Menu +

Mocný finiš přišel pozdě, Třebíč v Sokolově nebodovala

Reportáže
Utkání v dalekém Sokolově bílým hvězdám nevyšlo. Družina hlavního trenéra Kamila Pokorného podlehla svému soupeři 2:3 a domů se vrací s prázdnou. Nepomohl ani drtivý finiš, ve kterém Třebíčští sahali po vyrovnání.
Sdílejte článek
 
36.kolo, pondělí 9.1.2023
SOK SOK
3:21:0, 2:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Jiskra (Kofroň), 27. Osmík (Kofroň), 28. M. Rohan (Vracovský, Weinhold) – 43. Poizl (Meluzín), 58. Holec (Ferda, Forman). Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Kokrment, Pěkný. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 487. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
HC Baník Sokolov: Michajlov – Mikyska, J. Novák, M. Rohan, Weinhold, Krutil, Rulík, Klejna – Vrhel, Kverka, Vracovský – Kofroň, Jiskra, Osmík – Hauser, Zadražil, Berka – Csamangó, T. Rohan, Hajný.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (28. Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Holec – Krliš, Šilhavý, Vodný – I. Sedláček, Mat. Svoboda, Meluzín.

Komentář k zápasu

Úvodní dějství zápasu v Sokolově příliš hokejové krásy nenabídlo. Byl to spíš tuhý boj o každý centimetr ledu. První příležitost si vypracoval Zadražil, Pavel Jekel však jeho ráně nastavil betony. Na druhé straně zahrozil Erik Meluzín, na Martina Michajlova ale nevyzrál. Když už to vypadalo, že oba týmy půjdou do kabin za stavu 0:0, prosadil se v čase 19:38 z dorážky Vít Jiskra. Pokus Davida Kofroně Pavel Jekel ještě zpacifikoval, na Jiskrovu dorážku už byl ale krátký.

Druhá perioda Horákům bohužel nevyšla. Nejprve zahrozil sokolovský Marek Berka, s jeho šancí si Jekel ještě poradil. O dvě minuty později už ale bylo zle. Na světelné tabuli svítil čas 26:34, když Martin Osmík projel do útočného pásma a nechytatelnou střelou přidal druhý sokolovský gól. Když se se o necelou minutu později prosadil i Martin Rohan, vypadalo to s třebíčskými akciemi zle nedobře. Trenérský štáb poté zkoušel tým nakopnout změnou na brankářském postu, když Pavla Jekela vystřídal Jan Mičán. Ten se musel činit proti pokusům Hausera a Berky, v obou případech uspěl. Zvednout třebíčský prapor mohl ve 40. minutě Bittner, tomu ale v Sokolově zkrátka nebylo přáno.

Snížení na 1:3 však přece jen přišlo. Postaral se o něj hráč, od kterého s góly moc nečekají, Daniel Poizl si vzal puk a v čase 42:06 projel sokolovskou obranou jako nůž máslem. Následovala přesná střela k tyči, která Horákům vrátila naději. Od té chvíle patřila aktivita třebíčskému souboru, snížit na 2:3 mohl v 50. minutě Vodný – neuspěl. Rostoucí tlak bílých hvězd přinutil sokolovské hráče faulovat. I proto se před Třebíčí otevřela pět minut před koncem základní hrací doby možnost minutu a půl trvající přesilovky 5/3. Těsně před jejím koncem narýsoval Radim Ferda přesnou přihrávku Miroslavu Holcovi, přičemž třebíčský rutinér se ránou z kruhu nemýlil. Snížení na 2:3 bylo na světě. V závěru střetnutí ještě bílé hvězdy realizovaly hru bez brankáře, ta už ale kýžené vyrovnání nepřinesla.

Autor reportáže - Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme nevstoupili špatně, odehráli jsme slušnou první třetinu, ve které jsme měli i několik přečíslení. Bohužel jsme je ale nedokázali přetavit v gól. V poslední půlminutě první třetiny jsme nezvládli jednu situaci, kterou jsme nezajistili tak, jak bychom měli, a inkasovali jsme gól na 1:0. Druhou třetinu jsme odehráli špatně. Bylo to bez pohybu a úplně jsme vypadli ze systému. Jen díky gólmanům jsme v ní inkasovali jen dva góly. Nebýt jich, mohlo to být i horší. Je to škoda, protože ten výpadek rozhodl o dnešním výsledku. Ve třetí třetině jsme totiž dali rychle gól na 3:1 a hráli jsme dobře. Dokázali jsme v přesilovce snížit až na 3:2 a měli jsme i další šance na vyrovnání. V závěru jsme odvolali brankáře a měli tam další dvě gólové šance. Asi jsme tou druhou třetinou a tím výpadkem urazili hokejové štěstí a srovnat už jsme nedokázali. Stav 3:0 se těžko dotahuje. Ceníme si toho, že se tým nevzdal a hrál až do konce. Skončila nám série pěti zápasů, kdy jsme neztratili ani bod a ve středu proti Vsetínu bychom rádi začali zase výhrou a nastartovali tak další sérii.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024