Menu +

První čtvrtfinále dopadlo lépe pro Přerov. Rozhodnout muselo až prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Úvodní zápas čtvrtfinálové série Třebíči nevyšel. Horáci na svém ledě podlehli Přerovu poměrem 1:2 v prodloužení. Jediným úspěšným střelcem třebíčské družiny byl Matyáš Svoboda, který svým gólem z 50. minuty poslal zápas do prodloužení. To ale zvládl lépe soupeř. Zítra je od 17:30 hodin na programu odveta.
Sdílejte článek
 
, středa 8.3.2023
TRE TRE
1:2p0:1, 0:0, 1:0 - 0:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 50. M. Svoboda (Malý) – 7. Hrdinka (Březina), 68. Indrák (R. Černý). Rozhodčí: Svoboda, Hucl – Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2213. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Vodička, Poizl, Fajmon – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Vodný – Klímek, Malý, M. Svoboda – Novák, Pšenička, Michalčuk.
HC ZUBR Přerov: Postava – Chroboček, Krisl, Hrdinka, R. Černý, Ševčík, Kudělka, F. Němec – Indrák, Pechanec, Kratochvil – Březina, Süss, Goiš – Doležal, Macuh, Jan Svoboda – Hradil, Ministr, Fencl.

Komentář k zápasu

Třebíčští zahájili první třetinu aktivním hokejem, kdy hned ve třetí minutě využil Matěj Psota chyby jednoho z obránců a jel zcela sám na Michala Postavu, ale zakončení mezi nohy mu nevyšlo. Vzápětí šanci využili Přerovští, kdy se kotouč odrazil do mezikruží přímo na hokejku Františka Hrdinky. Ten neváhal a ihned vystřelil. I přes tlak domácích zůstal stav po první třetině 0:1

Druhá třetina začala tlakem Přerova, který uzamknul domácí v jejich obranném pásmu i přes hru v oslabení. Velkou šanci měl Březina, který chtěl využít špatného výhledu Jekela, který však měl lapačku na správném místě. Tlak hostů však nerozhodil třebíčskou jedničku a domácí svatyně nebyla dotčena kotoučem. Horáci měli šanci na vyrovnání, když Ladislav Bittner dokázal ujet hostujícím obráncům. Svůj bekhendový pokus však proměnit nedokázal.

Do poslední periody vstoupili domácí pod velkým tlakem, když stále prohrávali 0:1. Horáci se hned vrhli do útoku a drželi se dlouhou dobu v útočném pásmu. V polovině poslední třetiny dokázal Matyáš Svoboda zpracovat puk, který mu přiklepnul Jakub Malý zpoza brankoviště a bylo vyrovnáno. Zbytek základní hrací doby se ještě domácí snažili otočit stav utkání. Po šedesáti minutách stav zápasu skončil vyrovnaně a šlo se do prodloužení.

Prodloužení bylo ze začátku pod taktovkou domácího mužstva, které nedokázalo proměnit svoji šanci a k puku se dostali hosté. Zubři měli obrovskou šanci, která nakonec letěla nad rameno Pavla Jekela. O pár okamžiků později se Přerovští dokázali prokličkovat přes obranu a Daniel Indrák určil vítěze tohoto zápasu.



Kamil Pokorný po ČF1 TRE - PRE 1:2pp

Robert Svoboda po ČF1 TRE - PRE 1:2pp



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, v první třetině jsme hráli hodně dobře a vytvářeli jsme si gólové šance. Bohužel jsme z nich ale góly nedali. Celý zápas provázel náš problém, kterým byly přesilové hry. K dispozici jsme jich měli hodně, a naopak od nás, soupeři se podařilo využít hned tu první po šťastném odrazu od našeho bloku. Přesilovkami jsme si dnes vůbec nepomohli. Šli jsme ale za vyrovnáním a ve třetí třetině se nám to, myslím že zaslouženě, povedlo. Prodloužení začali lépe hosté, měli velkou šanci. Pak jsme hru srovnali a šanci jsme měli naopak zase my. Pak vznikla nepřehledná situace, se kterou si hostující hráč dobře poradil a ukončil zápas. Pro nás se nic nemění, věděli jsme, že to bude boj. Chtěl bych poděkovat divákům, kterých přišlo hodně, byli slyšet a zítra je zvu znovu na hokej. My budeme dělat všechno pro to, abychom sérii srovnali na 1:1.

Robert Svoboda – HC Zubr Přerov: Byl to velice těžký zápas, věděli jsme, kam jedeme, že domácí jasně ovládli základní část. Na druhou stranu jsme byli povzbuzeni tím, jak rychle jsme zvládli předkolo a bojovali jsme dnes statečně. Stálo nás to spoustu sil, hlavně ta vyloučení. Nicméně zápas skončil po šedesáti minutách vyrovnaně a v prodloužení po vynikající individuální akci Danyho Indráka jsme rádi, že jsme to tady uhráli. Oslabení jsme měli dnes opravdu moc, říkali jsme si, že si na to musíme dávat pozor, byly tam zbytečnosti... Pak se to hraje na pár lidí, a to je v tempu, ve kterém se tyto zápasy hrají, špatné. Navíc nám stále chybí několik důležitých hráčů, kteří jsou nemocní, takže nemáme velký prostor na náhrady. Naše hra je dobrá, záleží, kolik zítra bude sil, ale řada je na domácích. My se budeme snažit hrát statečně i zítra, protože se hraje na tři vítězství, a kdyby se nám podařil kousek, uhrát tady dvě vítězství, bylo by to vše velmi zajímavé.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024