Menu +

Srovnáno! Dvougólový Dočekal nasměroval Třebíč k důležitému vítězství

Reportáže
Po dvou zápasech čtvrtfinálové série mezi Třebíčí a Přerovem je stav vyrovnaný 1:1. Horáci byli ve druhém zápase od počátku aktivnějším týmem a po zásluze zvítězili. Klíčový stavení kámen vedoucí k třebíčskému vítězství byl položen v první třetině, kdy se dvakrát trefil Martin Dočekal. V prostředním dějství přidal třetí kousek Jakub Malý a bylo prakticky jasno. Zubři sice dokázali pět minut před koncem základní hrací doby korigovat na 1:3, ale to bylo tentokrát z jejich strany vše. Čtvrtfinále pokračuje v neděli a v pondělí dvěma zápasy na ledě Přerova.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 9.3.2023
TRE TRE
3:12:0, 1:0, 0:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Dočekal (Bittner, Forman), 14. Dočekal (Vodný, Bořuta), 31. Malý (Forman, Klímek) – 55. Doležal (Hrdinka, R. Černý). Rozhodčí: Bejček, Cabák – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2204. Střely na branku: 57:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička, Fajmon – Vodný, D. Michálek, Ferda – Dočekal, Bittner, Psota – M. Svoboda, Malý, Klímek – Pšenička, Novák.
HC ZUBR Přerov: Postava – Krisl, Chroboček, R. Černý, Hrdinka, Kudělka, Ševčík, F. Němec – Kratochvil, Pechanec, Indrák – Goiš, Süss, Březina – Jan Svoboda, Macuh, Doležal – Fencl, Ministr, Hradil.

Komentář k zápasu

Stejně jako ve včerejším utkání byla v úvodu aktivnější domácí Horácká Slavia Třebíč. Ani dnes se nehrálo příliš v rukavičkách. V 11. minutě zvýšená agresivita vyeskalovala ve vzájemné vyloučení.

Asi o půl minuty později se kromě počtu vyloučení v zápasu, poprvé měnilo i skóre. Kapitán Ladislav Bittner najížděl s kotoučem z levé strany do útočného pásma a všiml si u druhé tyčky dobře najetého Martina Dočekala, a ten se svoji střelou nemýlil a poprvé v utkání rozjásal dvoutisícové třebíčské publikum.

Třebíč v prvním utkání série nevyužila spoustu přesilových her, i to mohlo být rozhodujícím faktorem včerejšího výsledku. V dnešním utkání se povedlo Horácké Slavii využít hned tu první. Přihrávku Michala Vodného trefil ránou z první opět Martin Dočekal.

Bojovný, urputný hokej, druhá třetina rozhodně nijak nevybočovala z nastaveného trendu. Emoce vřely, a to i díky několika sporným momentům, které se rozhodla dvojice hlavních sudích, přehlédnout.

Ve 31. minutě se z gólu opět radovala domácí Třebíč. Lukáš Forman našel na kruhu Jakuba Malého, jehož přesná a tvrdá rána skončila přesně tam, kde si šikovný třebíčský forward přál, tedy za zády brankáře Postavy.

Přerov hrál opět velice nepříjemný kontaktní hokej, ale ani dnes neměl příliš brankových příležitostí. Až v 55. minutě zdramatizoval utkání Tomáš Doležal, který překonal Jekela z dorážky po střele Hrdinky.

Přerov to ještě zkoušel v šesti bez brankáře a Martin Dočekal byl centimetry od hattricku, ale jeho dalekonosný pokus trefil jen tyč!

Horácká Slavia dnešní utkání zvládla a to hlavně proto, že se jí na hokejky vrátil klid! Skvělí diváci tak mohli oslavit srovnání série, která se teď v neděli přesune do Přerova. My věříme, že dnešní reportáž třebíčského z stadionu, rozhodně, nebyla poslední!

Jaroslav Barvíř po utkání ČF2 TRE - PRE 3:1

Robert Svoboda po utkání ČF2 TRE - PRE 3:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme dnes určitý plán a strategii. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a kluci odvedli po celých šedesát minut skvělou práci. Po celou dobu drželi plán, který jsme nastolili. Myslím si, že jsme od první až do šedesáté minuty měli lepší pohyb a je jen škoda, že jsme nevstřelili víc gólů, protože příležitostí jsme si vytvořili dost. Týmu patří velký dík a jsme rádi, že jsme srovnali sérii. Nakopl nás první gól, ale ani včera jsme neměli špatný vstup do utkání. Dnes nám klid a potřebné sebevědomí, které jsme potřebovali, dodal první gól. Myslím si, že jsme utkání celkově měli pod kontrolou, využili jsme i přesilovky, takže v dnešním zápase vidím hodně pozitiv. Je to play-off a my jsme si dokázali, že tým se nenechá bít, že máme také tvrdé a odolné kluky a že také umíme přitvrdit a musí se s námi počítat. Metr byl, jaký byl, to vůbec nebudeme řešit. Chtěli jsme se hlavně držet našeho plánu, a ten nás dovedl k vítězství. Poděkovat chci divákům, kteří byli skvělí a strašně nám dodávají energii. Věřím, že se s nimi uvidíme i v Přerově a i tam nám vytvoří skvělou atmosféru. Je to pro nás strašně důležité, takováto podpora dodává týmu velkou sílu, když se třeba v určitých fázích daří míň. Děkuji fanouškům za celý tým i klub a věřím, že pár vítězství spolu v letošní sezóně ještě zažijeme. Na zápasy v Přerově se nachystáme, zase zvolíme plán, kterého se budeme chtít držet, a já věřím, že sil máme víc a že to v Přerově potvrdíme a hned v prvním utkání se dostaneme do vedení v této sérii.

Robert Svoboda – HC Zubr Přerov: Propásli jsme první třetinu, což byla velká škoda. Věděli jsme, že domácí nejsou v pohodě, že na ně bude tlak, a ta první třetina v podstatě rozhodla. Pak jsme si něco řekli, že se o to budeme rvát, protože nic nebylo ztracené. Ta slabá aktivita v první třetině nás stála napínavější závěr, eventuálně i úspěch. Udělali jsme pro to všechno, včetně power–play, ale nepovedlo se to. Na druhou stranu musím říct, že musíme zlepšit disciplínu, protože oslabení bylo zase moc a využité domácí přesilovky rozhodly. Někdy je to nešikovnost, někdy smůla, někdy i frustrace, tak jak to bývá. Ale takhle to nejde, protože to vysiluje stále stejné hráče a je to voda na mlýn soupeři. Dalo se čekat, že i domácí přitvrdí, play-off je vrchol sezóny a každý se o to pere. Myslím si, že to nepřekročilo rámec a že tam nebylo nic nebezpečného. I ty potyčky k tomu patří a takhle budou asi hrát všichni. Čekáme, že doma budeme mít takovou fanouškovskou podporu, jaká byla tady. Domácí prostředí je vždycky výhoda, série je otevřená a já doufám, že další zápas budeme úspěšní my, a pak se uvidí.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024