Menu +

SEMIFINÁLE! Třebíč porazila Přerov na jeho ledě i podruhé a čeká ji Zlín

Reportáže
T ř e b í č - Je to tam! Horáci slaví postup do semifinále Chance ligy. Třebíčská družina ovládla i druhý zápas na ledě Přerova, tentokrát 3:2 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil Lukáš Forman, a protože Pavel Jekel nepustil za svá záda ani jeden puk, mohla začít velká třebíčská radost. V semifinále se Třebíč utká se Zlínem. Úvodní zápas série je na programu v sobotu.
Sdílejte článek
 
, pondělí 13.3.2023
PRE PRE
2:3sn0:0, 0:1, 2:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 49. R. Černý (Hrdinka, Březina), 53. Indrák (Krisl, Kratochvil) – 26. Vodný (Malý), 58. D. Michálek (Vodný, Fajmon), rozhodující samostatný nájezd Forman. Rozhodčí: Hucl, Svoboda – Blažek, Polák. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1732. Střely na branku: 52:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Postava – Chroboček, Krisl, Hrdinka, R. Černý, Kudělka, Ševčík, F. Němec – Indrák, Pechanec, Kratochvil – Březina, Macuh, Jan Svoboda – Doležal, Ministr, Süss – Goiš, F. Dvořák, Fencl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička, Fajmon – Vodný, D. Michálek, Ferda – Novák, Bittner, Psota – M. Svoboda, Malý, Klímek – Michalčuk, Pšenička.

Komentář k zápasu

První minuty zápasu přinesly několik šancí na straně Přerova. Ševčík, Goiš ani Tomáš Doležal ale neuspěli. Za Třebíč kontroval Radim Ferda, jeho pokus pokryl připravený Postava. Těsně před koncem úvodní periody ještě vypálil Krisl, avšak ani přerovský rutinér brankové mlčení neprolomil.

Prostřední dějství otevřela možnost Goiše, který na Jekela nevyzrál ani tentokrát. A tak přišel trest. V čase 25:15 ujížděl na Postavu Michal Vodný, jehož zakončení mířilo přesně do horních pater svatyně Zubrů. Odpovědět mohl Jan Svoboda, ten ale z úhlu netrefil odkrytou bránu. V následné přesilovce bílých hvězd všem přerovským fanouškům zatrnulo, když Michal Vodný rozezvučel tyč.

Třetí třetina dlouho nic zajímavého nenabídla. Až v čase 48:20 vypálil Robert Černý, který svou tvrdou bombou odčaroval Pavla Jekela a bylo srovnáno. O další čtyři minuty později už Přerov vedl. V prostoru před bránou se nejlépe zorientoval Daniel Indrák, jenž dorazil kus černé gumy za Jekelova záda. Třebíč poté vrhla všechny síly do útoku, což se jí vyplatilo. Autorem vyrovnávacího gólu byl v čase 57:53 David Michálek.

V prodloužení, které tentokrát trvalo rovných dvacet minut, branka nepadla. Kuriozitou bylo, že oba týmy měly během nastavení výhodu trestného střílení, ve kterých však střelci neuspěli. Na třebíčské straně nevyšel samostatný nájezd Matěji Novákovi, na té přerovské Davidu Březinovi. Rozhodnout tak musela až klasická trestná střílení. V nájezdovém dramatu uspěli Lukáš Forman s Matyášem Svobodou, a protože žádný z exekutorů Přerova nenašel recept na Pavla Jekela, mohla Třebíč slavit zasloužený postup do semifinále.



Kamil Pokorný po ČF4 PRE - TRE 2:3sn



Ohlasy trenérů

Robert Svoboda - HC ZUBR Přerov: Byl to zápas se vším všudy. Hráčům jsme poděkovali za to, že na ledě nechali všechno. Bylo to dramatické, nezabalili to. Dvě minuty nás dělily od vítězství, které by prodloužilo sérii. Troufnu si říct, že v prodloužení jsme ještě stupňovali tlak. To pověstné štěstíčko nám trošku chybělo. S respektem k Třebíči, která vyhrála základní část, můžeme říct, že jsme byli více jak důstojným soupeřem. Ani jeden zápas nebyl jasný. Musíme to přijmout tak, jak to je. Třikrát nás porazili a jdou dál. Samozřejmě nás to mrzí, ale s předvedenými výkony musí být spokojenost. Teď se to hodnotí špatně, ale není žádná ostuda vypadnout takhle s Třebíčí ve čtvrtfinále.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní zápas se moc nevymykal těm předešlým. Soupeř se snažil hrát jednoduše do útočného pásma, hodně forčekoval. My jsme hráli výborně organizovaně v obraně. Domácí měli opticky tlak, ale my jsme vyráželi k rychlým protiútokům, párkrát jsme se usadili v útočném pásmu a měli jsme také své šance. Nakonec jsme jednu proměnili, šli jsme do vedení 1:0. V poslední třetině bohužel přišly z naší strany fauly a soupeř využil přesilovky, otočil zápas. Jak už se ale tenhle tým prezentuje, nic nebalí pře šedesátou minutou, tak jsme dvě minuty před třetí sirénou vyrovnali. Obraz hry se moc nezměnil ani v prodloužení, šli jsme v něm do brejku, měli jsme i výhodu trestného střílení, které jsme nedali. Tu samou možnost měl i soupeř, Pavel Jekel ji výborně chytil. Pak už to bylo takové třebíčské Nagano. Trefili jsme dva střelce, Pavel Jekel nás výborně podržel, nepustil ani jeden nájezd. Mě nezbývá, než před klukama smeknout, poděkovat jim a jsem na ně strašně pyšný. Jedním dechem ale dodávám, že respekt u mě má i soupeř, který hrál velice dobře. V prodloužení jsme se nechtěli dostat pod nějaký velký tlak, měli jsme to na dlouhou stranu, jako ve druhé třetině, těžko se střídá. Myslím si, že jsme to docela ustáli, i když závary tam byly, ale ty byly i na druhé straně. V závěru pak už obě mužstva sázela na penalty. Nám vyšly, a jsme za to hrozně rádi. O nájezd si Lukáš Forman řekl sám a velkou radost mám z Matyáše Svobody, který mi řekl, že i on si věří, a moje odpověď byla, že i já mu věřím. Provedl to brilantně. Všichni dát gól nemůžou a já si vážím všech, kteří jeli a vzali na sebe tu zodpovědnost. Pavel Jekel je na to vzadu sám, ale zvládl to parádně.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024