Menu +

Na sokolovskou defenzivu Třebíčští nestačili

Reportáže
T ř e b í č - Poslední zápas před reprepauzou patřil k těm, kterým se mezi sportovci říká "zápas blbec" nebo "i kdybychom hráli do půlnoci, gól nedáme". Hráčům HST nelze vytknout malou bojovnost, nasazení či snahu. Jenže v tomto utkání prostě vše marno. Naproti tomu hostům se podařilo proměnit snad všechny šance, které si v utkání vytvořili. Třebíčští teď mají o čem přemýšlet a na čem v reprezentační týdenní pauze pracovat. Hne po ní, v pondělí 13. listopadu je totiž čeká velké derby ve Znojmě, ve středu 15. listopadu pak domácí duel proti Zlínu.
Sdílejte článek
 
19.kolo, sobota 4.11.2023
TRE TRE
0:40:1, 0:2, 0:1
SOK SOK
Statistiky
Branky a nahrávky: 02:22 Tureček (Tomeček, Osmík; 5/4), 21:03 Tureček (Osmík, Tomeček; 5/4), 31:49 Vrdlovec (5/5), 47:57 Kružík (Adamec, Přikryl; 5/5). Rozhodčí: Horák, Petružálek – Jindra, Bezděk. Diváci: 1041. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 37:23 (9:7, 11:10, 17:6). Zblokované střely: 27:11. Vhazování: 31:29. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Furch, Bořuta, Vodička, Štebih, Kříž, Baláž, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Malý, Matěj Svoboda – Michalčuk, Kučera, Frömel – L. Stehlík, Michálek, Maty. Svoboda.
HC Baník Sokolov: Michajlov – Tureček, M. Rohan, Weinhold, Mlčák, Klejna, Benda – Tomeček, Kverka, Osmík – Kružík, Přikryl, V. Adamec – Kysela, Vrdlovec, Křemen – T. Rohan, Rulík.

Komentář k zápasu

Baník šel téměř ihned po startu klání do vedení. Pomohl mu k tomu technický přestupek třebíčské střídačky. Po vhazování v obraném pásmu Třebíče ze strany vyrazil na Mičána Vojtěch Tomeček, který sice třebíčského strážce svatyně nepřekonal, ale k dorážce si sjel David Tureček, který z druhé vlny otevřel skóre.

Šanci na srovnání dostali domácí hned vzápětí, ale hosté dokázali speciální formaci Třebíče ubránit. V polovině první periody se snažil prosadit Matěj Psota, který si dokázal položit gólmana Michajlova, ale bekhendem nedokázal přesně zamířit.

Na startu prostřední části opět úřadovali hosté. Martin Osmík z prostoru za brankou poslal kotouč před třebíčskou branku, kam si udělal výlet obránce David Tureček. Obránce Sokolova mířil opět přesně a zvýšil na 0:2.

V polovině hrací doby na tom byli hosté ještě lépe. Daniel Vrdlovec vypálil z pravého kruhu a Mičán dokázal pouze hřbetem lapačky škrtnout střelu, ale ta stejně zapadla za jeho záda.

Na 0:4 zvyšoval v osmačtyřicáté minutě klání Daniel Kružík, ke kterému se odrazil pokus Vojtěcha Adamce a umístil svou ránu přesně k bližší tyči. V přesilové hře pěti proti třem měl obrovskou příležitost Antonín Bořuta, který ale minul branku Baníku. Víc už třebíčští hokejisté nestihli a doma padli poměrem 0:4.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: S výkonem samozřejmě nejsme spokojeni. Když to rychle shrnu, tak jsme soupeři první tři góly darovali. První dva byly v oslabení, kde jsme vylétli ze systému a nehráli jsme to, co máme. Třetí gól pak pramenil z našeho špatného pohybu. Nevyhrávali jsme proto osobní souboje, byli jsme u puku pozdě, což mělo za následek právě ten třetí gól. Co musím ovšem vyzdvihnout je obětavost Sokolova. Ráno jsem o tom mluvil na poradě a teď se mi to dvojnásobně potvrdilo. Tolik zblokovaných střel je něco neuvěřitelného. Šance jsme si sice vytvářeli, nebyly to tedy úplně gólové situace, ale i kdyby ten gól padl, mně by tam pořád něco chybělo. Málo jsme se rvali o puk, nedostávali jsme se před branku soupeře. Nejvíc mě mrzí, že nejsme schopni navázat na dvě výhry, proti Litoměřicím a Jihlavě, kde jsme podali skvělý, systematický a organizovaný výkon. Dneska jsme z toho vypadávali a bylo to na nás znát. Musím také souhlasit s Tomášem Mariškou, že kdybychom hráli dalších pár třetin, ten gól tam prostě nepadne. Ještě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali celou dobu i za nepříznivého stavu.

Tomáš Mariška - HC Baník Sokolov: Náš výkon a celkovou práci bych dnes mohl rozdělit do tří částí. První část úspěchu by bylo nasazení Davida Turečka do první přesilovkové formace. Ten se toho zhostil na výbornou, vstřelil dvě branky a výrazně nám pomohl mít v zápase vyšší sebevědomí. Druhá část dnešního úspěchu by byla změna brankářů. Myslím si, že kdyby se hrálo klidně ještě dvě třetiny, tak nás výborně podrží a se svojí formou by i tak vychytal čisté konto. Jako poslední část našeho úspěchu bych viděl obětavost našeho týmu. Celkově jsme stáli proti velmi silnému soupeři, který má sílu, jak ve hře pět na pět, tak i v přesilovkách. Nám se povedlo jejich tlak eliminovat, jak to jenom šlo, a tím jsme ukořistili tři body. Hned v úvodu se nám podařilo využít početní výhody a šli jsme do vedení, což nás hodně nakoplo. Ovšem jistotu nám dalo až finální písknutí na konci zápasu. Vyhrát v Třebíči a ještě s nulou v zádech je velmi důležitá výhra, které si nesmírně ceníme.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024