Menu +

Třebíčští mají další bod, padli však v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - V dalším domácím utkání se střetly dvě Slavie, šťastnější nakonec byla po velkém boji ta pražská, která si odváží dva body, domácí mají jeden. Třebíčské poslal do vedení ve třinácté minutě Matěj Svoboda po parádní individuální akci, hosté odpověděli skrytou střelou o šest minut později Slavíčkem. Ve dvacáté páté minutě šli Pražané do vedení další ukrytou střelou do chumlu hráčů, kterou vyslal Průžek. Vyrovnání na 2:2 zařídil bombou od modré Bořuta tři minuty po polovině zápasu. hosté ale znovu vedli dvě minuty před druhou sirénou, kdy se prosadil Brož. I do třetice Bílé hvězdy vyrovnaly, když využily druhou přesilovku v zápase a to dorážkou Bořutovy střely, kterou přesně umístil Martin Dočekal. V prodloužení byli hosté nedisciplinovaní a domácím tak nabídli vynikající příležitost k zisku druhého bodu přesilovkou pět proti třem. Tu sehráli Třebíčští výborně, hosty dvě minuty nepustili z obranného pásma, ale když už dávali puk do prázdné brány vytasil brankář Volevecký doslova fantastický zákrok. V nájezdech se domácím vůbec nedařilo, a hosté si odvezli druhý bod, vítězný gól z nájezdů byl připsán Kuldovi. V nesmírně vyrovnané tabulce je Horácká Slavia na šesté pozici.
Sdílejte článek
 
12.kolo, sobota 14.10.2023
TRE TRE
3:4sn1:1, 1:2, 1:0 – 0:0 – 0:1
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 12:55 M. Svoboda (Furch, Malý; 5/5), 32:59 Bořuta (Štebih, Dočekal; 5/3), 42:54 Dočekal (Bořuta; 5/4), rozh. náj. Kulda – 18:16 Slavíček (Klikorka, Kajínek; 5/5), 24:34 Průžek (Kulda, Knotek; 5/5), 37:30 Brož (Žejdl; 5/4). Rozhodčí: Veselý, Čáp – Štofa, Komínek. Diváci: 1021. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:26 (13:11, 9:6, 7:7). Zblokované střely: 20:5. Vhazování: 41:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Michálek, Ferda – Matyáš Svoboda, Berka, Frömel – Matěj Svoboda, Malý, Michalčuk.
HC Slavia Praha: Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Havrda, Helt, Slavíček – Simon, Slavík, Strnad.

Komentář k zápasu

První příležitost k otevření skóre měli hosté při vyloučení Michala Furcha. Hned po buly se do šance dostal Jiří Průžek, ale proti jeho pokusu včas zasáhl gólman Mičán, což platilo i při následné dorážce Kuldy. Následně našel Brož výborně postaveného Žejdla, který situaci ještě vylepšil přihrávkou na Všetečku. Ten však mířil mimo tři tyče.

I z následné převahy Pražanů nebylo nic, a tak úřadovali domácí. Michal Furch rozjel Matěje Svobodu, který přestože byl tísněn výborně provedl forhendový blafák a rozradostněl domácí publikum. Vedení ovšem do konce periody nevydrželo, jelikož se prosadil ranou od modré Josef Slavíček.

O obrat se ve druhé periodě postaral Jiří Průžek, který vložil hůl do Kuldova nahození, a Slavia tak kompletně otočila stav duelu. V následné přesilové hře Třebíče nedokázal Žejdl v úniku dva na jednoho překonat výborného Mičána. Svěřenci Kamila Pokorného se z této situace oklepali a po teči Matěje Psoty mohl srovnat Michal Vodný, který ale minul prázdnou klec.

Pražané se ovšem nevyvarovali dalších trestů a po právu za nedisciplinovanost pykali. V přesilové hře pěti proti třem tvrdě z místa nad pravým kruhem vypálil Antonín Bořuta a puk se zastavil až v síti. Hosté si ovšem vzali své vedení zpět. Lukáš Žejdl přihrál přes šířku kluziště nehlídanému Jaroslavu Brožovi, který poslal kotouč za marně se přesouvajícího Mičána.

Ani toto vedení ovšem dlouho nevydrželo. Ve třetí periodě v přesilové hře vrátil kotouč Antonín Bořuta do levého kruhu Martinu Dočekalovi, který svižnou ranou vyrovnal. Odpovědět mohl brzy Jaroslav Brož, ale jeho pokus skončil na tyčce. V závěru byly šance na rozhodnutí na obou stranách, ale oba brankáři vytáhli fantastické zákroky.

V nájezdech, kam utkání dospělo, byl jediným úspěšným exekutorem Edgars Kulda, který přisoudil bonusový bod hostům.


Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme fanouškům nabídnuli prakticky vše, co je v hokeji možné včetně prodloužení a nájezdů. Když se na to podívám z trenérského hlediska, tak s první třetinou nejsem vůbec spokojený. Prohrávali jsme osobní souboje, pozdě jsme reagovali na soupeřovu ofenzivu, zaspali jsme standardní situace hostů. Během první pauzy jsme si k tomu něco řekli a šli jsme dál do zápasu. Bohužel jsme krátce po začátku druhé třetiny inkasovali druhý gól ze situace, kterou jsme si ráno ukazovali. I za nepříznivého stavu jsme však dokázali dobře reagovat a využívat přesilovky. V prodloužení jsme měli šanci vyhrát, když jsme hráli pět na tři. To se nám bohužel nepovedlo proměnit a psychice to vůbec nepomohlo. Když nedáte gól z takové přesilovky, hlavně v prodloužení, berete to jako nepřízeň osudu a jde to na vás poznat. Nemyslím si, že ta přesilovka byla nějak špatně sehraná, ale prostě to tam nepadlo. V nájezdech pak byli úspěšnější hosté a odváží si do Prahy dva body. Objektivně si myslím, že ten jeden bod je pro nás zasloužený. Kdyby nás Honza Mičán tolik nepodržel, mohlo by to být horší. Dokázal vytáhnout několik fantastických zákroků, které nás držely v zápase i v nájezdech.

Daniel Tvrzník - HC Slavia Praha: Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Výsledek první třetiny byl 1:1, což pro nás byla obrovská výhra. Chyběl nám pohyb, nevyhrávali jsme osobní souboje a celkový výkon byl z naší strany velmi špatný. V kabině jsme si k tomu pak něco řekli a myslím, že to šlo ve druhé třetině dost vidět. V zápase to pak byla taková přetahovaná. Jednou jsme hráli přesilovku my, pak zase domácí. Co ale bylo v zápase neuvěřitelné, tak výkony rozhodčích. Udělali z celého zápasu neskutečnou bramboračku. Celý zápas neskutečně ovlivnili, posílali nás do oslabení proti pěti za zákroky, jejichž posouzení nezapadalo do rámce řízení zápasu. V kontextu celého zápasu to bylo úplně skandální. Že náš gólman si přikrývá puk u tyče a nevědomky posune bránu je pro ně nehorázné porušení pravidel. Proto moc děkuji celému týmu, který hrál velmi obětavě, jak oslabení, tak situace za standardního počtu hráčů. Bohužel i naší vinou byli posláni na trestnou za hru v šesti lidech, dokonce dvakrát za utkání, je to naše hloupost. Celkově jsou to pro nás ale velmi cenné dva body z Třebíče. Poprvé se nám ze čtyř šancí v této sezóně povedlo vyhrát, ať už v prodloužení nebo na nájezdy, a jsme velmi rádi za ten bod navíc.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024