Menu +

Herně lepší Třebíč neproměňovala šance, pokazila závěr a se Znojmem nakonec padla

Reportáže
T ř e b í č - Ani po třetím přípravném utkání se hokejisté Horácké Slavie nemohli radovat z vítězství. Přesto, že v zápase se Znojmem opět nehráli v nejsilnější sestavě, byli více, než dvě třetiny lepším týmem. O tom svědčí i počet přesilovek, kterých si aktivně hrající bílé hvězdy vynutili sedm. Jenže z nich využili jen jedinou a na tu hosté dokázali rychle reagovat vyrovnáním na 2:2. Závěr utkání se domácím vůbec nepovedl a Orli to potrestali šťastnou třetí brankou, vítězství pak pečetili v power -play, kdy domácím vůbec nevyšla rozehrávka po buly ve středovém kruhu. Více, než osm stovek diváků pobavilo vystoupení hostujícího zřejmě přemotivovaného Šťovíčka, který po jednom z rozhodnutí arbitrů vhodil na ledovou plochu z trestné lavice ručník a utkání pro něj skončilo. Další přípravný duel čeká Třebíčské ve čtvrtek 17.8., kdy zajíždí na led pardubického béčka.
Sdílejte článek
 
, úterý 15.8.2023
TRE TRE
2:41:0, 0:0, 1:4
ZNO ZNO
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Bittner (Psota), 58. Psota – 50. Svoboda (Jenáček, Zukal), 58. Karlsson (Matuš), 60. Matuš (Karlsson), 60. Sklenář. Rozhodčí: Grygera, Kohoutek, Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 2:6, navíc Šťovíček (ZNO) OT do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 811. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Baláž, Kovář, Poizl, Vašíček, Vodička, Svoboda Adam, Dolníček – Dočekal, Bittner, Psota, Frömel, Svoboda Matěj, Ferda, Berka, Vodný, Stehlík, Michalčuk, Svoboda Matyáš, Jouza.
Orli Znojmo: Altrichter – Bartko, Tejnor, Stránský, Remta, Zukal, Jenáček, Fajmon – Svoboda, Hruška, Sklenář, Špaček, Šťovíček, Adámek, Karlsson, Matuš, Sedláček, Cakl, Beránek, Masař.

Komentář k zápasu

Stejně jako v minulém klání, tak i tentokráte šla Horácká Slavia rychle do vedení. Už v první minutě si za brankou soupeře skvěle počínal Matěj Psota, který vybídl skvěle najetého Ladislava Bittnera a třebíčský ostrostřelec se nemýlil. Domácí navíc mohli své vedení ještě navýšit, ale nepodařilo se jim v úvodní periodě využít ani jednu z přesilových her.

Ve druhé třetině zahrozil ze strany hostů Petr Beránek, ale sám tváří v tvář třebíčskému gólmanovi neuspěl. Navýšit náskok mohli v oslabení Radim Ferda s Markem Berkou, ale na strážce svatyně Orlů si nepřišli a skóre tedy bylo po čtyřiceti minutách stále 1:0.

Na lámání chleba došlo až v poslední třetině. Nejprve v padesáté minutě vyrovnal Tomáš Svoboda, který z úhlu pálil přesně do rohu Mičánovy klece a začínalo se znovu.

Necelé tři minuty před koncem si však svěřenci Kamila Pokorného svůj náskok vzali zpět. Matěj Psota skvěle zpracoval přihrávku, najel si na hranici kruhu a skvěle umístil kotouč do teploměru znojemského gólmana.

Pak se ale opět děly věci. Hosté po půl minutě od vedoucího gólu Třebíče prchli do přečíslení a Anton Karlsson opět upravil na vyrovnaný stav. Devatenáct sekund před koncem základní hrací doby kompletně otočil vývoj zápasu Radim Matuš, který změnil směr střeli svého spoluhráče a Orli vedli 2:3. Na konečných 2:4 upravil střelou do prázdné klece Dominik Sklenář.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč:

Vždy se hraje na výsledek, každý sportovec chce vyhrávat, ale samozřejmě hlavně sledujeme způsob hry, jak se hráči prezentují individuálně. Po odehraných zápasech musím přiznat, že někteří hráči musí přidat a čekáme od nich víc. V dnešním zápase to bylo vidět, i když jsme první třetinu odehráli slušně, šli do vedení, tak ve druhé třetině jsme byli pod tlakem, prohrávali jsme osobní souboje. Ve třetí třetině, která byla vyrovnaná, jsme využili jednu z mnoha přesilovek. Myslím, že tam byla cesta k lepšímu výsledku - přes přesilovky. Nemyslím si, že by třeba první lajna hrála špatně, ale koncovka nebyla z naší strany ideální, a i přestože jsme šli do vedení 2:1, tak jsme výsledek ztratili v závěru. Je to o koncentraci a zodpovědnosti hráčů, takovéhle poučení není příjemné, ale přišlo to už v přípravě a zaplaťpánbůh za to. Je to škoda, ale tenhle zápas nám zase něco ukázal. Potřebujeme dostat zpátky do hry zraněné a nemocné hráče, kterých je dost, přičemž jsou na svých postech pro nás hodně důležití.

Na lavičce se objevil mladý brankář Ondřej Málek. Byl připravený jako dvojka, trénuje s námi, protože máme Pavla Jekela mimo sestavu. Je to odchovanec klubu, zaslouží si to, pracuje dobře v juniorce.

Jiří Beroun - HC LERAM Orli Znojmo:

Na to, že to byl přípravný zápas, tak tempo nebylo zlé, ale byla tam spousta chyb v obranném pásmu. Chtělo to lepší rozebírání soupeře, ale jinak s výsledkem jsme spokojení. Trošku nám chyběla disciplína, plus zápasy tady bývají vyhecované. My se tím nesmíme nechat strhnout, musíme na tom zapracovat. Gólman nám výborně zachytal. Pak to bylo o tom, že jsme zápas v posledních minutách převážili na naši stranu.

Co se týče výkonu Antona Karlssona, původně jsem ani nechtěl, aby hrál, protože přiletěl včera večer, takže je jasné, že na ledě byl minimálně. Proto nechodil ani na přesilovky. Mně přišlo, že si v útoku sedli a myslím si, že jeho hokej bude růst a bude to jeden ze základních stavebních kamenů našeho týmu.

V soutěži jako takové se chceme co nejrychleji rozkoukat a být důstojným soupeřem všem týmům. Chceme hrát aktivní hokej pro diváky, doufám, že se budeme pohybovat někde ve středu tabulky a prokoušeme se do play off.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024