Menu +

Ze zápasu s Porubou bereme velmi cenný a tvrdě vydřený bod

Reportáže
T ř e b í č - Někdy i lepší tým prohraje, říká jedno přísloví. Ne, že by Třebíčští Porubu nějak válcovali, ale byli aktivnějším týmem. Jen v první třetině měli hned několik výborných šancí, Poruba až do závěrečné pětiminutovky téměř nehrozila. Jenže pak dvakrát udeřila a domácí měli v kabině o čem přemýšlet. Snížení na 1:2 zařídil parádní a drzou akcí štírek Radim Ferda na začátku druhé třetiny. I nadále byli Třebíčští útočnější a aktivnější tým, jenže naráželi na výborného Dolejše v brance Poruby nebo na pozornou a agresivní obranu předbrankového prostoru hostů. Ti znovu odskočili na rozdíl dvou branek v samém závěru druhé třetiny, když se krásně trefil Gřeš. Třebíčští ale nesložili zbraně a v 54. minutě dával na 2:3 Michal Vodný, když dorážel pokus Jakuba Malého. V závěru třetí třetiny ještě zaúřadovali rozhodčí, když nejprve vyloučili domácího obránce a se šancemi na bodový zisk už to vypadalo všelijak. Jenže vzápětí se nechal vyloučit hostující Doudera a domácí šli do risku power - play. Tu v závěru znásobili odvoláním brankáře a v poslední sekundě přece jen vyrovnal pohotový Michal Vodný. V prodloužení byli domácí znovu aktivnější, měli více ze hry, vynutili si i přesilovku, dali i branku, kterou však arbitři neuznali pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti. A opět Michal Vodný unikl do samostatného nájezdu. Dolejš byl ale úspěšný. Hosté pak dokázali sehrát parádní kombinaci a v čase 64:49 rozhodli o zisku druhého bodu.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 20.9.2023
TRE TRE
3:4p0:2, 1:1, 2:0 – 0:1
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 26:49 Ferda (Vodný; 5/5), 53:54 Vodný (Malý, Ferda; 5/5), 59:59 Vodný (Bittner, Štebih; 5/4) – 15:10 Vachovec (Klímek; 5/5), 19:50 Tvrdoň (Střondala, Doudera; 5/5), 37:33 Gřeš (5/5), 64:50 Šoustal (Střondala; 3/3). Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Jindra, Beneš. Diváci: 811. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:24 (12:9, 6:8, 15:5). Zblokované střely: 11:5. Vhazování: 40:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Stehlík, Štebih, Baláž, Kříž, Vodička – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Frömel, Malý, Berka – Stehlík, Maty. Svoboda, Matěj Svoboda.
HC RT TORAX Poruba: Dolejš – A. Sedlák, L. Doudera, Gutwald, Klimíček, Lemcke, Pohl, A. Adamec, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Razgals, Berisha, O. Šedivý – Klímek, Vachovec, Gřeš – Häring, Brodek.

Komentář k zápasu

První třetina se nesla v takovém opatrném duchu, zpočátku bez větších příležitostí. Nic na tom nezměnila ani početní výhoda domácí Horácké Slavie. K vidění bylo hodně nahazovaných kotoučů, se kterými neměl hostující Dolejš v bráně problémy.

Skóre otevřela v 16. minutě akce, kdy Klimek zavezl kotouč za domácí branku a našel před ní Michala Vachovce. Napoprvé Mičán ještě zasáhl, na dorážku už byl krátký. Poruba vedla.

Ke konci třetiny dostala i Poruba šanci zahrát si přesilovou hru. Vytvořila si pár dobrých střeleckých příležitostí, nicméně to už vypadalo, že se skóre nepohne. Nicméně hosté pak využili zaváhání jednoho z domácích při výhozu, ke kotouči se dostal Střondala, nahrál mezi kruhy Marku Tvrdoňovi, a ten stanovil přesnou střelou skóre první třetiny na 0:2.

Proslov třebíčských trenérů v kabině evidentně zabral, protože do prostřední třetiny Třebíč doslova vlétla. Na branku létaly kotouče zleva, zprava. Po celý zápas tomu ale chybělo něco opravdu důležitého – clonící, nebo dorážející hráč před brankou Poruby. Zkušený gólman hostů vše viděl a v klidu chytal.

Ve 27. minutě se to domácím přeci jen povedlo! Po vhazování se za kotoučem za branku vydal Radim Ferda, natlačil se, svým buldočím stylem, před brankáře a skóroval!

