Menu +

Dvě využité přesilovky a další výhra. Horáci loupili v Českých Budějovicích

Reportáže
I druhý přípravný zápas zvládli hokejisté Třebíče na výbornou. Bílé hvězdy tentokrát zavítaly do Českých Budějovic, kde dokázaly zvítězit jasně 4:0. Velkou měrou k tomu přispěly dvě využité přesilovky i trefy obránců. Skórovali David Tureček a Lukáš Forman.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 11.8.2022
CEB CEB
0:40:1, 0:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Michálek (Ferda, Holec), 36. Tureček (M. Svoboda), 40. Forman (M. Svoboda), 51. Novák (Forman). Rozhodčí: Květoň, Kosnar – Jindra, Zika. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1210. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Cinka – Hovorka, Kachyňa, Doudera, Bindulis, Štencel, Remta, Hail – Přikryl, Koláček, Tomeček – Vopelka, Toman, Valský – Strnad, Masopust, Chlubna – Pouzar.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Poizl, Furch, Bořuta, Krejčí, Forman, Tureček, A. Svoboda – Krliš, Bittner, Psota – Vodný, Šilhavý, Holec – Novák, Michálek, Ferda – Bartes, M. Svoboda, Michalčuk.

Komentář k zápasu

První ohrožení branky v utkání přišlo na straně Motoru, když se musel trenérům předvést Cinka. Na druhé straně mohl střílet Remta, kterému ale šanci na poslední chvíli zhatila obrana Třebíče. Valský se šikovně prodral přes posledního beka soupeře a při zakončení byl faulován. Byly z toho dvě minuty pro hosty, Motor početní výhodu však nevyužil. O chvíli později se Mičánovi ukázal Pouzar, ale nic z toho nebylo. V sedmnácté minutě mířil za katr Doudera a Třebíčští přesilovku využili. Po pasu od Ferdy mezi kruhy vypálil David Michálek a Cinka kapituloval.

Již od prvních vteřin druhého dějství se Jihočeši hnali za vyrovnáním. Ke střele se propracoval Kachyňa, na Mičána nevyzrál. Poté se Motor dostával do šancí, které ale většinou nekončily nijak vážnějším zakončením. Téměř v polovině periody putoval na hanbu Bittner, ale Budějovičtí z následného tlaku branku nevytěžili. Faulovali i domácí, konkrétně Pouzar. Hosté přesilovou hru znovu dokázali proměnit, když Cinku z pravé strany překonal David Tureček. Když se schylovalo ke konci, třetiny, na ledě se trochu přiostřilo, když v brankovišti Třebíče uvízl Vopelka. Vznikla mela, po které následovalo oslabení Motoru. Vopelka dostal o dvě trestné minuty navíc. Sedm vteřin před sirénou skórovala Třebíč potřetí, prosadil se Lukáš Forman. Po druhé části svítilo na světelné kostce skóre 0:3.

Budějovice na začátku poslední dvacetiminutovky začaly velkým náporem. Mičán měl plné nohy práce. Při hře ve čtyřech nebezpečně střílel Kachyňa, leč třebíčský brankář se vyznamenal zákrokem pravým betonem. Domácí ale poté špatně střídali. Lukáš Forman poslal přihrávku na zcela volného Matěje Nováka, jenž vyrazil sám na Cinku a uspěl. Tím budějovický tlak otupěl a režii nad utkáním převzal soupeř. Zajímavý pokus na teč od modré vyslal Furch, ale kotouč nikdo nezasáhl. Motor se už na víc nezmohl, a tak s prvoligovou Třebíčí padl 0:4.

Autor reportáže Pavel Mádl



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní zápas nám ukázal další věci, které jsme chtěli vidět. Po celých šedesát minut měli hráči velmi dobrý pohyb. Ve hře se objevovaly věci, které trénujeme, například založení útoku pod tlakem a další věci. Když nás Motor zatlačil, zvládli jsme to obětavou hrou a výsledkem výkonu celého týmu je vítězství a nula vzadu. Ukázali jsme, že můžeme být konkurenceschopní i produktivní, dali jsme pěkné góly… Víme, že je to stále příprava, ale viděli jsme ve hře pozitivní věci a dnes jsme spokojeni. Celý tým jsme po zápase pochválili. V úterý hrajeme poprvé doma a těšíme se na domácí prostředí, domácí atmosféru a naše fanoušky. Věříme, že jich dorazí hodně.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024