Menu +

Bílé hvězdy potvrdily domácí neporazitelnost a zastavily i Zubry, čisté konto si připsal Pavel Jekel

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia znovu zvládla bitvu mezi svými mantinely a naplno bodovala. Tentokráte okusil kouzlo třebíčského stadionu Přerov, který si vylámal zuby na skvělém Jekelovi. Po slibné první periodě z pohledu svěřenců Kamila Pokorného nastoupila Horácká Slavia do druhého dějství. Zde už se skóre měnilo. Střelecký účet načal ranou z první Antonín Bořuta, který propálil vše co mu stálo v cestě. V následné přesilové hře pak Třebíč kombinovala a vše vyústilo v přesnou ránu z kruhu od Martina Dočekala. Do třetice pak v závěrečné dvacetiminutovce snově zakončil svůj útočný výlet Lukáš Forman, který upravil na konečných 3:0.
Sdílejte článek
 
15.kolo, pondělí 24.10.2022
TRE TRE
3:00:0, 2:0, 1:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Bořuta (Ferda), 29. Dočekal (Vodný, Bittner), 44. Forman (Vodný, Šilhavý). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Komínek, Roupec. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 713. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, J. Stehlík, Forman, Hunkes, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Holec – Mácha, Malý, Vodný – Mat. Novák, Šilhavý, Meluzín – Svoboda.
HC ZUBR Přerov: Postava – R. Černý, Kudělka, Chroboček, Kubeš, Krisl, Gréč, Hanák – Svoboda, Ministr, Doležal – Březina, Pechanec, Svoboda – Goiš, Macuh, Dobša – Tarnoczy, F. Dvořák, Indrák.

Komentář k zápasu

Do první šance zápasu se dostal přerovský Doležal, avšak Pavel Jekel byl pozorný a puk za svá záda nepustil. Následovaly dvě slepené početní převahy Zubrů, v nich ale Horácká Slavia dobře bránila a svého soupeře nepouštěla do vážnějších šancí. Po vypršení trestů začaly úřadovat bílé hvězdy. První vážnější navštívenku vyslal brankáři Postavovi Michal Vodný. Mladík v přerovské svatyni si s ní ale poradil. Další slušnou příležitost uvařil Martin Dočekal pro Ladislava Bittnera, ten ale z kruhu přestřelil. Když se v závěru první periody neprosadil po hezké individuální akci ani Jakub Malý, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Druhé dějství probíhalo jednoznačně v třebíčské režii. Horáci měli lepší pohyb, díky němuž si vypracovali poměrně dost gólových šancí. Možnosti Dočekala a Psoty sice ještě Postava zpacifikoval, na přesnou dělovku Antonína Bořuty z 25. minuty už byl ale i on krátký. Tlak Třebíče pokračoval. I kvůli němu odjel přerovský obránce Kudělka v čase 26:56 na trestnou lavici, přičemž kompletní dvě minuty si tentokrát neodseděl. Na konci přesné kombinace byl Martin Dočekal, který neomylně zvýšil na 2:0. Přerované se ve druhém dějství do šancí nedostávali. Jedinou opravdovou příležitost jim v tomto úseku hry nabídla paradoxně sama Třebíč, Jiří Goiš ovšem nedorozumění v rozehrávce nepotrestal. Trefil pouze tyč.

Definitivní razítko na třebíčské vítězství přišlo hned zpočátku třetího dějství. Michal Vodný zavezl puk do útočné třetiny, naservíroval jej Lukáši Formanovi a ofenzivně laděný bek už věděl, jak s nadějně vyhlížející situací naložit. Forman měl na kruhu dost času i prostoru k tomu, aby přesně zamířil, přičemž svůj úkol zvládl. Třetí trefa definitivně zlomila přerovský odpor. Zbytek zápasu se už v podstatě dohrával jen z povinnosti. Horáci kontrolovali svůj náskok, který navíc mohli díky přesilovým hrám ještě zvýraznit. Nestalo se. To ale soubor hlavního trenéra Pokorného mrzet nemusí. Tři body totiž zůstávají za vítězství 3:0 na Vysočině.

Autor reportáže: Pavel Mandát



Jaroslav Barvíř po utkání TRE -PRE 3:0



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme rádi, že jsme odčinili poslední utkání, kluci odvedli parádní, koncentrovaný výkon po celých šedesát minut. Až na nějakých pět – šest minut v úvodu, který byl od nás vlažnější, jsme přebrali iniciativu a byli jsme lepším týmem. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce zaslouženě a zaslouženě dnes bereme tři body. Měli jsme lepší pohyb, ale pak mi přišlo, že přesilovky nás dnes spíš zabrzdily. Přerov byl aktivní, my jsme si nedali dva puky po sobě. Druhý gól jsme Martinem Dočekalem dali z přesilovky. Že se nám pak nepovedly ty další, bylo možná ovlivněno i tím, co se stalo. Zápas se dohrával v hrobovém tichu a už se spíš jen čekalo na závěr. Na to to ale nechci svádět, my si jsme vědomi, že přesilovky dnes nebyly ideální, musíme to sehrát líp a zapracovat na tom. To, co se stalo v závěru, ke sportu vůbec nepatří, od toho se všichni distancujeme. My si vážíme každého fanouška, ale takovýto člověk sem nepatří a já doufám, že už se tady neobjeví.

HC Zubr Přerov: Zástupci klubu HC Zubr Přerov se k utkání odmítli vyjádřit.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024