Menu +

Bílé hvězdy po reprezentační pauze nestačily na Berany

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia ve Zlíně nedokázala navázat na sérii tří vítězství a padla poměrem 4:1. Třebíčští začali velmi dobře poté, co se Miroslav Holec výborně zorientoval a nabídl první branku Davidu Michálkovi. Pak už ale úřadovali jen zlínští. Nejprve před koncem úvodního dějství vyrovnal po skvělém ťukesu Tomáš Pospíšil a ve druhém dějství otočil celé skóre Darek Hejcman. Ještě větší klid na hokejky domácích přišel po trefě Jakuba Illéše a nakonec Ševci pečetili trefou do odkryté klece.
Sdílejte článek
 
20.kolo, neděle 13.11.2022
ZLN ZLN
4:11:1, 1:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Pospíšil (Honejsek, Gazda), 36. Hejcman (Pospíšil, Zabloudil), 51. Illéš (Kubiš, Honejsek), 60. Gazda (Suhrada, Köhler) – 14. D. Michálek (Holec, Ferda). Rozhodčí: Pilný, Šudoma - Zídek, Kleprlík. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2136. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sestavy
PSG Zlín: Huf – Suhrada, Gazda, Talafa, Zbořil, Riedl, Bartko, A. Burian – P. Sedláček, Honejsek, Chludil – Kubiš, Kindl, Illéš – Köhler, Hejcman, Pospíšil – Zabloudil, Čechmánek, Luža.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Hunkes, Poizl, J. Stehlík, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Vodný, Mat. Novák – Krliš, D. Michálek, Ferda – Svoboda, Šilhavý, Meluzín.

Komentář k zápasu

Berani se mohli dostat do vedení již ve čtvrté minutě utkání, když si šel odpykat trest za sekání Matěj Psota. Po nabídce od Jakuba Illéše se ale jeho jmenovec Sedláček nedokázal prosadit. Po skončení oslabení to nadvakrát zkoušel Daniel Gazda, který ke střele přidal i chytrou teč kotouče před třebíčským maskovaným hrdinou. Ani s jedním pokusem však neuspěl. Na druhé straně Martin Dočekal skvělým pasem uvolnil Davida Turečka, ale Huf obrovskou šanci zastavil úchvatným zákrokem.

Branka ze strany hostů však nakonec přeci jen přišla. Miroslav Holec za brankou ukořistil černý nesmysl a adresoval jej do předbrankového prostoru Davidu Michálkovi, který otevřel střelecký účet zápasu. Třebíčští mohli odskočit po výborném čtení hry od Martina Dočekala, který si našel ideální střeleckou pozici, avšak přihrávka se mu zamotala pod brusle, a nedokázal tak okamžitě pálit.

Slovo si tedy v početní výhodě vzali hosté. Ukázkovou trojúhelníkovou kombinaci ukázali Daniel Gazda, Antonín Honejsek a zakončující Tomáš Pospíšil, jež měl po pasu od svého kolegy před sebou zcela odkrytou branku.

Hned z kraje prostřední periody mohli zlínští otočit průběh duelu. V početní výhodě totiž pálil Jan Bartko, ale ani pokusy jeho dorážejících kolegů si cestu do sítě nenašly. Na Jekelovi ztroskotala i bomba Denise Kindla.

Martin Dočekal byl dnes opravdu v náramné formě a vymýšlel jednu akci za druhou. Nejproduktivnější hráč bílých hvězd znovu lišácky obelstil obranu Beranů, ale bekhendovou kličku mu Huf nespolkl. Blízko branky byl také Erik Meluzín, ale i jeho nebezpečný pokus zažehnal pozorný hrdina domácích.

A tak úřadovali znovu hokejisté Zlína. V přečíslení 3 na 2 volil Darek Hejcman překvapivou střelu místo nahrávky, což se mu nakonec vyplatilo. Berani pak byli blízko odskočení o dvě branky, ale Jekel provedl přesun naprosto bravurně a zabránil Antonínu Honejskovi ve skórování.

Berani usilovali o získání klidu na své hokejky i v závěrečném dějství základní hrací doby, ale jak Honejsek, tak i Kindl nedokázali najít skulinu ve výstroji Pavla Jekela. Beranům v jejich snažení nepomohla ani nabídnutá početní výhoda.

Nakonec se však ševci přeci jen dočkali. Pavel Kubiš za brankou z otočky vracel puk do skrumáže před Jekelem, odkud skóroval Jakub Illéš Na konečných 4:1 upravil trefou do odkryté klece Daniel Gazda.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme odehráli velice slušně a byli jsme za to odměněni brankou na 1:0. Bohužel těsně v závěru první dvacetiminutovky jsme šli do oslabení a šest vteřin před sirénou domácí vyrovnali. Prvních deset minut ve druhé třetině jsme dál hráli velmi dobře, měli jsme dva samostatné úniky, ze kterých jsme ale nedokázali dát gól. To byla velká škoda. Naopak po tom druhém jsme z protiútoku inkasovali laciný gól na 2:1. Potvrdilo se známé pravidlo nedáš – dostaneš. Pak jsme se trochu vytratili, domácí dobře bránili a z jedné z akcí dokázali skórovat na 3:1. Nemůžu říct, že bychom hráli špatně, ale dnešní zápas byl o efektivitě. Nedokázali jsme utéct na rozdíl dvou branek, i když šance jsme na to na začátku druhé třetiny měli. Tam se zápas lámal a hodně se naklonil na stranu domácích.

Juraj Jurík - PSG Berani Zlín: Zápas byl hodně bojovný, svázaný taktikou a pro diváky nepříliš pohledný. Pro nás je důležité, že jsme duel zvládli a bereme tři body. V první třetině jsme neměli vydařený úvod a pomohl nám gól z přesilovky. Od druhé třetiny náš výkon stoupal a poté gradoval. Bojovným výkonem a dobrou taktikou a výborným výkonem brankáře Daniela Hufa jsme uhráli vítězství. Štěstí se přiklonilo ve 36. minutě na naši stranu, soupeř šanci neproměnil, zatímco naše přečíslení skončilo gólem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024