Menu +

Pátá výhra v řadě! Třebíč je kousek od historického momentu

Reportáže
T ř e b í č - Horáci poprvé v sezoně porazili Sokolov za tři body, když o své výhře rozhodli ve druhé třetině. Vítěznou trefu zapsal David Michálek. Vítězství celé základní části už má Horácká Slavia na dosah. Pokud v sobotu urve alespoň jeden bod na ledě Vsetína, ovládne poprvé v historii celou základní část první ligy.
Sdílejte článek
 
49.kolo, středa 22.2.2023
TRE TRE
3:10:0, 2:0, 1:1
SOK SOK
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Bittner (Vodný, Bořuta), 27. D. Michálek (Furch, Vodný), 60. Dočekal (D. Michálek) – 45. Csamangó (Osmík, Vrhel). Rozhodčí: Zubzanda, Mejzlík – Vašíček, Roupec. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1023. Střely na branku: 46:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička, Fajmon – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, D. Michálek, Ferda – Klímek, Malý, I. Sedláček – Pšenička, Mat. Svoboda, Mat. Novák.
HC Baník Sokolov: Cichoň – J. Novák, Weinhold, Baláž, Krutil, Benda, Klejna, Tomek, Rulík – Osmík, Vrhel, Hauser – Csamangó, Helt, Slavík – Chrpa, Kysela, Křemen – Váňa.

Komentář k zápasu

Jeden z nejméně oblíbených soupeřů se ukázal na ledě Horácké Slavie, Sokolov totiž proti Třebíči ztratil v letošní sezóně pouze dva body. Divácky méně atraktivní první třetina nepřinesla změnu ve skóre. Domácí však měli ze hry rozhodně více. Nasvědčovaly tomu i tři přesilové hry a zajímavé šance.

Počátek druhé třetiny byl ve znamení Bílých hvězd, které během pár sekund využily přesilovou hru a kapitán týmu Ladislav Bittner otevřel skóre tohoto utkání. Michal Vodný ho našel před brankovištěm a Bittner povedenou tečí skóroval – 1:0.

Domácí i přes vedení nepovolili tlak a v půlce třetiny se prosadil David Michálek. Při situaci dva na jednoho vzal zodpovědnost na sebe a trefil se neomylně pod horní tyč.

Hosté i přes jisté šance nedokázali prostřelit třebíčskou jedničku a celek z Vysočiny šel do kabin po druhé třetině za příznivého stavu 2:0.

Po pěti minutách po začátku třetí periody ovšem hráči Sokolova vyzráli na Pavla Jekela, když se v mezikruží dobře uvolnil Štěpán Csamangó a snížil na rozdíl jediné branky.

Třebíč si mohla vzít dvoubrankový náskok několikrát zpět, ovšem třetí trefu přidala až v situaci, kdy hrál soupeř bez brankáře. Martin Dočekal zamířil ze středního pásma úspěšně a devět sekund před koncem stvrdil vítězství svého týmu.

Horácká Slavia je po páté výhře v řadě stále první a je kousíček od toho, aby vyhrála celou základní část. V sobotu míří na led Vsetína, a pokud bude bodovat, potěší své fanoušky historickým úspěchem.



Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Sokolov 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Sokolov nepřijel v úplně plné sestavě, ale má široký kádr a sestavil devatenáct lidí do pole. Samozřejmě jsme věděli, že ve čtvrté formaci museli do útoku postavit dva obránce. Pořád jsou to ale hráči, kteří umí bruslit a umí vystřelit. První třetinu jsme, myslím, byli jasně lepší, ale spíš nás to ukolébalo a nedali jsme gól. Herně jsme měli navrch, ale gólově jsme to nevyjádřili. Ve druhé třetině přišel velmi důležitý gól v přesilovce na 1:0 a chvíli potom dal Michy (David Michálek – pozn. red.) na 2:0. Soupeř pak vysunul forčeking, začal víc bruslit... My jsme situace přehrávali a dostali jsme se do problémů. Hráčům jsme říkali, že ve třetí třetině musíme hru zjednodušit, nesmíme hrát takhle komplikovaně, ale myslím si, že jsme stále některé situace přehrávali. Soupeř nám pak ujel, dal gól na 2:1, a bylo z toho drama až do konce. Je pravda, že hostům velice dobře zachytal brankář Cichoň, o něm jsme to věděli, v předchozích utkáních jak s Prostějovem, tak s Jihlavou byl pro Sokolov klíčovým hráčem. Dvakrát jsme ho překonali, ale spoustu věcí ještě pochytal. Závěr se nám povedl, dobře jsme to odbránili a Martin Dočekal vše uklidnil gólem na 3:1. Jsme strašně rádi, že dnes máme tři body. Rozhodně to ale nebyl náš top výkon a vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Dnes bylo hodně vidět, že přehráváme situace a málo střílíme. Chceme hrát přímočaře a hodně se tlačit do brány. Dnes hrál soupeř hodně do obrany, podařilo se nám pár akcí, ze kterých ale góly nepadly a nás to k té komplikované hře a přehrávání situací pak svádělo. Ve třetí třetině byla situace, kdy si první lajna odehrála bago do prázdné brány, ale gól z toho nebyl, a za dvě minuty přijde trest a soupeř sníží. To jsou v zápase okamžiky, které nechcete. Naštěstí jsme to uválčili, ale je třeba se vrátit k naší hře, hrát takový hokej, který hrajeme a chceme hrát. Naši hráči jsou zkušení a ví, o co v závěru základní části hrají. Proto jsme po snížení na 2:1 žádné speciální pokyny nedávali. Mužstvo zpozornělo a závěr jsme odehráli slušně. Podle mě k tomu dramatu vůbec nemělo dojít, ale takový je hokej a jak jsem říkal, nebyl to od nás náš top výkon a zápas byl hodně těžký.

HC Baník Sokolov: Trenéři týmu odmítli zápas hodnotit. :-(

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024