Menu +

První prohra venku, jedna branka ve Zlíně na body nestačila

Reportáže
T ř e b í č - K repríze loňského semifinále zavedl los hráče Horácké Slavie na led Zlína, který v posledních zápasech chytil velmi dobrou formu. Domácí šli do vedení v šesté minutě brankou Sedláčka, ale na druhou branku museli Berani čekat až do minuty sedmačtyřicáté, v níž využil přesilovku Salonen. Bílé hvězdy odpověděly v čase 49:52, kdy Hufa prostřelil už po třech sekundách přesilovky Bittner. Třebíčští sáhli v závěru k risku hry bez brankáře, ale tu potrestal deset vteřin před třetí sirénou Novák. Červenobílí odehráli výbornou partii na ledě favorita v čele s vynikajícím Janem Mičánem v brance.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 4.10.2023
ZLN ZLN
3:11:0, 0:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 06:42 Sedláček (Salmio; 5/5), 46:27 Salonen (Šlahař; 5/4), 59:50 Novák (Salmio, Huf; 5/5) – 49:53 Bittner (Bořuta; 5/4). Rozhodčí: Cabák, Mejzlík – Mikšík, Peluha. Diváci: 2784. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 36:22 (11:10, 15:5, 10:7). Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 28:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
PSG Zlín: Huf – Hrbas, Salonen, Čáp, M. Novotný, Zbořil, Suhrada, Talafa – Paukku, Werbik, Salmio – M. Lang, Kindl, Šlahař – Süss, Vlach, Novák – P. Sedláček, Gago, Köhler.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, J. Stehlík, Poizl – Dočekal, Bittner, Ferda – Vodný, Malý, Michalčuk – Matyáš Svoboda, Michálek, Frömel – Matěj Svoboda, Berka, L. Stehlík.

Komentář k zápasu

Do první velké šance zápasu se probojoval zlínský Werbik, který najížděl z levé strany na Jana Mičána zcela osamocen, třebíčský maskovaný muž ho však dokázal vychytat. Totož platilo o dalším samostatném úniku v podání Mikuláše Zbořila. I tentokrát byl Jan Mičán tváří v tvář úspěšnější. Z následné protiakce zahrozil Matěj Svoboda, ovšem Daniel Huf vytasil proti Svobodově zakončení pohotový zákrok betonem. První změna skóre (a na dlouho poslední) přišla v sedmé minutě. Chybnou rozehrávku Horáků vystihl Fin ve zlínských službách Mikko Salmio, jenž nahrál Pavlu Sedláčkovi, který z mezikruží zamířil přesně k tyči. 1:0 Srovnat stav zápasu mohl ještě před odchodem do kabin Bittner, jenže projektil vyslaný z hole třebíčského snajpra minul zařízení.

Na počátku druhé periody zahrozil opět Werbik - člen elitní zlínské formace mířil dobře, avšak Jan Mičán předvedl ještě lepší semafor a zamezil tak téměř jistému gólu. Další úspěšné zákroky si Mičán připsal proti střelám Čápa, Langa nebo Denise Kindla. Na druhé straně otestoval Hufovu pozornost Dočekal. Bez úspěchu.

Stav 1:0 pro Zlín vydržel až do 47. minuty. V ní měli Berani k dispozici přesilovou hru a v jejím závěru napřáhl z hranice kruhů Aleksi Salonen, jehož bomba byla zkrátka nechytatelná. 2:0 Třebíč ale nesložila zbraně. O tři minuty později měli výhodu přesilovky pro změnu Horáci a i oni dokázali benefit jednoho muže v poli využít. Střílenou přihrávku Antonína Bořuty uklidil do sítě přesnou tečí Ladislav Bittner. 2:1 Definitivně pojistit zlínské vítězství mohl dvě minuty před koncem Šlahař - proti jeho zakončení se ale bravurně přemístil Mičán a udržel třebíčské akcie nad vodou. Následoval poslední pokus o vyrovnání, kterého chtěli bílé hvězdy dosáhnout při hře bez brankáře. Neuspěly. Naopak pojistku na zlínské vítězství přidal trefou do opuštěné brány Martin Novák. 3:1 Bez ohledu na to se Horáci nemají za co stydět. Na horkém zlínském ledě předvedli slušný výkon.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme dobrý pohyb i hru na puku. Jednou zpětnou přihrávkou jsme domácím darovali vedoucí gól. Jinak jsme první třetinu odehráli velice dobře a možná jsme byli i mírně lepší. Od toho jsme se chtěli odrazit k další hře. V takovýchto zápasech si potřebujete pomoct přesilovkou, ale ty nám dnes nešly, nebo jsme se o ně připravili naším faulem. To se na nás trochu podepsalo ve hře pět na pět a ve třetí třetině jsme inkasovali na 2:0. Sice jsme rychle využili přesilovku, snad jedinou, která se nám podařila. Snížili jsme a vrátili se do zápasu. Chtěli jsme vyrovnat, ale chvílemi to od nás bylo křečovité, možná z přemíry snahy a vyrovnat se nám nepovedlo. Zkoušeli jsme různé varianty včetně power-play, která nám nevyšla a dostali jsme v ní třetí gól. Každopádně proti nám stál dnes velice silný soupeř hlavně v soubojích a v defenzivě. Tam jsme se prosazovali těžko a stálo nás to dost sil. Kluci ale nic nevypustili, makali, dřeli, v tomto jim dnes nemůžeme nic vyčíst. Bohužel to však na body nestačilo. Hlavy ale nevěšíme a budeme se připravovat na sobotní utkání s Frýdkem–Místkem.

Petr Leška - Berani Zlín: Máme za sebou těžký zápas. Třebíč hrála velice dobře do obrany, což je jejich typický styl. Těžko se nám proti nim prosazovalo, ale nakonec jsme to zvládli a jsme rádi za tři body. Mikko Salmio vypadal velice dobře, na to, že hrál první soutěžní zápas od března. Počínaje čtvrtkem se začneme připravovat na sobotní derby proti Vsetínu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024