Menu +

Třebíčští nestačili na rezervu Pardubic, dali jen jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - K dalšímu duelu Chance ligy přicestoval do Třebíče záložní tým Pardubic. Od týmů, které jsou farmami extraligových klubů je možné čekat vždy cokoli vzhledem k možnostem, které jim propojení s ELH kluby nabízí. Domácí nicméně vstoupili do zápasu dobře a zásluhou důrazu Petra Vodičky šli do zaslouženého vedení. Pak se hra vyrovnala a hosté začínali mít navrch. Jak se později ukázalo rozhodl o jejich výhře jeden střelec, jindy sváteční, dnes ale velmi produktivní Josef Mikyska. Skóroval dvakrát v přesilovce a jednou v rovnovážném stavu. Domácí dlouho držel ve hře vynikající Jan Mičán, jenže se k němu hráči v poli nepřidali, nedařily se ani přesilové hry a tak pardubické béčko zaslouženě získalo tři cenné body.
Sdílejte článek
 
15.kolo, pondělí 23.10.2023
TRE TRE
1:31:0, 0:2, 0:1
PAB PAB
Statistiky
Branky a nahrávky: 03:20 Vodička (Bittner, Dočekal; 5/5) – 23:55 Mikyska (Bučko, Urban; 5/4), 33:29 Mikyska (Bučko, Urban; 5/4), 51:17 Mikyska (Pochobradský, Urban; 5/5). Rozhodčí: Horák, Mejzlík – Zídek, Polák. Diváci: 1011. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Střely na branku: 34:25 (12:9, 8:9, 14:7). Zblokované střely: 14:4. Vhazování: 28:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Poizl, Kříž – Psota, Bittner, Dočekal – Horváth, Malý, Vodný – Ferda, Kučera, Frömel – Michalčuk, Matyáš Svoboda, Matěj Svoboda.
Pardubice B: Vomáčka – Chabada, Zdráhal, Kubíček, Bučko, Tvrdík, Voženílek, Hebek – Herčík, Rákos, Hrníčko – Pochobradský, J. Mikyska, Urban – Lichtag, Kaut, Kaplan – Žálčík, Zeman, Rouha.

Komentář k zápasu

První branky utkání se domácí fanoušci dočkali už ve čtvrté minutě, kdy si Pardubičtí nerozebrali dobře třebíčské hráče. Se střelou Ladislava Bittnera si sice ještě Vomáčka dokázal poradit, nicméně na dorážku Petra Vodičky byl už krátký – 1:0. Dynamo následně dostalo příležitost vyrovnat při přesilové hře, všechny pokusy hostů ovšem dokázal pokrýt Mičán. Největší šance na změnu skóre tedy přišly v závěru třetiny, kdy se Východočeši při trestu Vomáčky za nafilmovaný pád ubránili jen za cenu dalšího vyloučení.

V úvodu druhé dvacetiminutovky tak měli Horáci k dispozici 36 sekund dlouhou hru 5 na 3. Tu i následnou klasickou přesilovku, ale zvládli hosté v pohodě ubránit a sami naopak vyloučení třebíčského Antonína Bořuty dokázali zásluhou Josefa Mikysky proměnit v gól – 1:1. Pardubičtí mohli o pár minut později v další početní výhodě strhnout vývoj utkání na svoji stranu. Velkou šanci měl Dominik Hrníčko, kterému ovšem jeho klička nevyšla. V čase 33:31 už se ale hráči Dynama mohli radovat. Recept na Mičána opět našel Josef Mikyska, jenž střelou od modré potrestal další prohřešek domácích – 1:2. Rychlou odpověď se snažil najít Matěj Psota, ale nad pardubickým brankářem nevyzrál on ani nikdo z jeho spoluhráčů. Více ze hry měl po zbytek třetiny soupeř, kterého druhá branka nakopla a hrozil i ve vlastním oslabení.

Smazat jednogólové manko se pokoušel v závěrečné části kapitán Bittner či nejproduktivnější hráč celé ligy Martin Dočekal, Pardubice ale v těžkých chvílích zvládl podržet Vomáčka. Jeho spoluhráči v 52. minutě zvládli rychle otočit hru, Pochobradský našel volného Josefa Mikysku a ten střelou mezi Mičánovy betony zkompletoval svůj hattrick a navýšil náskok Dynama na 1:3. Třebíčští hokejisté povzbuzováni 1011 fanoušky se s nepříznivým vývojem snažili něco udělat při další přesilové hře i následném power play, ale branku se jim vstřelit nepodařilo a tři body si tak do tabulky zapisují Východočeši.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas nešel vůbec podle našich představ. I přes naše počáteční vedení byli hosté nebezpečnější. Díky Honzovi Mičánovi jsme šli po první třetině do kabin s náskokem jedné branky. Celý zápas rozhodly hlavně speciální formace, přesilovky, které soupeř využil, a nám se to nepodařilo. Výsledek zápasu přikládám tomu, že jsme nebyli v pohodě, byli jsme podráždění a cítili jsme se ukřivděně, což v zápase bylo jednoznačně vidět. Puky nám skákaly, báli jsme se hrát. To všechno na nás dopadlo a naše sebevědomí šlo dolů. Ve třetí periodě jsme se pokusili zápas dostat na naší stranu, to se nám bohužel nepovedlo. Skoro vše, co jsme chtěli hrát, bylo křečovité, a pak nás jednou vybrejkovali a už jsme prohrávali o dvě branky. Poté jsme už nenašli síly ani jakousi pohodu na zkorigování hry nebo případné snížení. Nechceme se vymlouvat na to, že nám chybí hráči. Je pravda, že jsou někteří nemocní, ale nemůžeme to celé stavět na pár hráčích celou sezónu. Celý tým musí být produktivní, aby se nám dařilo. Určitě z toho vyvodíme nějaké důsledky. Není možné, aby se tady někdo jenom vezl. Na ledě potřebujeme stálé výkony od všech hráčů. Pokud to někdo nebude chtít podstoupit, nebude zde pro něj místo. Co ale musím ocenit, tak jsou výkony fanoušků. Každý zápas jsou slyšet čím dál tím víc a pohání nás dopředu. Upřímně ani nevím, proč bylo dnes tolik lidí v kotli, ale bylo to senzační. Moc fanouškům děkujeme.

Richard Král - HC Dynamo Pardubice B: Chtěl bych celému týmu poděkovat za parádní práci, kterou odvedl na ledě. Dnes jsme skvěle zahráli všechna oslabení a využili jsme dvě přesilovky. Celkově si myslím, že jsme si vytvořili více šancí a byli jsme lepším týmem, díky tomu jsme také zaslouženě vyhráli. Možná jsme nebyli tolik důrazní v obraně jako třeba soupeř, ale to prostě moc nejde s kluky, kteří mají okolo sedmdesáti kil. Naší hlavní výhodou bylo, že se v této sezóně můžeme opřít o oba naše gólmany, kteří jsou na vysoké úrovni. Je pro nás cenné, že jsme dokázali vyhrát tady v Třebíčí, kde minulou sezónu nedokázal vyhrát skoro nikdo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024