Menu +

Bezgólová premiéra, Vsetín rozhodl v první třetině

Reportáže
T ř e b í č - Hned v prvním utkání sezóny 2023 -24 narazili hokejisté Horácké Slavie na těžkého soupeře, finalistu minulého ročníku - Vsetín. Hosté měli o motivaci navíc, protože v Třebíči se jim povedlo vyhrát naposledy v roce 2019. Vsetínští otevřeli skóre ve čtrnácté minutě, kdy využil Přesilovou hru Jakub Ďurkáč po pěkné kombinaci a druhý gól dal po poměrně šťastném odrazu před prázdnou bránu osm vteřin před první sirénou Matyáš Dědek. Třebíčští ve druhé třetině zvýšili obrátky, ale ztroskotávali především na vlastní nervozitě a mnohdy až příliš složité hře. Vstřelit branku se jim nepovedlo ani v závěrečném tlaku. K druhému utkání zajíždí bílé hvězdy v sobotu na led Pardubic B do Chrudimi.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 13.9.2023
TRE TRE
0:20:2, 0:0, 0:0
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13:08 Ďurkáč (Jonák, Rob; 5/4), 19:52 Dědek (Hrňa, Půček; 5/5). Rozhodčí: Květoň, Jaroš – Maňák, Pěkný. Diváci: 953. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:22 (6:13, 9:6, 10:3). Zblokované střely: 7:5. Vhazování: 34:37. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Pakarinen – Bořuta, Furch, Štebih, Baláž, Poizl, Vodička – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Malý, Maty. Svoboda – Berka, Horváth, Frömel – Michalčuk, Michálek, Stehlík.
VHK Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana, Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Š. Jenáček, Petrovický – Jonák, Bērziņš, Rob – Půček, Dědek, Hrňa – Kratochvil, Jandus, Vávra – Kern, Vaňo.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu přinesla vyrovaný boj. Obě strany hrály spíše opatrnější hokej ve snaze neudělat chybu, která by pomohla soupeři k vedení. V šesté minutě dostali domácí možnost přesilové hry, ale nenaložili s ní dobře. To hosté byli v minutě čtrnácté úspěšnější a Jakub Ďurkáč je poslal do vedení 1:0.

Druhá přesilová hra Třebíče byla sehrána o poznání lépe, kvalitními střelami se prezentovali Štebih nebo Bořuta, jenže v sítě neskončila žádná z nich.

Hosté podruhé udeřili osm vteřin před koncem první periody. Po šťastném odrazu puku měl jednoduchou práci zakončující Matyáš Dědek.

Ve druhé třetině domácí přidali, vědomi si náskoku hostů. Bohužel některé akce byly až příliš složité, nebo na hokejkách Červenobílých nebyla dostatečná jistota.

Po brankách volaly především šance Martina Dočekala, Berky, či nebezpečná střela Bořuty, která ale skončila na vyrážečce pozorného Žukova.

Třetí část se nesla v podobném duchu. Domácí hokejisté se snažili o vstřelení branky, která by vlila jim i divákům novou krev do žil. Jenže to se ne a ne podařit. Brankou neskončilo ani přečíslení tří na jednoho.

V závěru zápasu se domácí odhodlali k power – play znásobenou oslabením Vsetína. Jenže to ukončilo vyloučení domácího hráče a zbytek hrací doby už hosté zkušeně uhlídali.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině jsme byli pohlceni nervozitou, začátkem soutěže a domácím publikem, které jsme nechtěli zklamat. Můžeme si stokrát říkat, že to tak nebude, ale vše se ukáže až na ledě. Hlavně když před vámi stojí takto silný soupeř jako je Vsetín. Ten toho dokázal velmi dobře využít, a to hned v první třetině, kde využili přesilovku. Klukům jsme v šatně během pauzy řekli, ať ze sebe to závaží shodí, že teď již není možné nic ztratit, pouze získat. Také to poté tak vypadalo. Co se týká zbytku zápasu, tak už jsme hráli lépe, z kluků opadla nervozita, předvedli velmi slušný hokej. Bohužel se objevil náš neduh z přípravy, a to koncovka a efektivita. I přes šance v přesilovkách jsme nedokázali vstřelit ani jednu branku. Klukům ovšem nemám co vyčítat, stál proti nám finalista loňského ročníku, na ledě si to všichni odpracovali. Dnes se na soupisce neobjevil Lukáš Kříž kvůli zranění a Radim Ferda si dneska odpykával trest z minulé sezóny, kdy byl v posledním semifinálovém zápase proti Zlínu vyloučen do konce utkání. Musím ovšem smeknout klobouk před Davidem Michálkem a Danielem Poizlem, kteří by za normálních situací, kdybychom měli zdravé všechny hráče, ani nenastoupili.

Luboš Rob - VHK ROBE Vsetín: První zápas byl pro nás velmi těžký. Postavil se proti nám velmi silný soupeř, který v minulé sezóně dokázal vyhrát tabulku základní části. Zápas proti Třebíči je vždy velmi záživný, neboť proti sobě hrají dva favorité, kteří si nenechají nic líbit. Rozhodující byla pro nás první perioda, kdy jsme se dokázali dostat do vedení a po zbytek zápasu jsme dokázali velmi dobře bránit. V druhé třetině jsme trošku ustoupili ze svého systému, kdy jsme Třebíč nechali jít do přesilovek. Soutěž je teprve na začátku, takže z dnešního utkání nelze dělat finální rozhodnutí, ale jako každý rok, tak i tento máme ambice na postup do Tipsport extraligy. Celá liga šla svojí úrovní velmi nahoru, a tím nám v této cestě stojí plno soupeřů, kteří mají kvalitní mužstvo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024