Menu +

I poslední derby Vysočiny základní části patří Třebíči! V nájezdech rozhodl Klímek

Reportáže
Ohromnou vůli ukázali hokejisté Třebíče v dalším regionálním derby s Jihlavou. Bílé hvězdy prohrávaly v souboji s odvěkým rivalem 0:2, ale dokázaly se vrátit do zápasu a vydolovat dva cenné body. O vyrovnání se postarali Martin Dočekal a Antonín Bořuta. Fenomenální obrat dokonal v samostatných nájezdech Daniel Klímek.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 18.2.2023
JIH JIH
2:3sn1:0, 1:1, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Šik (Miškář, F. Kočí), 32. Šik (Chlubna) – 34. Dočekal (Vodný, Bořuta), 46. Bořuta (D. Michálek), rozhodující samostatný nájezd Mat. Novák. Rozhodčí: Hucl, Květoň – Kotlík, Kráľ. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1458. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Beran – Dundáček, Haman, D. Kolář, Vala, Bilčík, A. Dvořák, F. Kočí – T. Havránek, Miškář, Karabáček – Chlubna, Pořízek, Šik – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Juda, V. Brož.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Vodička, Poizl – Vodný, Dočekal, Bittner – Psota, Klímek, Malý – Ferda, Pšenička, D. Michálek – I. Sedláček, Mat. Svoboda, Mat. Novák.

Komentář k zápasu

Do první slušné příležitosti se dostal Patrik Miškář, Pavel Jekel si s jeho střelou však poradil. Při dalším střídání jihlavského elitního útoku už udeřilo. V prostoru před bránou byl nejdůraznější Otakar Šik, který dorazil puk za čáru a Jihlava vedla. Srovnat mohl Radim Ferda, jeho bombu vyrazil Adam Beran s velkými obtížemi, přičemž o dorážku se snažil Jakub Malý, obrana Dukly nicméně krizový moment přestála. Poté zahrozil Antonín Bořuta. Třebíčský zadák vyslal šikovnou střelu od modré čáry, avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Další změna skóre přišla těsně po polovině utkání. Tomáš Chlubna našel ideální přihrávkou v mezikruží nikým nehlídaného Otakara Šika, jenž se v takových situacích většinou nemýlí. Navrátilec do jihlavské sestavy, jehož na dlouhou dobu vyřadila ze hry zlomená čelist, přidal svůj druhý gól v zápase a poslal Duklu do vedení 2:0. Jenže jihlavská radost měla tentokrát jepičí život. O pár vteřin později totiž fauloval Filip Dundáček a Třebíč využila možnost přesilové hry znamenitě. Role architekta celé akce připadla Michalu Vodnému, který přesnou přihrávkou ze své dispečerské pozice u modré čáry našel dobře postaveného Martina Dočekala a bylo sníženo. Dočekalova bomba z kruhu zapadla za bezmocného Adama Berana vskutku nekompromisně.

Do třetí periody vkročili Horáci s jasným cílem – smazat náskok soupeře. Tyto plány naznačil hned ve 43. minutě Radim Ferda, tomu ale v tomhle zápase zkrátka nebylo přáno. Mrzet ho to ale nemusí. Když na světelné tabuli svítil čas 45:59, napřáhl ke své obávané střele od modré čáry Antonín Bořuta, přičemž projektil vyslaný z jeho hole div neprotrhl síť za Adamem Beranem 2:2. V dalších minutách hrály oba týmy pečlivě do obrany. Přesto mohl ještě v základní hrací době rozhodnout jihlavský Cachnín, ten ale v samostatném úniku přestřelil.

Šlo se tedy do prodloužení a jelikož ani to o vítězi zápasu nerozhodlo, byly na řadě samostatné nájezdy. Na straně Jihlavy jel jako první Radek Pořízek, který Pavla Jekela překonal střelou nad vyrážečku. To ale bylo ze strany exekutorů Dukly vše. A protože třebíčští střelci předvedli stoprocentní efektivitu, postupně se trefili Lukáš Forman, Daniel Klímek i Matěj Novák, znamenalo to, že druhý bonusový bod míří po právu k bílým hvězdám.

Autor reportáže Pavel Mandát



Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil - HC Dukla Jihlava: První třetinu jsme byli 18 minut jasně lepší, bohužel jsme dali jenom jeden gól. Poslední dvě minuty jsme se snad nedostali z pásma, tam nás Třebíč trochu zatlačila a my jsme okamžitě začali dělat chyby. Nás nejvíc mrzí, že vedeme 2:0 a mohli jsme ten zápas dovést do vítězného konce, i když vedeme, tak ten zápas není hotový v žádném případě. Z naší strany byl ten zápas dobře odehraný, ale přesilovky, měli jsme jich dost. Jak tady trenér soupeře vytýkal střelbu, tak i my naším hráčům. Můžeme střílet z první, ale ještě to zpracujeme, zase něco hledáme. Tak kvalitního gólmana, jako má Třebíč, když nepřekvapíte nějakou střelou z první, nebo tak přesnou, jak dával druhý gól Šik, tak se góly těžko dávají. V tomto jsme byli bohužel slabší a soupeř vyrovnal. Nájezdy, to je pro nás letos bohužel kapitola sama pro sebe. My můžeme Třebíči jen pogratulovat, že dnes vyhrála na nájezdy.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme chtěli přežít začátek zápasu bez inkasované branky, ale bohužel se nedá přežít začátek utkání s nulou, když máte hned v šesté minutě dva vyloučené. Jihlava nás zatlačila, byla lepší. My jsme byli pasivní a skóre 1:0 v první třetině pro nás bylo přívětivé, i když jsme na konci třetiny zahrozili. Od toho jsme se chtěli odrazit ve druhé třetině, a to se dařilo, až na ta vyloučení, těch bylo dnes na můj vkus zkrátka moc. Nejsme na to zvyklí, ale ubránili jsme to a od poloviny druhé třetiny jsme srovnali krok. Vyrovnali jsme a ve třetí třetině už to bylo o tom, jestli půjdeme do střely. To jsme hráčům vyčítali, že jsme odmítli spoustu možností ke střelbě. Ve třetí třetině se ujala střela Bořuty na 2:2 a vyrovnali jsme. V závěru si myslím, jsme měli i trochu víc ze hry, ale skončilo to 2:2. V prodloužení jsme měli tutovku, ale jinak to bylo opatrné. V nájezdech jsme měli dneska šťastnou ruku, tak jak jsme minule při nájezdech doma vyhořeli a netrefili jsme moc hráče, tak jsme dneska měli šťastnou ruku, samozřejmě Pavel Jekel něco pochytal. Vezeme domů dva body a jsme spokojení. Derby pro diváky, kterých dnes z Třebíče přijelo hrozně moc, je pro ně velká věc a jsme rádi, že se mohli s hráči po zápase radovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024