového zisku

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy v Praze nedokázaly navázat na předešlá vítězství a po třech výhrách padly. Klání načal skvěle provedeným blafákem Robin Všetečka. Na tuto trefu dokázal ještě odpovědět Matěj Psota, ale dále už se trefovali pouze hráči v sešívaném dresu. Konečné skóre klání bylo 6:1 ve prospěch Pražanů, a Třebíč se tak domů vrací bez bodového zisku.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 22.10.2022
SLA SLA
6:13:1, 1:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Všetečka (Žovinec, Matyáš), 7. J. Brož (Knotek, Všetečka), 15. Pšenička (Houška, Roth), 27. Poletín (Knotek, Roth), 43. Knotek (Žovinec, Roth), 59. Strnad (Kern, Havrda) – 6. Psota (Dočekal, Bittner). Rozhodčí: Hucl, Koziol – Kotlík, Pěkný. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 697. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Sestavy
HC Slavia Praha: Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, Barák – Mrňa, Žejdl, Závora – Všetečka, Knotek, J. Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (27. Mičán) – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Hunkes – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, D. Michálek, Ferda – Svoboda, Šilhavý, Mácha – Michalčuk, Mat. Novák, Meluzín.

Komentář k zápasu

Gólový účet bitvy dvou Slavií otevřel již v první minutě Robin Všetečka, který využil příhodného odrazu a bekhendovým blafákem poslal kotouč do sítě. Třebíč odpověděla zanedlouho. Rána Matěje Psoty z kruhu na vzdálenější tyč zaplula přesně do Málkovy klece.

Pak už úřadovali pouze Pražané. Nepříliš povedená rána Jaroslava Brože skončila po šťastném odrazu za Jekelovými zády a Slavia měla své vedení zpět. Ještě před koncem první třetiny domácí upravili sešívaní na 3:1. Po vyhraném vhazování tečoval střelu Vladimíra Rotha Vladislav Houška, na což ještě Jekel dokázal zareagovat. Na důraz Tomáše Pšeničky byl však už i třebíčský strážce svatyně krátký.

Sešívaní se v další dvacetiminutovce znovu radovali. Tentokráte se trefil Michal Poletín, k němuž se kotouč dostal po několika odrazech a měl už velmi lehkou pozici.

Lavička Horácké Slavie pak prostřídala brankáře a mezi tři tyče zamířil Jan Mičán. Ten inkasoval v třiačtyřicáté minutě. Střelu Dušana Žovince z rohu kluziště totiž třebíčský maskovaný muž vyrazil pouze k dojíždějícímu Tomáši Knotkovi a ten ji obratem uklidil do sítě. Na konečných 6:1 upravil z úniku Lukáš Strnad.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Bohužel nás stále pronásledují zranění, tentokrát se nám sice vrátil David Michálek, ale museli jsme doma nechat Michala Vodného a Jakuba Malého. Bohužel jsme nezachytili začátek utkání, kdy jsme vůbec nereagovali na odražený puk a rychle jsme prohrávali 1:0. Pak jsme si dali vlastně tři vlastní góly, které jsme dostali z předbrankoceho prostoru a za stavu 4:1 už bylo hrozně těžké s tím něco udělat. Ve třetí třetině už domácí zápas kontrolovali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024