Menu +

Nepříjemná farma Třince na Třebíč nestačila, tři body získává HST

Reportáže
T ř e b í č - Soupeř z Frýdku - Místku okupoval před utkáním poslední místo tabulky a tak mnoho fanoušků očekávalo jednoznačný průběh zápasu. Jenže hosté mají ve svém středu velmi zkušené hráče a celý tým Slezanů se ukázal jako jeden z nejnepříjemnějších soupeřů, možná vůbec nejlepší, jaký dosud v této sezóně v Třebíči nastoupil. Skóre zápasu otevřel v osmé minutě kapitán HST Ladislav Bittner a ve dvacáté čtvrté zvyšoval na 2:0 Marek Berka. Jenže o dvě minuty později překonal dnes opět výtečného Jana Mičána velezkušený Vladimír Svačina. Hosty tato branka nakopla a po zbytek druhé periody byli lepším týmem. Na 2:2 srovnával po velkém tlaku rysů Macháček. Třebíčská lavička provedla do třetí třetiny několik změn v sestavě a ty přinesly své ovoce. Hosté přestali stíhat, začali faulovat a jednu z přesilových her využil po zbytečném faulu Patrika Urbance a poslal svůj tým do vedení agilní Šimon Frömel. V power play pak pojistil vítězství domácích Martin Dočekal trefou do prázdné branky. K dalšímu utkání zajíždí Horácká Slavia v pondělí do Kolína a doma se opět představí ve středu v souboji s našlapaným týmem Prostějova.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 7.10.2023
TRE TRE
4:21:0, 1:2, 2:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 07:30 Bittner (Dočekal, Furch; 5/5), 23:16 Berka (Frömel, Kříž; 5/5), 54:49 Frömel (Berka, Štebih; 5/4), 57:38 Dočekal (Ferda; 5/5) – 25:33 Svačina (Hudeček, Doktor; 5/5), 34:25 Macháček (Matěj, Výtisk; 5/5). Rozhodčí: Horák, Grygera – Zídek, Roischel. Diváci: 929. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:24 (11:9, 15:10, 13:5). Zblokované střely: 13:12. Vhazování: 44:36. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Furch, Bořuta, Vodička, Štebih, J. Stehlík, Kříž, Poizl – Ferda, Bittner, Dočekal – Michalčuk, Malý, Vodný – Frömel, Michálek, Maty. Svoboda – L. Stehlík, Berka, Matěj Svoboda.
HC Frýdek-Místek: Mokry – Haman, Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Š. Havránek, D. Kowalczyk, Homola – Svačina, Hudeček, Doktor – Ramik, R. Veselý, Haas – Šuhaj, Toman, Cedzo – Matěj, Macháček, Geidl.

Komentář k zápasu

První příležitost ke vstřelení branky měli Rysi, kteří dostali šanci díky faulu domácích. Frýdek-Místek však svou příležitost nezužitkoval a Třebíč trestala. Odražený kotouč po střele Michala Furcha si v mezikruží našel třebíčský kapitán Ladislav Bittner, který mířil přesně mimo dosah vyrážečky Mokryho. Bílé hvězdy mohly své vedení ještě navýšit, ale ani ony se v početní převaze neprosadily.

Domácí to však mrzet nemuselo, jelikož na startu druhé periody unikli do dvoubrankového trháku. Šimon Frömel pelášil do přečíslení a v praví čas poslal přes šířku poloviny kluziště pas na dojíždějícího Marka Berku, který nasměroval kotouč do odkryté klece.

Zanedlouho bylo ovšem sníženo. Jan Hudeček poslal do úniku zkušeného Vladimíra Svačinu, který pálil přesně do levého horního rohu Mičánovy branky. A Rysi dokonce vyrovnali. Rána Matěje Pavla se sice ještě odrazila od skrumáže těl do mezikruží, ale odtud už si se střeleckým pokusem poradil Štěpán Macháček a začínalo se od znova.

Pak se hra přelévala ze strany na stranu. Nejprve se Havránek prokličkoval až k Mičánovi, ale ten fantastickým zákrokem zneškodnil jeho pokus. Na druhé straně David Michálek se svou kličkou do forhendu také nedokázal změnit nerozhodné skóre.

Rozseknutí celého zápasu přišlo až v závěru základní hrací doby. Šimon Frömel si jako první našel odražený pokus Mihy Štebiha a v pětapadesáté minutě vrátil domácím vedení. Na konečných 4:2 upravil trefou do odkryté klece Martin Dočekal.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Bylo to dnes strašně těžké utkání. Soupeři patří velký respekt za jeho výkony, které dneska předvedl. Z pohledu fanouška je to sice takový jednoduchý zápas, kde bychom měli s přehledem vyhrát. Našemu týmu jsme už před začátkem utkání kladli na srdce, že to tak nebude. Mají velmi silné hokejisty a podobný start sezóny se může stát každému. První třetinu jsme sice vyhráli, ale výkony tomu neodpovídaly. Ve druhé třetině jsme dokázali zvýšit skóre o dvě branky a místo klidného hraní jsme se nechali unést. Soupeř vytáhnul všechen arsenál, který měl k dispozici, a dokázal vyrovnat. Během druhé přestávky jsme museli uklidnit hráče v kabině, aby zvedli hlavu a šli do toho naplno a věřili sami v sebe. V poslední periodě jsme dostali Frýdek-Místek pod obrovský tlak, dokázali jsme si vynutit i dost přesilovek, které sice nešly podle našich představ, ale v závěru jsme jednu dokázali využít, a tím rozhodnout celý zápas.

Martin Janeček - HC Frýdek-Místek: S výkonem našeho týmu jsem spokojený. Už třetí zápas po sobě jsem hráli velmi dobře, ale vždy nám něco chybí, abychom to dotáhli do zdárného konce. Minule jsme měli problém s koncovkou, dneska to byla jednoznačně disciplína. Ve třetí třetině jsme měli zbytečně mnoho útočných faulů, a tím jsme dali domácím velkou výhodu. Byla to jen otázka času, kdy ji dokáží využít. Třebíčské přesilovky jsou v této soutěži proslulé svojí úspěšností, nám se ale dařilo velmi dobře bránit. Nakonec jsme z jedné z nich dostali i gól, to zajistilo výhru soupeři. Sezóna se bohužel nevyvíjí podle našich představ a neustále na všech frontách jednáme s extraligovým Třincem. Už zde máme nějaké hráče na střídavé starty, ale pořád to není ideální. Je potřeba ten tým velmi rychle a dobře vyztužit, protože čas utíká velmi rychle a my se takto propadáme víc a víc v tabulce.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024