Menu +

Třebíčští nestačili na nadšeně bojující Kolín, utrpěli nevyšší porážku sezóny

Reportáže
Třebíčští hokejisté před svými diváky podlehli Kolínu vysoko o pět branek. Domácím se nedařilo téměř nic, a když už se dokázali dostat do šance zazvonily za hostujícím gólmanem tyčky. Hosté naopak vytěžili z minima maximum i přesto, že přijeli s menším počtem hráčů a v nemocí oslabené sestavě. Možná právě díky tomu se semkli a domácím dali lekci nejen z produktivity, ale i z bojovnosti a nasazení. Když Třebíčští vyrovnali na 1:1, našli Kozlové velice rychlou odpověď a vzali si vedení zpět. Vyrovnaná byla jen druhá část zápasu, v té třetí se hosté prosadili čtyřikrát a zcela zaslouženě celé utkání ovládli. Třebíčští hráči i trenéři tak mají hodně o čem přemýšlet a co do dalších utkání zlepšovat. Program Chance ligy je teď nahuštěný, v sobotu čeká HST velmi těžký duel v Prostějově, v pondělí pak zápas na Edenu se Slavií Praha, která bojuje doslova o přežití a ve středu na svém ledě přivítá Třebíč Přerov.
Sdílejte článek
 
23.kolo, středa 22.11.2023
TRE TRE
1:60:1, 1:1, 0:4
KOL KOL
Statistiky
Branky a nahrávky: 33:41 Michálek (Vodička, Baláž; 5/5) – 08:19 Naar (Němec, D. Šedivý; 5/5), 34:27 Gajda (Síla, Morong; 5/5), 40:12 Dlouhý (Skořepa, Lang; 5/5), 43:21 D. Šedivý (Hampl, Gaspar; 5/5), 53:13 Pinkas (Skořepa, Lang; 5/5), 58:18 Síla (Pinkas, J. Šedivý; 5/5). Rozhodčí: Petružálek, Barek – Komínek, Augusta. Diváci: 693. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 31:24 (14:11, 8:5, 9:8). Zblokované střely: 28:7. Vhazování: 33:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (44. Pakarinen) – Baláž, Bořuta, Štebih, Vodička, Furch, Poizl – Psota, Bittner, Kučera – Vodný, Michálek, Dočekal – Ferda, Malý, Matěj Svoboda – Frömel, Maty. Svoboda, Michalčuk.
HC Kolínští Kozlové: Soukup – Pinkas, Kolmann, Piegl, Š. Němec, Hampl, Gaspar – Dlouhý, Skořepa, K. Lang – Síla, Morong, J. Šedivý – Naar, D. Šedivý, Gajda.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu moc zajímavých situací na jedné a ani na druhé straně nepřinesl. Hned první peprnější moment před jednou z branek poté skončil gólem. V čase 08:19 dotlačil puk za Mičána Jakub Naar a Kozlové vedli 1:0. Srovnat stav mohl Vodný, jenže třebíčský matador trefil jen tyč. Zbytek první periody se odehrával téměř výhradně ve středním pásmu, zejména proto žádné další tutové šance k vidění nebyly.

Podobný ráz zápasu pokračoval také ve druhém dějství, i když Horáci si v něm přece jen dokázali vytvořit jakýsi tlak. Ten byl ale většinu času spíše platonický. Navzdory tomu třebíčská družina vyrovnala. V čase 33:41 nahodil od modré čáry obránce Vodička, jeho projektil se odrazil od bruslí jednoho z kolínských hráčů přesně před Davida Michálka, jenž už měl jednoduchou práci. Třebíčská dvanáctka se v zakončení do poloprázdné brány nemýlila a bylo to 1:1. Radost na tribunách KHNP ARÉNY však tentokrát dlouho nevydržela. Přesněji řečeno se rozplynula rychle jako osiřelé paprsky slunce v uplakaném listopadovém počasí. O necelou minutu později totiž využil rychlý kolínský kontr Petr Gajda, jehož zakončení opět převážilo misku vah na stranu Kozlů. 1:2

Třetí perioda bílým hvězdám objektivně řečeno vůbec nevyšla. Namísto vyrovnání a případného otočení zápasového skóre přišly další branky Kolína. Úspěšnými střelci se postupně stali Adam Dlouhý, Daniel Šedivý, Matěj Pinkas a Vojtěch Síla. Ráz utkání nezměnilo ani střídání brankářů, Samu Pakarinen se mezi tyče dostal ve 44. minutě. Porážku 1:6 budou moci Třebíčští odčinit v sobotu, kdy zajíždí do Prostějova.






Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Na utkání jsme se chystali jako na každé jiné, bohužel jsme totálně vyhořeli ve všech směrech. Snad jako jediné pozitivum mohu hodnotit druhou třetinu, kde se nám podařilo vyrovnat. To však následovalo dalšími inkasovanými brankami. Ke třetí třetině se snad nemá cenu ani vyjadřovat, tam nás ze začátku knockoutovaly dva rychlé góly, potom jsme se vůbec nedostali k tomu, co bychom chtěli hrát. Kolín hrál velmi týmově, blokoval skoro každou naši střelu, vyhrávali souboje a my ne. Dostali jsme dvě branky ze standardních situací, když jsme mohli střelu blokovat. V těchto věcech jsme jim dnes nesahali ani po kotníky. Dnes patří divákům velká omluva. Vyhořeli jsme a omlouváme se za to. Teď bude řada na nás, abychom nalákali diváky zpět na zimák, že to byl jen jednorázový výpadek.

Petr Martínek - HC Marimex Kolín: Mně se dnešní zápas hodnotí samozřejmě fantasticky. Předvedli jsme výborný výkon, jeli jsme do Třebíče v okleštěné sestavě, 7 útočníků a 8 obránců, ty jsme dali do útoku a oni dávali góly. Z utkání jsme měli obavy, dlouhodobě nás provází marodka, trénuje nás tak 11. Naštěstí nám Hradec jednoho hráče pustil, přesto jsme od dnešního utkání neměli žádná očekávání. Věděli jsme, že domácí mají charakter, že se tady budou prát o výhru. Měli jsme už Třebíč načtenou, stejně jako oni nás, věděli jsme, jak rozehrávají, a kluci vše plnili do puntíku, kromě jedné chyby, kterou domácí potrestali. Měli tam sice pár pěkných šancí, nějaké tyčky, ale štěstí stálo při nás. Zblokovali jsme několik střel, neuhnuli jsme z jediného souboje. Úžasný pak byl vstup do třetí třetiny, kdy se nám rychle podařilo zvýšit na 1:3, klukům se hned rozzářily oči a chtěli hrát. Pro domácí to nakonec dopadlo fatálně, ale to se už nikdo neptá.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024