Menu +

V napínavé koncovce Třebíčští přetlačili Litoměřice a berou tři body

Reportáže
Poslední říjnový zápas Chance ligy třebíčská družina zvládla. Horáci doma přemohli nebezpečné Litoměřice poměrem 3:2, když o jejich vítězství rozhodl v 59. minutě Jakub Malý svou první letošní brankou. Bílé hvězdy tak dokázaly přerušit litoměřickou sérii osmi vítězných zápasů v řadě. Další střetnutí je na programu ve středu 1. listopadu, kdy nás čeká derby s Jihlavou na ledě soupeře.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 28.10.2023
TRE TRE
3:21:0, 0:1, 2:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 03:22 Bittner (Štebih, Bořuta; 5/3), 52:12 Dočekal (Psota; 5/5), 58:55 Malý (Ferda; 5/5) – 32:24 Krutil (Jícha, Korkiakoski; 5/4), 56:45 Toman (Sihvonen, Husák; 5/5). Rozhodčí: Micka, Kosnar – Kotlík, Augusta. Diváci: 841. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Střely na branku: 43:34 (15:10, 14:9, 14:15). Zblokované střely: 11:15. Vhazování: 39:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Štebih, Vodička, Bořuta, Baláž, Kříž, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Matěj Svoboda, Malý, Ferda – Frömel, Kučera, Horváth – Michalčuk, Maty. Svoboda, L. Stehlík.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Krutil, Kroupa, Černohorský, Husák, Aubrecht, Tomek, Pavlák – Ton, Kuťák, Sihvonen – M. Toman, Jícha, Chlubna – Korkiakoski, Costa, Cikhart – Kordule, Vitouch, P. Svoboda.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu Třebíči vyšel. Horáci se dostali do tlaku, z čehož pramenily litoměřické fauly a tím pádem trestné minuty. Když seděl na trestné lavici mezinárodní finsko-australský tandem Sihvonen, Costa, měli Třebíčští k dispozici dlouhou přesilovou hru v poměru pět na tři. Využili ji. Miha Štebih pálil od modré čáry, přičemž do rány slovinského internacionála vložil svou hůl Ladislav Bittner, jenž přesnou tečí v čase 03:22 otevřel skóre. 1:0 Pro Třebíč mohlo být ještě veseleji, jenže Jan Kučera na litoměřického brankáře Cichoně nevyzrál.

Také druhé dějství odstartovaly třebíčské šance. Tu první neproměnil Dočekal, o chvíli později si na brankáře Stadionu nepřišel ani Ferda. A tak, jak už to v hokeji bývá, udeřilo na druhé straně. Prakticky přesně v polovině zápasu odešel na trestnou lavici Jakub Malý a nutno říct, že na ní nepobyl celé dvě minuty. V čase 32:24 totiž od modré čáry vypálil Michael Krutil, jehož projektil doputoval přes clonící hráče až do sítě. 1:1 Odpovědět mohl sám hříšník Malý, avšak tentokrát ještě neuspěl. Jeho velká chvíle v zápase měla teprve přijít.

V úvodu třetí periody koketovala s Martinem Dočekalem takřka prázdná brána. Litoměřice však zachránil od pohromy parádním zákrokem Oldřich Cichoň. To už neplatilo v čase 52:13, kdy Martin Dočekal přesnou ránou na vzdálenější tyč rozvlnil síť a poslal bílé hvězdy do vedení 2:1. Kdo by čekal, že Litoměřice druhá inkasovaná branka položí, ten by se šeredné zmýlil. Kališníci odvolali tři a půl minuty před koncem základní hrací doby brankáře a odměnou za risk jim bylo vyrovnání. V čase 56:53 zametl puk za dezorientovaného Mičána Matěj Toman. 2:2 Ani to ale nebylo všechno. Leckdo už očekával prodloužení, jenže nastavený čas rezolutně odmítnul Jakub Malý. Člen druhého třebíčského útočného komanda dostal od litoměřické obrany prostor a čas hned na několik dorážek. Tu poslední v čase 58:55 nasměroval do sítě. 3:2 Byl to gól vítězný. Třebíč tak i díky premiérové letošní Malého trefe slaví tříbodové vítězství.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme o síle Litoměřic, měli osm vítězství po sobě, ale my jsme chtěli navázat na výkon z Poruby, kdy takto ofenzivní tým nepustíme ke hře. Chtěli jsme dobře vstoupit do zápasu, což se nám v první přesilovce povedlo, a celkově první třetina z naší strany nebyla vůbec špatná. V zápase jsme byli i několikrát vyloučeni, což rozhodně nechceme, hrát tolik oslabení, chceme hrát disciplinovaně. I díky výbornému pohybu se nám dlouhé oslabení v první třetině povedlo ubránit. Po přestávce jsme začali trošku ztrácet na pohybu, a tím pádem i na osobních soubojích. Soupeř z toho začal těžit a poté se mu povedlo srovnat v našem oslabení. Ve třetí periodě už to bylo hlavně o čekání, kdo udělá nějakou větší chybu. Tu právě udělal soupeř a my jsme šli opět do vedení. Jen mě trošku mrzí, že jsme si to vedení už nedokázali pohlídat, ač jsme k tomu měli velmi blízko. V předbrankovém prostoru jsme nebyli zase tolik rychlí, proto soupeř vyrovnal z přesilovky. Nakonec se nám v závěru hry ještě podařilo výhru překlopit zpátky na naší stranu díky Kubovi Malému, který se v této sezóně dokázal poprvé prosadit. Jeho branka přišla v tu pravou chvíli, a za to jsme byli velmi rádi i za něj. Teď nás čeká derby s Jihlavou, kde se pokusíme odčinit domácí prohru. Doufáme, že nás přijede podpořit co nejvíce fanoušků a společně, snad, oslavíme výhru.

František Ptáček - HC Stadion Litoměřice: Do dnešního utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Po první třetině jsme si k tomu v kabině něco řekli. Lehce se nám potom zvýšilo úsilí, nasazení a bojovnost, ale pořád tam byly chyby, které vyplývaly ze hry a neustále se je snažíme eliminovat. Jednou z chyb bylo určitě málo střel, když nevystřelíme, tak nemůžeme dát gól. To je celkem logické. Potřebujeme dostávat puk do předbrankového prostoru a tam se o něj poprat. To se nám dnes nedařilo. Nebylo to jen z důvodu, že nás tam domácí velmi dobře bránili, ale i proto, že se nám nechtělo. Snažili jsme se být tvořiví, což není náš styl hry. I přes relativně špatnou hru se nám tři minuty před koncem podařilo srovnat, ale bohužel se nám zápas nepovedlo dotáhnout do zdárného konce.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024