Ovšem přišla 38. minuta a bylo to znovu o dvě branky. Bohužel i třetí porubská branka padla po hrubce v domácí rozehrávce. Ve střední třetině zachytil rozehrávku Horácké Slavie Tomáš Gřeš, prosmýkl se mezi bránícími hráči a vymetl horní roh branky brankáře Mičána.

V závěrečné třetině to byla opět Třebíč, která diktovala tempo hry. Odměnou za aktivitu byla dvojnásobná přesilová hra trvající téměř minutu. S tou si ale Horácká Slavia vůbec neporadila dobře, dalo by se až říci, že ji promarnila. Jednoduché střely bez clonících hráčů, to tak zkušeného gólmana, jakým Dolejš je, nemůže rozhodit.

V 54. minutě pro Třebíč svitla naděje na bodový zisk. Po střele Jakuba Malého se před brankáře dobře natlačil Michal Vodný a dorážkou snížil na 2:3.

O tom, že Třebíč se nikdy nevzdává už ví asi každý tým! Dnes se o tom přesvědčila i Poruba. Desetinu vteřiny před závěrečnou sirénou se povedlo v závaru dostat kotouč do branky Michalu Vodnému a v KHNP Areně bylo veselo!

Nastalo prodloužení a v něm byl Třebíči odepřen možná regulérní gól. Po útočné akci byl obráncem natlačen na brankáře Radim Ferda, následně dorážel Jakub Malý a dal branku. Tu ale rozhodčí neuznal.

Svoje galapředstavení pak mohl o chvíli později uzavřít rozhodující trefou také Michal Vodný. Ten ve středním pásmu vybojoval puk a mířil sám na brankáře. Dolejš byl ale tentokrát úspěšnější.

Svoji velkou šanci měla i Poruba a ta ji využila. Střondala poslal mezi tři hráče z mezikruží krásný pas pro Tomáše Šoustala, a ten předvedl povedenou stahovačku, kterou rozhodl, že druhý, bonusový bod odcestuje do Ostravy.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: V dnešním zápase byla opět první třetina klíčová, a z naší strany nebyla vůbec dobrá. Věděli jsme, že nás bude Poruba dostávat pod tlak. Chtěli jsme tyto nátlakové situace hrát jednoduše, tak jak jsme zvyklí, ale dělali jsme všechno přesně naopak. První třetinu jsme prohráli o dvě branky, myslím, že i zaslouženě. Po první části jsme museli v kabině i trošku zvýšit hlas, což se poté projevilo, kdy jsme v druhé periodě měli lepší pohyb a puk nám více držel na hokejkách. Ovšem podle statistiky jsme v té třetině měli pouze tři střely na bránu, to je hodně špatné. Do závěrečné části hry jsme šli s tím, že chceme dát co nejdříve kontaktní branku, což se nám nedařilo. Bohužel nám ani přesilovka pět na tři nepomohla k dotlačení kotouče za brankovou čáru. V závěru hry nás pak podržel nad vodou Michal Vodný, který dokázal snížit náskok soupeře o jednu branku a vteřinu před koncem vyrovnal skóre. V prodloužení jsme měli dost šancí, které se nám nepodařilo proměnit, a soupeř deset sekund před koncem dokázal překonat Honzu Mičána, a tím si z našeho ledu odnáší dva body. My ovšem neztrácíme hlavu a jdeme dál. Jsme rádi i za ten jeden bod, který jsme dokázali urvat. Závěrem bych chtěl moc poděkovat fanouškům, kteří nás hnali pořád dopředu.

Jiří Režnar - HC RT TORAX Poruba: Už jsme se pomalu radovali ze zisku tří bodů, kdy v poslední sekundě dokázali domácí vyrovnat. Pokud si pamatuji dobře, tak v minulé sezóně jsme zde nezískali ani bod, takže zisk dnešních dvou bodů nás velmi těší. Doufali jsme, že domů povezeme všechny body. V Třebíči se vždy těžko vyhrávalo a velmi těžce se vyhrávat bude. V poslední sekundě se více radovali domácí, na konci zase my. Je to prostě hokej, tohle se děje běžně. Ráno jsme si nakoukali jejich zápas proti Pardubicím a připravili jsme se na ně. Většinu situací z Pardubic domácí opakovali i zde, takže jsme věděli, jak proti jejich systému máme hrát. Celkově byl dnešní zápas i přes naši připravenost pouze o malých chybách, které udělali jak domácí, tak i my. Hráči obou týmů podali výborný výkon, hlavně pak naši v prodloužení.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024