Menu +

Z Kolína vezeme vydřený a důležitý bod

Reportáže
K o l í n - Do Kolína, který výrazně spolupracuje s Hradcem Králové zajížděli hokejisté Horácké Slavie k důležitému zápasu, v němž rozhodně chtěli bodovat. K tomuto cíli je nasměroval Marek Berka pěknou akcí s trošku šťastným koncem ve třinácté minutě. Skóre 1:0 drželi hráči v červených dresech až do času 44:21, kdy chumel hráčů před brankářem Strmeněm prostřelil Lukáš Pajer. Další gól už 575 diváků v základní hrací době nevidělo a tak se šlo do prodloužení. V něm musel na trestnou lavici trošku přísně vyloučený Michal Vodný a domácí přesilovku čtyř proti třem využili. Do Třebíče tak z Kolína putuje cenný bod. Už ve středu vyzve Horácká Slavia na svém ledě silný Prostějov.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pondělí 9.10.2023
KOL KOL
2:1p0:1, 0:0, 1:0 – 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 44:21 Pajer (Moravec, Kolmann; 5/5), 63:57 Chalupa (Ouřada, Skořepa; 4/3) – 12:52 Berka (Poizl; 5/5). Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Štěpánek, Pěkný. Diváci: 575. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 34:21 (8:7, 14:5, 11:9). Zblokované střely: 10:8. Vhazování: 27:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
HC Kolínští Kozlové: Soukup – Kolmann, Pinkas, Gaspar, Hampl, Naar, Piegl, J. Šedivý – Z. Král, Skořepa, Dlouhý – Ouřada, Vrhel, Chalupa – Pajer, P. Moravec, Síla – K. Lang, Morong, D. Šedivý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Strmeň – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal, Bittner, Ferda – Vodný, Michálek, Michalčuk – Maty. Svoboda, Berka, Frömel – Matěj Svoboda, Horváth, L. Stehlík.

Komentář k zápasu

První velké příležitosti zápasu měli kolínští hokejisté při přesilové hře, ale překonat Jana Strmeně se jim nepodařilo. Stejně na tom byli i Horáci, kteří dostali k dispozici početní výhodu hned vzápětí. Překvapit Jakuba Soukupa v brance kozlů a otevřít skóre se podařilo až ve třinácté minutě Marku Berkovi, který střelou téměř z nulového úhlu poslal hosty do vedení – 0:1. O pár minut později zvedal ruce nad hlavu i kolínský Stanislav Vrhel. Jeho branka však neplatila, jelikož jeho spoluhráč Jakub Šedivý předtím fauloval. Kozlové se tak místo vyrovnávacího gólu museli znovu bránit v oslabení. Horácká Slavia ale ani svoji druhou přesilovku nevyužila.

Obrovskou šanci na vyrovnání promarnil hned po vhazování ve 26. minutě Lukáš Pajer, který u zcela odkryté třebíčské brány k překvapení všech přítomných trefil pouze tyčku. Domácí fanoušky nerozradostnili ani Kryštofové Lang s Ouřadou, jenž dobře připraveného Strměně nezaskočili. Na druhé straně mohl naopak navýšit náskok kapitán Ladislav Bittner či Martin Dočekal, ale i jejich příležitosti skončily jen dalším úspěšným zákrokem kolínského brankáře.

Do závěrečné části nastoupil Kolín s cílem vyrovnat a vrhnul svoje síly do útoku, což se mu vyplatilo. V čase 44:21 prostřelil Strmeně Lukáš Pajer, jenž se tentokrát už nemýlil – 1:1. Vedení si mohly bílé hvězdy vzít zpět už po 38 sekundách, když rozhodčí nařídili po faulu Zdeňka Krále na Michala Vodného trestné střílení. Faulovaný Vodný, který se sám nájezdu ujal ovšem Soukupa nevymíchal. Strhnout vyrovnaný duel na svoji stranu mohly v následujících minutách oba týmy. Za domácí to zkoušel Michael Gaspar, za hosty Ladislav Bittner, ale opět úřadovali brankáři, kteří další gól za svoje záda už nepustili a poslali utkání do prodloužení.

Nastavený čas začal opatrně z obu stran, ani jeden z celků nechtěl udělat chybu. Té se dopustil až v 63. minutě hostující Michal Vodný, který si pomohl faulem. Kolín si vzal oddechový čas na poradu a následně se usadil v útočném pásmu. Horáci statečně odolávali, když v tom Kryštof Ouřada našel zcela nekrytého Matěje Chalupu a ten střelou z první vybojoval pro Kozly bod na víc – 2:1





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Bylo to hodně vyrovnané utkání. Nám se povedlo jít v první třetině do vedení a myslím si, že první třetina byla pro oba mančafty spíše rozjezdová, vyrovnaná. Ve druhé třetině domácí měli víc šancí, nebezpečná byla hlavně ta, kdy po standardce trefili tyčku. Podařilo se nám jednogólové vedení držet, nemyslím si, že by ve třetí třetině pak Kolín nějak vystupňoval tempo, ale udělali jsme několik chyb a domácí jednu z nich potrestali. Remíza po šedesáti minutách byla si spravedlivá, byl to dnes zápas gólmanů. Jak domácí Soukup, tak náš Honza Strmeň byli excelentní, Soukup navíc domácí podržel při naší penaltě ve třetí třetině, což byl hodně důležitý okamžik. Co se týče prodloužení, tak domácí v něm dostali výhodu přesilové hry a druhý bod v něm urvali na svou stranu. My si i toho jednoho bodu vážíme, pořád je to bod z ledu soupeře, Kolín má kvalitu, navíc byl posílený klukama z Hradce Králové. Absence Matěje Psoty i Jakuba Malého jsou pro nás samozřejmě problém. Matěj už je v tréninku, ale na zápas to ještě není, Jakub dostal angínu a léčba antibiotiky nějakou dobu potrvá. Není to pro nás jednoduché, ale musíme se s tím vypořádat. V sezóně to potká i jiná mužstva. Kluci ale bojují, semkli se a věřím, že i další výkony budou kvalitní. Zápasy jdou teď rychle po sobě a my se chceme dobře připravit na středeční utkání s Prostějovem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024